Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18  ... 最後
日本動漫畫討論版>富野由悠季「劇場版 機動戦士Zガンダム」総合THREAD丨全部新規作画で行こうと断ったのは富野。 Vol.3
Rv250 06:52 PM 05-18-06
好似冇得一戲呵成,
Z II 剩番兩間戲院有,預售到19為止
仲諗住禮拜日一日睇晒
Hitomi 07:23 PM 05-18-06
作者: 無聞:
今看完第3部..
幾好看...好看過第2部
不過又是cut勁多....露沙美冇出過場- -
不過招魂又有佢份...明明第2部都冇死..
些文戲cut到九彩....
些戰鬥一場接一場...中間過場可以話冇(某些)
明明剛剛打完場戰鬥...轉一轉過畫面已經開始打另一場戰鬥..
尼歌v.s愛瑪先cut得慘 ....講左幾句就玩完
z招新招好正...不過好快...
最後仲可以看到z好型咁變型 (勇者!?)
可惜唔見有百式殘骸飄過..
新畫面都好多...應該有60%左右..
些戰鬥畫面真是正過seed系列好多
值得一看

得60%新畫?我諗住有8成以上

竟然無左百式殘骸飄過??呢幕是結尾中最有趣兼好重要的畫面XDD
好心佢唔好CUT呢個畫面...幾秒咋嘛
ianbbhoho 07:43 PM 05-18-06
作者: 無聞:
不過又是cut勁多....露沙美冇出過場- -
不過招魂又有佢份...明明第2部都冇死..
[惡搞]佢係第二集彈出駕駛倉個時跌落海死左[/惡搞]
我都睇完,比第二集好
新個d 戰鬥畫面幾正
小小劇透
加美尤(代替富野 )撞爆左The O+朱比
搞到捷度最尾無得去木星
ZZ 可以成為黑歷史
仲有馬沙名言創造新時代的不是老人,無左
可能富野廢事馬沙轉頭又去搞新時代有矛盾而cut 左

無聞 09:30 PM 05-18-06
作者: Hitomi:
得60%新畫?我諗住有8成以上

竟然無左百式殘骸飄過??呢幕是結尾中最有趣兼好重要的畫面XDD
好心佢唔好CUT呢個畫面...幾秒咋嘛
大約是得咁多新畫....8成就完全冇可能
我都覺得cut百式個度唔是咁好
不過最離譜是...佢上字幕些畫面....
佢寧願用些錢去畫下些星球,宇宙
好心佢用錢去畫更加多新戰鬥動畫好過啦
我情願上字幕是黑畫面好過
com1010hkjp 09:41 PM 05-18-06
睇完ZIII
真係好正~~~
最後在[胃星炮]個段,全是新畫面,超爽~~~
隻EP真係~~

[惡搞]最強NT=小林
佢死個時,整個戰場為佢shop左30s.....幾强~~~[/惡搞]
武藤遊戲 10:09 PM 05-18-06
個結局是全新 ,布拉度都唔好意思聽下去
zate除下變形裝甲都是全新畫上去

百式個盾好似租返來

唔知我有冇看錯馬沙說:bit = 浮油炮
呂鳳仙 10:33 PM 05-18-06
睇o黎百式又可以呃多一筆……

Ending時……
花攬加美尤攬得好激……
仲有cast畫面好正,冇黑畫面出。

PS:睇到最後先知原來阿寶都有份出聲

武藤遊戲 11:08 PM 05-18-06
作者: 呂鳳仙:
睇o黎百式又可以呃多一筆……

Ending時……
花攬加美尤攬得好激……
仲有cast畫面好正,冇黑畫面出。

PS:睇到最後先知原來阿寶都有份出聲
點解唔講馬茜在場有出聲
呂鳳仙 11:40 PM 05-18-06
係喎……今次好似改o左o的o野,愛瑪同肯格艦長好睇o左~~
waitwait 12:12 AM 05-19-06
作者: 武藤遊戲:

百式個盾好似租返來

愛美號d 浮油炮叫bit,而卡碧尼係愛美號既後繼機,馬沙叫卡碧尼d浮游炮做bit好正常
waitwait 12:14 AM 05-19-06
點解唔講馬茜在場有出聲
果把真係"死人"聲
強化人間ですの~★ 12:15 AM 05-19-06

百式個盾好似租返來

冇睇錯都冇譯錯
魔璃 12:16 AM 05-19-06
套戲真系 .... 勁多bug
明明系亞普里死點解話花死左 (精神錯亂 ?)
左米托夫死之前個夏亞幾時入左去架 (唔系睇過TV版都唔記得系咁 ..)
你要冇ZZ做咩唔整死埋逸札
Zeta幾時配備左海蛇架 a (結果支巨根一炮都未射過 ...)
露莎美幾時出過黎架 a (唔好搞錯露莎美同露莎美亞兩個人格)
富野知衰下一幕就淨系得科 (TV版仲有埋露莎美)
我唔要呢個ed

最不滿 ... 莎拉死的一幕 ...
竟然將一句好好的對白cut左 ...
[TV版]妮歌遮了斯洛哥一槍, 之後加美尤說了 "妮歌, 為什麼救了傑 ?"
電影沒了這一句, 即刻沒了莎拉死的感覺 ...

結果, 睇完Z3即刻大叫左聲 "套戲好多bug"
呂鳳仙 01:08 AM 05-19-06
作者: ☆星野琉璃☆:
套戲真系 .... 勁多bug
明明系亞普里死點解話花死左 (精神錯亂 ?)
左米托夫死之前個夏亞幾時入左去架 (唔系睇過TV版都唔記得系咁 ..)
你要冇ZZ做咩唔整死埋逸札
Zeta幾時配備左海蛇架 a (結果支巨根一炮都未射過 ...)
露莎美幾時出過黎架 a (唔好搞錯露莎美同露莎美亞兩個人格)
富野知衰下一幕就淨系得科 (TV版仲有埋露莎美)
我唔要呢個ed

最不滿 ... 莎拉死的一幕 ...
竟然將一句好好的對白cut左 ...
[TV版]妮歌遮了斯洛哥一槍, 之後加美尤說了 "妮歌, 為什麼救了傑 ?"
電影沒了這一句, 即刻沒了莎拉死的感覺 ...
結果, 睇完Z3即刻大叫左聲 "套戲好多bug"
除o左呢點之外,其實我都覺得冇所謂,時間不足下係要勁飛架喇……
我原本都以為日札要死的……但一見用舊畫面已經知出事
Cucu 01:27 AM 05-19-06
今日睇完之後,animax即刻播zz第1集
時間預得o岩o岩好
ianbbhoho 02:05 AM 05-19-06
作者: ☆星野琉璃☆:
有一幕好似有講到馬沙暫時留係個架艦到
不過真係飛得勁快
富野最鍾意一套劇有超多ge 資訊量ge la
呂鳳仙 02:24 AM 05-19-06
作者: Cucu:
時間預得o岩o岩好
佢幾時播ZZ都已經冇用了……
ianbbhoho 02:28 AM 05-19-06
作者: Cucu:
時間預得o岩o岩好
真係唔識做
係都播CCA
黑咪 破壞大王 02:44 AM 05-19-06
作者: ianbbhoho:
真係唔識做
係都播CCA
富野光頭所講的唔代表BANDAI同SUNRISE的意願,
而且真係依照富野光頭所講的新UC的三部曲係0079、Z同馬反的話就唔只ZZ踢去黑歷史中.
當中包括0080、0083、MS08小隊、GS、F91、V都會一口氣中晒招,
所以富野光頭所講的最好都係只當係笑話就算,
唔好當真.
ianbbhoho 02:58 AM 05-19-06
作者: 黑咪 破壞大王:
而且真係依照富野光頭所講的新UC的三部曲係0079、Z同馬反的話就唔只ZZ踢去黑歷史中.
當中包括0080、0083、MS08小隊、GS、F91、V都會一口氣中晒招,
唔好當真.
唔使當笑話
[bandai mode]邊套揾到銀,理得你0079重出再改版,幾多分支,平行世界,照受[/bandai mode]
Einhander 11:11 AM 05-19-06
唔好當真.
關F91同V咩事
呢兩套點都唔會比人踢黑歷史
睇黎你連邊套GUNDAM係富野GUNDAM都唔知
強化人間ですの~★ 12:02 PM 05-19-06
其實我覺得係富野改加美尤性格開左個頭到結尾先發現同ZZ駁唔番
黑咪 破壞大王 12:54 PM 05-19-06
作者: 計劃犯罪者:
關F91同V咩事
呢兩套點都唔會比人踢黑歷史
睇黎你連邊套GUNDAM係富野GUNDAM都唔知
0079, Z, ZZ(掛名, 詳細自己去壞腦找答案), 馬反, F91, V.
交叉骨, 閃光之敗家仔, 壇A.
異步5(RX93設定監修, 自己找HJ睇, 唔該).
仲有一堆G字頭的廣播劇CD.

我記鬼得就有咁多~~~~

關F91同V咩事???
咩唔係高達咩?
係富野系就有免疫???
奇.
魔璃 01:09 PM 05-19-06
你說Z就已經錯了啦
光之颱風 01:31 PM 05-19-06
唔好當真.
0080、0083、08MS小隊呢d外傳性質的故事不會有影響
GS嘛,只不過是由ZZ>CCA變為Z>CCA,反而大有作為
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18  ... 最後

返回主題版面