Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 09-12-12, 12:00 PM   #251
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: casio 查看文章
釣魚……
估計唔會cut,畢竟75層BOSS幾句就搞掂
所以我估13集尾係75層BOSS出現,14集開始已經打完,直接挑茅叔
...

看標題的確係唔會cut
所以我先話"如果我係製作組"
13話前半: 釣魚 後半: 出發
14話前半: 小boss 後半: 大boss前段
15話前半: 大boss後段 後半: 解說+end
kev00269270 目前離線  
舊 09-12-12, 12:37 PM   #252
marco仔
Game Master
香港人

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 古手神主 查看文章
一定有第二季啦. 講真邊有人有錢唔賺, 仲要根本係推出黎唔係太差都賺到錢0既老本...
差在幾時唶

龍屎刀
不是話做52集咩 年番量.
人氣來說已經夠資金他們再投資弄長, 長做長有.

刀劍兩集一副女角線已經是很商業的考慮la, 後宮味滿重的. 突然來一集女主角才是王道 自脫 整個沖擊就變很大了.
第二隻games也有不少後宮呢.
很多角色週邊給賣錢

比加速更紅呢

開外掛勁男 win 了肥豬弱男.

此篇文章於 09-12-12 12:58 PM 被 marco仔 編輯。
marco仔 目前離線  
舊 09-12-12, 02:51 PM   #253
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: marco仔 查看文章
不是話做52集咩 年番量.
人氣來說已經夠資金他們再投資弄長, 長做長有.

刀劍兩集一副女角線已經是很商業的考慮la, 後宮味滿重的. 突然來一集女主角才是王道 自脫 整個沖擊就變很大了.
第二隻games也有不少後宮呢.
很多角色週邊給賣錢

比加速更紅呢

開外掛勁男 win 了肥豬弱男.
正路普通男點都受觀迎過肥豬弱氣男既

我淨係睇左第1期小說, 老實講我覺得動畫做得好好多, d故事舖排完整好多,
淨係幸個幕已經可以清楚解釋到點解主角會咁衝入去救軍隊d人

btw, 今集團長用左黃金聖鬥士mode既brain burst屈桐人?
6eo 目前離線  
舊 09-12-12, 03:02 PM   #254
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
正路普通男點都受觀迎過肥豬弱氣男既

我淨係睇左第1期小說, 老實講我覺得動畫做得好好多, d故事舖排完整好多,
淨係幸個幕已經可以清楚解釋到點解主角會咁衝入去救軍隊d人

btw, 今集團長用左黃金聖鬥士mode既brain burst屈桐人?
完整就.....其實有冇幸件事桐人都會救....其實桐人都唔係好過春雪好多....只係桐人想法比較正面.....

但一講幾件事桐人就會立即HAND機

做番第1期的地方係幾好...但之前就CUT得太過....後宮類就是但.....

但幸那段真係好差....之後會用番就應該放多D時間去講...
ouki 目前離線  
舊 09-12-12, 03:20 PM   #255
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
動畫係參考完整個故事設計出黎的,如果鋪排唔比小說完整,那就是找錯監製了.....

老實講,小說好睇好多....
shooter 目前離線  
舊 09-12-12, 05:30 PM   #256
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 09-12-12, 06:51 PM   #257
古手神主
Crazy Gamer
paper lion

註冊日期: Jul 2009
連預告都閃死人

舊 09-12-12, 07:12 PM   #258
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 古手神主 查看文章
連預告都閃死人
單係騎膊馬已經閃到爆
野良猫 目前離線  
舊 09-12-12, 07:14 PM   #259
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
後宮遮斷器登場

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線  
舊 09-12-12, 07:56 PM   #260
金屬史萊姆
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: money 查看文章
有戴結婚戒指.
消耗一格裝備欄.裝備能力輸人一級添

此篇文章於 09-12-12 10:27 PM 被 金屬史萊姆 編輯。
金屬史萊姆 目前離線  
舊 09-12-12, 08:19 PM   #261
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
騎膊馬,好閃~∑(´Д`*)ノノ!!

舊 09-12-12, 09:06 PM   #262
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
阿囡呀~~
DMRevolution 目前離線  
舊 09-12-12, 10:25 PM   #263
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
閃死人了~~

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線  
舊 09-12-12, 10:26 PM   #264
金屬史萊姆
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2012
剛剛才看到.做的好像真的官方pv似的.
有絕劍,ggo,uw..

講返轉頭回topic..
唯個樣同幸好似..
髮色,髮型,樣都一樣..@@

此篇文章於 09-12-12 10:28 PM 被 金屬史萊姆 編輯。
金屬史萊姆 目前離線  
舊 09-12-12, 11:37 PM   #265
marco仔
Game Master
香港人

再等下次 外掛 PK GM的情境.
桐人可以神到怎樣

marco仔 目前離線  
舊 09-12-12, 11:42 PM   #266
keijoey
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
肥豬弱氣男都唔知幾可愛

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線  
舊 09-13-12, 01:59 AM   #267
casio

註冊日期: Apr 2005
-del-

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾

此篇文章於 09-13-12 02:24 AM 被 casio 編輯。
casio 目前離線  
舊 09-13-12, 07:51 AM   #268
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: keijoey 查看文章
肥豬弱氣男都唔知幾可愛
不過好多人就係個肥豬樣放棄了(我

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 09-13-12, 10:30 AM   #269
古手神主
Crazy Gamer
paper lion

引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
不過好多人就係個肥豬樣放棄了(我
我都係咁話...
我其實好鐘意黑雪姬
都唔介意其他角色

但係隻肥豬真係好殺風景.......

舊 09-13-12, 11:43 AM   #270
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
作者: keijoey 查看文章
肥豬弱氣男都唔知幾可愛
肥豬○
弱氣X

唔算弱氣,佢鑽牛角尖中2起黎D行為極討人厭,而且成日有
我一路都係忍住睇

Kello820 目前離線  
舊 09-13-12, 11:48 AM   #271
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Kello820 查看文章
肥豬○
弱氣X

唔算弱氣,佢鑽牛角尖中2起黎D行為極討人厭,而且成日有
我一路都係忍住睇
但最好睇唔係佢地不服輸既態度嗎?
相反SAO人物唔夠佢地咁強烈(第8冊之後未睇)
論設定又唔見得有太大特別(都係第8冊之後未睇)

舊 09-13-12, 11:55 AM   #272
marco仔
Game Master
香港人

動畫版來說
加速好看在 友情 愛情 熱血那類關係的描寫吧. 角色寫得比較細緻的. 不過就太多肥豬內心內容, 未必人人受得了.

刀劍就欠了加速更細緻的角色內心描寫, 但優點世界觀同後宮編排吸引. 但故事就有點散亂趕了, 要小說再保.
對動畫來說 上面是很傳統的王道走法, 下面是比較新派的插入式故事流程吧.

兩套一值再追. 不過現在是刀劍紅點.

此篇文章於 09-13-12 11:58 AM 被 marco仔 編輯。
marco仔 目前離線  
舊 09-13-12, 11:58 AM   #273
古手神主
Crazy Gamer
paper lion

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
個人認為兩套都有佢唔服輸0既地方. 不過我覺得個亮點唔在於唔服輸.

如果想睇唔服輸, 我會睇naruto/one piece/hxh 個d 睇到我(讀者放棄)服輸為止

此篇文章於 09-13-12 12:00 PM 被 古手神主 編輯。
古手神主 目前離線  
舊 09-13-12, 12:26 PM   #274
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
SAO會死嫁,點比呀?
如果AW輸左會死,仲邊得黎咁多中二野出現
本質上根本唔同,MMORPG同PK對戰
teealpha 目前離線  
舊 09-13-12, 12:32 PM   #275
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
引用:
一樣米百樣人,我自己就勉勉強強先頂得肥豬順
我睇故仔好容易將自己代入主角,可能呢個係主因

桐人性格我幾鐘意,雖然都唔係話冇缺點,但同肥豬一比高下立見

Kello820 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「THE IDOLM@STER CINDERELLA GIRLS」7月17日(金)より2nd SEASON放送開始!! 丨A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1140 06-13-19 03:32 AM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第7話「心の温度」丨OP:LiSA ED:戸松遥 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1001 09-02-12 11:10 AM
[廣告 - CW] [CW34-day1][V8][墮落願望]IB、SAO、まどマギ新品 淨湖+ Cosplay同人MIX討論區 0 08-24-12 06:00 PM
川原礫「アクセル・ワールド (加速世界)」#13「Violation;侵入」 supermanlady 日本動漫畫討論版 1002 07-09-12 05:33 PM

現在的時間是 03:48 AM

手機版 | APP版