Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-30-07, 04:19 PM   #251
凍冰冰綠茶
Game Master
風味絕佳

註冊日期: Sep 2002
但我覺得M死左之後,N mix左 M 食朱古力?
之後既N已經同M既,唔介意出術..
漫畫中既未上可能真係N殺都唔定
凍冰冰綠茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 04:34 PM   #252
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
明啦
引用:
作者: 石光 查看文章
女朋友問...."其實點解要做到米洛要俾個樣俾高田睇姐,佢根本可以唔駛死"
我....." ???"

Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 05:30 PM   #253
路人乙
Senior Gamer

註冊日期: May 2005
引用:
作者: 爽神 查看文章
其二果堆其實基本上Near起事前已經肯定哂,仲有魅上保險庫果本筆記唔洗驗都幾乎係真...
仲有...N係殺唔到月,未見過個樣又點殺? (當然要查應該會查到...)
同埋最尾都好明顯係流克殺佢喇...
所以其實由頭到尾都係推測緊殺魅上與否...
由N假定左第二代L(夜神月)就係Kira果陣
好似有幕直頭show埋張相出黎了
只係月未見過N罷了
路人乙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 05:41 PM   #254
noris
Game Master

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2406 5097 6934
引用:
其二果堆其實基本上Near起事前已經肯定哂,仲有魅上保險庫果本筆記唔洗驗都幾乎係真...
仲有...N係殺唔到月,未見過個樣又點殺? (當然要查應該會查到...)
同埋最尾都好明顯係流克殺佢喇...
所以其實由頭到尾都係推測緊殺魅上與否...
唔太記得, 見相係咪無效....

....n 一早有晒夜神月佢o地d file, 而且都一早認定夜神月係新L.

的確, 係死神殺佢...(如果好似電影版的做法可行另計!)

此篇文章於 12-30-07 05:49 PM 被 noris 編輯。
noris 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 05:41 PM   #255
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
高田無死神之眼, 米洛個真名點得來??
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 05:44 PM   #256
鎖鏈怪
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: ZeroChow 查看文章
高田無死神之眼, 米洛個真名點得來??
月唔係同過佢講咩
鎖鏈怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 06:07 PM   #257
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: 鎖鏈怪 查看文章
月唔係同過佢講咩
咁月又點解有真名?

除左月老爸見過米洛, 魅上同海沙都冇見過. 老爸又當場收皮, 無將真名留底.
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 06:11 PM   #258
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
佢老爸見到M o個陣讀過佢個名出來,月咁咪o係無線電聽到

舊 12-30-07, 06:13 PM   #259
爽神
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 路人乙 查看文章
由N假定左第二代L(夜神月)就係Kira果陣
好似有幕直頭show埋張相出黎了
只係月未見過N罷了
冇相,果幕我都記得
只係夜神總一郎有相,下面夜神月得個名而已....
當然動畫有冇改過野我唔知

我亦都講左佢要查應該會查到
但既然冇交代過就冇咩必要腦內補完到呢個程度...
況且就算係用左筆記亦都冇必要做到操縱埋月既程度...
流克殺月已經交代左一切...
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 07:33 PM   #260
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: izumo 查看文章
如果阿月唔係 係第26集用矛招屈死左L
我會支持佢
如果阿月唔係一開結始就毫不猶疑殺偽L, 殺FBI, 我都會支持佢

哩集tvb 月配得唔錯

引用:
作者: noris 查看文章
唔太記得, 見相係咪無效....

....n 一早有晒夜神月佢o地d file, 而且都一早認定夜神月係新L.

的確, 係死神殺佢...(如果好似電影版的做法可行另計!)
相緊係有效,
唔係點殺世界各地罪犯

此篇文章於 12-30-07 07:37 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 07:38 PM   #261
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: 真!DC 查看文章
如果阿月唔係一開結始就毫不猶疑殺偽L, 殺FBI, 我都會支持佢

哩集tvb 月配得唔錯
佢唔殺偽L 冇戲做

L真係死得好冤枉
佢唔係被月用計謀贏左而被殺
而係被雷姆雙殺而死
佢冇輸到俾阿月 只係輸左俾死神
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 07:41 PM   #262
爽神

註冊日期: Jun 2002
引用:
佢唔殺偽L 冇戲做

L真係死得好冤枉
佢唔係被月用計謀贏左而被殺
而係被雷姆雙殺而死
佢冇輸到俾阿月 只係輸左俾死神
都算係月既計謀喇,只不過唔係親手寫個名落去姐...
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 07:44 PM   #263
izumo

引用:
都算係月既計謀喇,只不過唔係親手寫個名落去姐...
我唔係好覺
佢只係利用尼姆對海砂的感情
L 就算再聰明都冇可能防到
舊 12-30-07, 08:02 PM   #264
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
引用:
我唔係好覺
佢只係利用尼姆對海砂的感情
L 就算再聰明都冇可能防到
講來沒用~L派既總係會說L沒輸
月派既都一定會說月羸
講到尾,由確定月是奇拿起己經可以用暗殺屈死佢
根本只係場SHOW
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 08:11 PM   #265
izumo

引用:
作者: mudhole金剛鑽 查看文章
講來沒用~L派既總係會說L沒輸
月派既都一定會說月羸
講到尾,由確定月是奇拿起己經可以用暗殺屈死佢
根本只係場SHOW
L M N 我覺得都只係為左原則同興趣
舊 12-30-07, 08:26 PM   #266
sqling

註冊日期: Sep 2005
引用:
L M N 我覺得都只係為左原則同興趣
根本只係為左啖氣

我要當面拆穿佢既假面具~
sqling 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 08:35 PM   #267
izumo

引用:
作者: sqling 查看文章
根本只係為左啖氣

我要當面拆穿佢既假面具~
真係為啖氣
舊 12-31-07, 12:05 AM   #268
御緣
Ultimate Gamer
一字記之曰"黑"

註冊日期: May 2002
引用:
真係為啖氣
如果佢地一早合作,緊本唔洗玩咁耐

舊 12-31-07, 01:18 AM   #269
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

引用:
作者: 御緣 查看文章
L, M 同N 一齊合作應該冇可能
M 同N 都係L死後幾年先出來
而且最後都講 M + N >= L
姐係一開始M同N合作的話
就不用L這個角色因為L 想到的M 同N 都會想到
其本上成套野 L, M, N 同 月所有野都會計算得到同想像得到 真係神到爆

所以我覺得"未上"會咁樣做月無可能想像唔到
win ge應該係月 只可以講因為係少年jump的漫畫所以才會有這樣的結局

舊 12-31-07, 08:22 AM   #270
sqling

註冊日期: Sep 2005
引用:
作者: 小草 查看文章
L, M 同N 一齊合作應該冇可能
M 同N 都係L死後幾年先出來
而且最後都講 M + N >= L
姐係一開始M同N合作的話
就不用L這個角色因為L 想到的M 同N 都會想到
其本上成套野 L, M, N 同 月所有野都會計算得到同想像得到 真係神到爆

所以我覺得"未上"會咁樣做月無可能想像唔到
win ge應該係月 只可以講因為係少年jump的漫畫所以才會有這樣的結局
少年漫畫嗎?
sqling 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-07, 08:29 AM   #271
izumo

引用:
作者: 御緣 查看文章
現實世界的話
政府會爽快咁暗殺晒所有嫌疑人
舊 12-31-07, 09:42 AM   #272
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
點解討論無記版要o係E度講

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-07, 10:55 AM   #273
izumo

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
點解討論無記版要o係E度講
果邊爆左post
舊 12-31-07, 11:15 AM   #274
Qe1
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: 虛空使者 查看文章
DN呢套野真係教壞細路

為左世界,正義既人偏偏死左
好似魅上咁,佢由細個到而家都係一個極有正義感既人,細個又肯幫被人欺凌既同學出頭,又有一顆改進人類既心,最後竟然落得如此下場

相反,個自私自利,只顧追求破案快感,不以人類福祉為依歸而且對人毫無禮貌既尼亞竟然會做左贏家

真係無天理
什麼是正義 ? 他們只是將自己想法強加在別人身上,比起尼亞L米洛這些人更自私
想法沒錯,路走錯了
Qe1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-07, 11:29 AM   #275
Designer
Registered User

引用:
作者: 虛空使者 查看文章
DN呢套野真係教壞細路

為左世界,正義既人偏偏死左
好似魅上咁,佢由細個到而家都係一個極有正義感既人,細個又肯幫被人欺凌既同學出頭,又有一顆改進人類既心,最後竟然落得如此下場
希特勒同秦始皇都覺得自己為民族做啲嘢好正義架
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 12:01 PM

手機版 | APP版