Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 21  ... 最後
日本動漫畫討論版>ケロロ軍曹であります!丨10月4日開始冬樹代役:桑島法子
ai. 01:56 PM 09-14-05
作者: 鐵之侍:
今集75話,不止玩z,連seed destiny的情節也玩!(果然,destiny計劃是不能實行的!)
因為桃華被植入的係議長同馬沙的能力~(同桃華老頭同聲優)
-N3DS- 02:05 PM 09-14-05
作者: Daidi:
係時候整個真既女隊員啦
(Tamama呢隻BL青蛙唔算)
最好有2-3隻女隊員!!
其中2隻GL~
Oruma 02:13 PM 09-14-05
作者: 雷帝:
如果真係咁的話,我諗係SEED幫軍曹加人氣多D~
有無人知SEED D同軍曹呢兩套野既收視係幾比幾??
Oruma 02:23 PM 09-14-05
最好有2-3隻女隊員!!
其中2隻GL~
兩隻男青蛙BL﹐兩隻女青蛙GL??
唔好啦 rz
巴特尼亞 02:35 PM 09-14-05
已經有夏美同小雪 你地竟然連外星生物都唔放過 要伸出GL既魔爪
-N3DS- 03:17 PM 09-14-05
作者: 巴特尼亞:
已經有夏美同小雪 你地竟然連外星生物都唔放過 要伸出GL既魔爪

太少啦~唔夠喉呀~~~
我真係見過有D畫同人O既,畫左KERORO同DOROROGIRORO BL.......
ai. 03:29 PM 09-14-05
其實d新隊員加左去邊?
我係漫畫93話好似都唔覺有(只看了93,因為平時係看開單行本),動畫就更加la.
係唔係作者無聊畫來玩下jar?
-N3DS- 03:35 PM 09-14-05
作者: AiStudio:
其實d新隊員加左去邊?
我係漫畫93話好似都唔覺有(只看了93,因為平時係看開單行本),動畫就更加la.
我諗你無睇過日本O既KERORO軍曹月刊啦~
O個D新人物(指上面POST過O個幅圖)係由D日本人SEND過去月刊度覺得整得唔錯先整上去的~
KERORO月刊出左2期嫁啦!!
10月再出第3期!!
ai. 04:37 PM 09-14-05
我諗你無睇過日本O既KERORO軍曹月刊啦~
O個D新人物(指上面POST過O個幅圖)係由D日本人SEND過去月刊度覺得整得唔錯先整上去的~
KERORO月刊出左2期嫁啦!!
10月再出第3期!!
我當然無睇過日本O既KERORO軍曹月刊~因為我都唔識日文~haha
不過謝謝告之~
係唔係我地都寄得去?
而且本月刊係講咩?
-N3DS- 06:21 PM 09-14-05
我當然無睇過日本O既KERORO軍曹月刊~因為我都唔識日文~haha
不過謝謝告之~
係唔係我地都寄得去?
而且本月刊係講咩?
我都唔識日文嫁~ 我只係因為佢係KERORO月刊先買~~
寄得嫁~
月刊有講關於KERORO O既精品啦~有4格漫畫同漫畫,仲有遊戲~
月刊會送精品O既~
第1期送KERORO電子手錶,第2期送GIRORO吹氣氣球同KERORO小隊撲克牌~
靈格斯 08:48 PM 09-14-05
其實d新隊員加左去邊?
記得有一話出左兩個(性別不明 )
有一幕仲惡搞蔥頭正太
ai. 12:48 AM 09-15-05
我都唔識日文嫁~ 我只係因為佢係KERORO月刊先買~~
寄得嫁~
月刊有講關於KERORO O既精品啦~有4格漫畫同漫畫,仲有遊戲~
月刊會送精品O既~
第1期送KERORO電子手錶,第2期送GIRORO吹氣氣球同KERORO小隊撲克牌~
好似幾吸引,可惜我不在港,如果唔係我都會買本看看.
ps.係唔係本野係冇連載新話?

作者: 太公望:
記得有一話出左兩個(性別不明 )
有一幕仲惡搞蔥頭正太
原來有出~
咁就真係好似鋼鐵天使漫畫咁,fans寄去>作者修改>做左路人甲or小小重要角色.
-N3DS- 10:48 AM 09-15-05
好似幾吸引,可惜我不在港,如果唔係我都會買本看看.
ps.係唔係本野係冇連載新話?
本野有陣時有連載新話有陣時無咁囉~
-N3DS- 12:02 PM 09-15-05
我覺得漫畫版唔會咁快完結,
你估個作者唔想賺錢咩~~~
仲唔趁呢段仲受歡迎o既時候畫咩....
而且而+keroro軍曹仲有連載新話~
動畫又仲出緊第2輯,話唔定出埋第3輯呢~
jingying 11:22 PM 09-15-05
我覺得漫畫版唔會咁快完結,
你估個作者唔想賺錢咩~~~
仲唔趁呢段仲受歡迎o既時候畫咩....
而且而+keroro軍曹仲有連載新話~
動畫又仲出緊第2輯,話唔定出埋第3輯呢~
請問動畫第1輯有幾多集 , 才剛釣到75
-N3DS- 12:20 AM 09-16-05
作者: jingying:
請問動畫第1輯有幾多集 , 才剛釣到75
第1輯有51集
第75集好明顯係第2輯啦~
-N3DS- 02:15 PM 09-16-05
作者: ↗◤豆腐仔◢↙:

唔知post過未... a?
我最喜液體o個個~
wing 02:49 PM 09-16-05
有冇知道明年春季果套電影版的最新消息?
-N3DS- 04:30 PM 09-16-05
作者: wing:
有冇知道明年春季果套電影版的最新消息?
無呀~我都好想知~
我只知呢D~
唔知有無人貼過啦~

Keroro軍曹電影化確定!

KERORO軍曹化身「裝甲騎兵」

由漫畫家吉崎觀音創作的搞笑科幻漫畫《KERORO軍曹》,近年人氣旺盛,不但已拍成電視卡通,明年春天更首度搬上大銀幕。最近人氣爆燈的外星人KERORO,竟然化身八十年代紅極一時的機械人「裝甲騎兵」,非常爆笑!

盟友藏腹部

日本七本模型及動畫雜誌,最近與當地的YAMATO模型廠搞crossover,推出「7誌合同連動企劃《裝甲騎兵》Battling大會」,其中雜誌《NEWTYPE》的編輯部,便設計了一個KERORO軍曹與裝甲騎兵混合的機械人,看似青蛙的KERORO頭部成為裝甲騎兵的機械人頭,KERORO更兼任駕駛員,而他的盟友GIRORO伍長和KURURU曹長亦隱藏在機械人腹部內。不過這款爆笑模型暫不會正式發售。

轉自05年8月11日 香港蘋果日報
-N3DS- 06:38 PM 09-16-05
post一post圖先~
呢幅圖D蛙實在太型啦~

-N3DS- 02:49 PM 09-18-05

終於有第2輯vol.1o既封面啦~
jingying 11:29 PM 09-19-05

終於有第2輯vol.1o既封面啦~
my dear Zaku Keroro!!!
Einhander 12:27 PM 09-20-05
十足十美國漫畫feel~
正~
leotam3 11:39 PM 09-20-05
睇左完結篇侵略篇

原來有d隱藏左實力, 有d受叫喚覺醒, 有d玩"龍珠"
明白就是明白 )
最正係原來仲有"人"比dororo更無存在感
峰凌 11:40 PM 09-20-05
日版出左第11期?
第一 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 21  ... 最後

返回主題版面