Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-30-09, 11:24 PM   #251
豪傑公子
God of Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 1515 查看文章
lost odyssey 攻略製作如何 ?? 值唔值得買 ?
我有買,資料幾齊,雖然略貴不過都值得買嘅~~

舊 01-31-09, 12:32 AM   #252
Akito86
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
我有買,資料幾齊,雖然略貴不過都值得買嘅~~
係咪小說式攻略?

舊 01-31-09, 02:20 AM   #253
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
小說式攻略呢d畸形物品係香港出版社先會出o既o者...

舊 01-31-09, 08:54 PM   #254
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
嚮信和地庫既書店入左MGS4攻略了
$115, 重有幾本~

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-09, 09:07 PM   #255
波子
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDABCman2009
mk 邊度仲有dmc4 攻略? 唔該

舊 02-01-09, 12:26 AM   #256
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: KUSANAGI 草薙 查看文章
嚮信和地庫既書店入左MGS4攻略了
$115, 重有幾本~
FL的書店今日都開始有了~$115~
引用:
作者: 波子 查看文章
mk 邊度仲有dmc4 攻略? 唔該
MK我都不見~188 & 沙田就見~

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-09, 12:35 AM   #257
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
本MGS4攻略
翻譯埋data base同埋SAGA內容

超正

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-09, 12:49 AM   #258
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
本MGS4攻略

超正
不過SAGA的內容, 真係要好熟MGS的深入先會明白!!!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-09, 04:13 AM   #259
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
本MGS4攻略

超正
竟然有埋DATA BASE同SAGA內容咁正? 咁要買嘞~~

舊 02-01-09, 08:44 PM   #260
yiu1217
Senior Gamer
..........

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDyiu1217
XBox Live Gamertagyiu1217
mgs4攻略1舊水入手
yiu1217 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-09, 09:44 PM   #261
xxxxxx
Game Master

註冊日期: Dec 2004
旺角仲有無??
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-09, 09:54 PM   #262
Rez
Crazy Gamer
Banana

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: HackYiu 查看文章
mgs4攻略1舊水入手
邊度一舊水咁平
Rez 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-09, 08:39 PM   #263
xxxxxx
Game Master

ssp有無??
舊 02-04-09, 09:23 AM   #264
一一
sureone

PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
引用:
作者: Akito86 查看文章
係咪小說式攻略?
隻game買中文版,咪小說式lor
一一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-09, 08:57 PM   #265
mike23
Insane Gamer
窮人

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDcMikec23
想問有買mgs4攻略既朋友
p.192 既地圖, 號碼7及8有冇印係地圖上呢?
我個本無
mike23 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-09, 09:24 PM   #266
xxxxxx
Game Master

搵左兩日終於入手

荃豐last 一本

今日先去ssp 再去mk 望多次
跟手去埋葵涌
諗住荃灣都無就收隊聽日出188/ 虫城

點知咁都俾我買到
舊 02-05-09, 01:43 AM   #267
IDGAF
The One

啱啱拎返之前CUT低的FAMITSU HK DMC4"斷尾"攻略,
同DMC4攻略本作比較。
發現雖然兩者都係FAMITSU的出品,但係內容同排版完全唔一樣。

我覺得刊載版的"斷尾"攻略比攻略本製作得更好~!
因為刊載版係跟故事流程做攻略,
有地圖資料、建議用的招式打法、過關(機關)的方法等等,
一步一步咁講比你知要點做,圖文並茂比較簡單直接。

攻略本雖然資料齊全,但係就把唔同的資料如招式、操作、打敵人的方法分開放係唔同頁數,
邊打GAME邊睇攻略的情況下,十分不便。
地圖的資料雖然多,但係提示的資料就比刊載版更少,只是講去到該地點要做什麼的廢話。

真的有點後悔買了DMC4攻略本

另外,以前買GAME PLAYER出品的BIOHAZARD系列攻略,目的就係睇果D中文化咗的FILE內容來了解個故事。
唔知FAMITSU出的中文BH4攻略本內容又係點的呢?

舊 02-05-09, 04:38 PM   #268
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
另外,以前買GAME PLAYER出品的BIOHAZARD系列攻略,目的就係睇果D中文化咗的FILE內容來了解個故事。
每個重點要留意o既位都會作講解,但一定唔會講故事,我打Bio4都係睇E本多

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-09, 05:25 PM   #269
IDGAF
The One

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
每個重點要留意o既位都會作講解,但一定唔會講故事,我打Bio4都係睇E本多
故事/劇情famitsu攻略本一向都唔無(因為game的內容,日本人都睇得明了),
咁d file內容應該都無中文化吧…

舊 02-05-09, 05:55 PM   #270
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
故事/劇情famitsu攻略本一向都唔無(因為game的內容,日本人都睇得明了),
咁d file內容應該都無中文化吧…
又好似有...返家check 下先

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 02-05-09, 06:03 PM   #271
IDGAF
The One

引用:
又好似有...返家check 下先
THX~!
不過宜家都買唔返呢本了。

之前買幾本青文+FAMITSU的攻略本都覺得唔錯,
係DMC4呢本差D…紙質差、排版差、攻略用途不大。
未買都係慳返D錢買其他攻略本好過。

MGS4果本唔知點,不過GAME都未決定買,都係唔好浪費金錢算。

希望BH5同人中之龍3會有青文+FAMITSU的攻略本啦。

舊 02-05-09, 08:21 PM   #272
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
引用:

引用:
Fami 通應該係解体真書?呢本冇買中文版就唔知....

但capcom 自己都有出過本bio4 中文攻略本, 果本就有將file 內容翻譯咗加在故事攻略裡

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 08:47 AM   #273
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

註冊日期: Jan 2002
青文Persona 4 & Phantasy Star Portable 中文版攻略已見街.

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.

此篇文章於 03-31-09 11:03 AM 被 美版之王-天涯浪子 編輯。
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-09, 09:42 AM   #274
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
Fami 通應該係解体真書?呢本冇買中文版就唔知....

但capcom 自己都有出過本bio4 中文攻略本, 果本就有將file 內容翻譯咗加在故事攻略裡
當然唔係解体E本Bio 字典啦,咁多集o既日文解体都未試過被成本中譯

果本跟Bio4同日出o既攻略??算吧啦~~only for 爆機係適合的

舊 03-23-09, 10:17 AM   #275
cat8642
Senior Gamer

引用:
作者: 美版之王-天涯浪子 查看文章
青文Persona 4 & Phantasy Star Online中文版攻略已見街.
oh !!! 我仲以為一定吾會番 ... 特登係台灣訂番來 .... !! @_@
cat8642 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 11:46 AM

手機版 | APP版