Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-05-21, 07:07 AM   #2701
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
原來仲未停RE100...

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-21, 01:13 PM   #2702
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
大魔?

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-21, 12:05 PM   #2703
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
EG版nu gundam

此篇文章於 11-17-21 12:09 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-21, 01:38 PM   #2704
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
引用:
作者: wing 查看文章
EG版nu gundam

[IMG]https://pbs.twimg.com/media/FEXaVCBakAA1ir_?format=jpg&name=medium[IMG]
話就話平價入門嘢
但我都唔介意畀多少少加埋個飛翔炮嘅
無理由為咗EG而買多隻HG

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-21, 01:45 PM   #2705
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
最後都係睇外形如何
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-21, 02:47 PM   #2706
wing
格鬥低手

引用:
作者: Reishin 查看文章
話就話平價入門嘢
但我都唔介意畀多少少加埋個飛翔炮嘅
無理由為咗EG而買多隻HG
我估會好似782咁出盒版加武器, 或者weapon set

舊 11-18-21, 11:16 AM   #2707
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
RG god
https://bandai-hobby.net/site/nextphase2021autumn/1118/
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-21, 11:23 AM   #2708
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 真!DC 查看文章
可動之餘點做到唔好甩皮甩骨又唔會變軟腳蟹先係武鬥傳嘅重點……

我從使用 Tapatalk 的 XQ-AT52 發送

舊 11-18-21, 11:32 AM   #2709
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
睇佢個關節好脆弱咁我驚會斷膠多D

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-21, 11:32 AM   #2710
cat722
Senior Gamer
雪凝騎士

註冊日期: Sep 2003
RG GOD...
我諗緊有幾多配件係PB限定 XD

我反而對FM個隻小强有興趣 ww
由手機版發出

此篇文章於 11-18-21 11:35 AM 被 cat722 編輯。
cat722 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-21, 12:16 PM   #2711
真!DC
Banned User
奉行我道

Rg關節都好實應該唔怕脚軟既
1:144應該同wing差唔多細隻關節parts咁幼真係驚斷多
由手機版發出
舊 11-18-21, 01:05 PM   #2712
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
睇佢個關節好脆弱咁我驚會斷膠多D
佢舊嗰堆rg因為成隻腳成型出係差啲
依家嘅同mg一樣要自己砌骨所以好實淨
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-21, 01:27 PM   #2713
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
今次個膊頭咁樣會唔會一陣變神龍高達

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-21, 05:51 PM   #2714
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
我只想知.................

今次手甲是那個智障設計的 ?!

HiRM 也算了...............今次也是一樣

給我好好看清楚原設定同TV 作畫啊白痴!!!!!!!!!!!!!!

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-21, 06:22 PM   #2715
野良猫
肥倫

應該特登嘅
以現今嚟講啲手指仲要咁樣擺係有啲柒,外星人咩
舊 11-18-21, 06:59 PM   #2716
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 野良猫 查看文章
應該特登嘅
以現今嚟講啲手指仲要咁樣擺係有啲柒,外星人咩
手甲貼合包裹手背係Godfinger 個能量増幅器設定來的

> さらに前腕カバー「ゴッドフィンガープロテクター」が手の甲を覆うように展開し、エネルギーロスを最小限に抑えつつ確実に攻撃対象を破壊する。

手甲係可以減少能量在手背位置流失

將能量集中在掌正面就可以確實揸爆敵人

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 11-18-21, 08:56 PM   #2717
wingzero_W0

註冊日期: Jan 2009
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
我只想知.................

今次手甲是那個智障設計的 ?!

HiRM 也算了...............今次也是一樣

給我好好看清楚原設定同TV 作畫啊白痴!!!!!!!!!!!!!!

唔講都唔覺RG冇咗nightcrawler 三指造型手。
MG已經冇依照哩個設定,最近大陸嘅GK改件一樣冇。唔好睇定難整?有冇神人跟設定整過模型出嚟?想睇下

另外,黃色嗰兩隻爪係有乜用?
wingzero_W0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-21, 10:31 PM   #2718
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: wingzero_W0 查看文章
MG已經冇依照哩個設定,最近大陸嘅GK改件一樣冇。唔好睇定難整?有冇神人跟設定整過模型出嚟?想睇下

MG 有留空手甲内側位, 而且手甲係可以移到超過手腕位置

但HiRM / RG 係直接將手甲内側用機械位填滿

而且手甲移前後都過唔到手腕位

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 11-18-21 10:35 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 11-19-21, 10:00 AM   #2719
wing
格鬥低手

引用:
作者: wingzero_W0 查看文章

手指本身唔會特別難整, 應該只係改設定.

舊 11-19-21, 10:21 AM   #2720
真!DC
Banned User
奉行我道

會唔會係驚比人告侵權
由手機版發出
舊 11-19-21, 11:38 AM   #2721
wing
格鬥低手

引用:
作者: 真!DC 查看文章
會唔會係驚比人告侵權
由手機版發出
star trek 個手勢應該老過機動武鬥傳, 要驚就一早唔會咁出.

舊 11-19-21, 05:00 PM   #2722
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
Bandai 下一隻 SMP ALTERNATIVE DESTINY 係勇者凱薩
最正係,個外型係跟返 宮内 之前出果隻勇者合體手辦,超毒啊

https://www.toy-people.com/?p=67140
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-19-21, 05:25 PM   #2723
HAKAIDER
neet 人生~~~

老爺開箱~~~~~~~~~~

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 11-20-21, 12:39 PM   #2724
野良猫
肥倫

同戰暴一樣大
舊 11-26-21, 08:02 AM   #2725
cat722
雪凝騎士

註冊日期: Sep 2003
https://p-bandai.jp/item/item-1000166845/

SEED ECLIPSE
FULL MECHANICS 1/100 エールカラミティガンダム

近戰版瘟神(?)

不過又魂限...
由手機版發出

此篇文章於 11-26-21 08:15 AM 被 cat722 編輯。
cat722 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Bandai 模型討論區 Vol.25丨ついにMG ガンダムXが発売決定! money 收藏品討論版 1333 10-21-14 11:54 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.25 [ 請到VOL.26繼續發言! ] 啤梨王子 球會討論區 1001 03-28-07 03:28 AM
Bandai 模型討論區 Vol.9 ~~ kog 收藏品討論版 1024 01-14-06 12:30 AM
[PS2]Bandai咸蛋超人新作Ultraman Nexus預定5月26日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 11 05-10-05 10:08 AM
[PS2]Bandai 戰艦動畫改編新作ジパング預定5月26日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 11 03-26-05 12:38 AM

現在的時間是 05:07 PM

手機版 | APP版