Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 9 59 99 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115  ... 最後
攻略及心得交流區>Splatoon 2 | イカ戰略部- 互射心得交流- ᔦꙬᔨ --– 4月有批新武器, 油地未畢業
lunn 02:52 PM 09-02-18
作者: 信長:
打足fest 同昇lv (lv 30後)有超過300 螺
多D 用app 睇牌子訂裝, 用螺抽(裝已滿3技,選項2)
好易出2個心水牌子技, 唔要1.3 的話,求其加10碎就一件完成 (游速,QR,QSJ 都係幾萬用)
3個要運

黎緊既祭典我應該會加油打吓
上次祭典我揀果面嬴左,亦都打到MAX左
但都係得24粒左右海螺…想問點樣先可以拎到300粒咁多???
信長 02:56 PM 09-02-18
作者: rinxlun:

但都係得24粒左右海螺…想問點樣先可以拎到300粒咁多???
300 螺... 好多次fest 累積了
我lv 已星2.. (200 以上)
多到用唔晒,先醒起抽抽佢
leungky1 02:59 PM 09-02-18

15次Fes,次次Max就有
不過嚟緊無4強賽嘅,應該剩番4次最多96粒
由手機版發出
信長 03:05 PM 09-02-18
到真係無fest 搞時, 佢地應更新成可以用錢加插糟或抽技(上集後期用錢)
唔太肯定,始終今集昇lv 一定有螺
lunn 04:34 PM 09-02-18
睇你之前講
我仲以為可以有方法可以一次Fes就拎到咁多
咁係我誤會左喇,唔好意思
leungky1 08:15 AM 09-04-18
搶魚有幸遇到好多人唔避三角炸彈
隊友又有默契知道油左嘅水氹點飛衝
7連勝上S+
由手機版發出
lunn 10:38 AM 09-05-18
作者: leungky1:
搶魚有幸遇到好多人唔避三角炸彈
隊友又有默契知道油左嘅水氹點飛衝
7連勝上S+
由手機版發出
隊友真係好緊要
試過玩搶魚,有人拎左條魚之後極速遊返去自己陣地果面…

另外想問吓,大家其實覺得玩依隻GAME有冇必要開住MIC即時咁樣傾住玩架?
野良猫 10:44 AM 09-05-18
啲螺真係冇乜用過
我又淨係用滾,著嚟著去都係嗰套裝,連三文都冇打了
lunn 11:05 AM 09-05-18
作者: 野良猫:
啲螺真係冇乜用過
我又淨係用滾,著嚟著去都係嗰套裝,連三文都冇打了
想問吓你套裝大約係用左咩技架??
leungky1 11:26 AM 09-05-18
另外想問吓,大家其實覺得玩依隻GAME有冇必要開住MIC即時咁樣傾住玩架?
同相熟朋友玩League/Fes Team/Salmon Run就無問題,總有臨場啲戰術係可以傾
但街場本質就係鼓勵你自動自覺
由手機版發出
lunn 11:37 AM 09-05-18
同相熟朋友玩League/Fes Team/Salmon Run就無問題,總有臨場啲戰術係可以傾
但街場本質就係鼓勵你自動自覺
由手機版發出
但打街場,感覺上成日都比人壓殺,自己果面既隊友成日都四散咁打
對面就好似小組咁壓上黎夾擊
好多時都打到好灰

同埋成日都有人斷線

依家我都係同一個朋友玩
有冇朋友有興趣一齊玩吓呀??
我都係夜晚玩1-2個鐘咁

leungky1 06:51 PM 09-05-18
但打街場,感覺上成日都比人壓殺,自己果面既隊友成日都四散咁打
對面就好似小組咁壓上黎夾擊
好多時都打到好灰

同埋成日都有人斷線

依家我都係同一個朋友玩
有冇朋友有興趣一齊玩吓呀??
我都係夜晚玩1-2個鐘咁
咁惟有繼續玩熟個場,同練好游水移位
前線對壘移位夠快嘅
就算成組壓上嚟都有機會做到群殺
基本功係時刻記住個左菇推去咩方向都得
可以話大部分人嘅問題,都係唔記得左有啲情況可以退後

Friend可以去上面ID交流區搵
由手機版發出
lunn 01:59 PM 09-07-18
咁惟有繼續玩熟個場,同練好游水移位
前線對壘移位夠快嘅
就算成組壓上嚟都有機會做到群殺
基本功係時刻記住個左菇推去咩方向都得
可以話大部分人嘅問題,都係唔記得左有啲情況可以退後

Friend可以去上面ID交流區搵
由手機版發出
係呀,依家都係打塗地行熟左D場先
不過有得打三文魚又會忍唔住走去打吓
因為無咩錢去拆技
打工搵錢快好多呀
leungky1 08:49 PM 09-11-18
https://twitter.com/pokemori_jp/stat...38397348175874

下期Fes,定有更多?
lunn 09:37 PM 09-11-18
https://twitter.com/pokemori_jp/stat...38397348175874

下期Fes,定有更多?
今個月既FES係咪遲左公佈呀??
好似到依家都未有消息咁
動物之森喎,有合作??
leungky1 11:36 PM 09-11-18
今個月既FES係咪遲左公佈呀??
好似到依家都未有消息咁
動物之森喎,有合作??
正常係應該一星期前先知
不過贊助無停過手,搞到近排幾乎每個月都提早講
由手機版發出
信長 06:46 AM 09-14-18

信長 06:55 AM 09-14-18
https://www.nintendo.com/switch/onli...pecial-offers/

比online 有新gear
leungky1 07:25 AM 09-14-18
4.0
別注版衣裝+武器 今日10:00am
壽司 炸筒 導彈
滾筒 三角彈 泡泡
叉槍/SCOPE 灑水器 波波
雙槍 炸筒 波波

音樂堂改 明日6:00am

Fes改組,計貢獻度分,Fes Power=一場基本貢獻度,勝方會有Bonus加多啲
單人賽改為Challenge
隊制賽改為Regular 傳統4人外,1至3人都可以組隊等系統Fill,連贏會盡量配同樣連贏嘅組別,特定衣裝武器組成會出隊伍花名,4個隊員一齊計該場貢獻度
10倍分同100倍分隨機出現,贏左廣場會有交支票儀式畫面,同埋Lobby有速報

4.1 10月上旬
新大絕/副武(重槌 炸地改(?)手榴彈)
新場地(神社前地,1代場地)
新BGM
由手機版發出
ROCAS 02:49 PM 09-14-18
黑壽司同黑中狙好強勢...
每場都見到人用..
信長 03:04 PM 09-14-18
新副武係儲氣式炸彈?
AKIRA桑 06:37 PM 09-14-18
請問有冇對付roller同油掃既心得?

我從使用 Tapatalk 的 TA-1052 發送
lunn 01:22 PM 09-15-18
想問…
壽司即係咩野武器呀??
leungky1 02:31 PM 09-15-18
想問…
壽司即係咩野武器呀??
Splattershot/スプラシューター
最基本支粉紫槍
由手機版發出
信長 03:00 PM 09-15-18
作者: AKIRA桑:
請問有冇對付roller同油掃既心得?

我從使用 Tapatalk 的 TA-1052 發送
預測佢地位置,
尤其做object 時背面, TC 時塔上方高位跳入
佢地真係近身好惡, 拉好距離, 大部分武器都可以一戰,
避到佢現身第一下致命攻勢好重要
佢地一定係殺到人時先現身, 所以油好地都防到佢地接近,留意隊友死的位置
同佢地打走位要小心,唔好自己走左入死位,小心轉角位
第一 ... 9 59 99 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115  ... 最後

返回主題版面