Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-28-16, 09:37 AM   #26226
蛋撻王子
God of Gamer
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: gingq7 查看文章
咁好記性
我只記得我炒車果d:
- 突唔滿不夜薔薇
- 突唔滿萬聖B狐
- All-in X, 抽唔中
- 抽唔中酒吞, 但奇蹟地收手成功
- 抽鐵拳寶5銀包重創
- 手痕抽梅芙心理創傷, 因為抽完隻野我好似一次都未用過....
- 突唔滿萬聖龍娘禮裝

- 3星蛋糕應該只係打AP10, 堆1-3星放後排就ok
- 朱古力蛋糕好似最迷, 好似無方法可以趺多d
傷痕纍纍

引用:
作者: 天子 查看文章
今日係i mas試運大爆死我相信運氣係晒fog 度
點解唔等埋5周年先

舊 11-28-16, 09:37 AM   #26227
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 雷帝.嘉芙 查看文章
集氣, 60石+半pack
咁冇誠意架

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-16, 09:41 AM   #26228
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
咁冇誠意架
本先直頭諗住唔課, 見d羊平咪課少少

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-16, 09:42 AM   #26229
蛋撻王子
功德完滿

最近升多左低星
塵(40定30)同頁(0)用晒咁濟

點解隻隻都用塵架...

硬係覺得伊絲塔靈基會用書頁

舊 11-28-16, 09:45 AM   #26230
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
咁好記性
我只記得我炒車果d:
- 突唔滿不夜薔薇
- 突唔滿萬聖B狐
- All-in X, 抽唔中
- 抽唔中酒吞, 但奇蹟地收手成功
- 抽鐵拳寶5銀包重創
- 手痕抽梅芙心理創傷, 因為抽完隻野我好似一次都未用過....
- 突唔滿萬聖龍娘禮裝

- 3星蛋糕應該只係打AP10, 堆1-3星放後排就ok
- 朱古力蛋糕好似最迷, 好似無方法可以趺多d
朱古力蛋糕ブッシュ・ド・ノエル睇落唔係靠跌

而係靠抽BOX入手
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-16, 09:52 AM   #26231
大破人間

引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
岩岩睇番今個event d加成角列表
Cheese cake個堆全部都1-3星
自己都有升幾隻
但感覺都係有少少麻煩
希望個兌換率唔好太乞人憎
我突滿左舞娘, 元帥, 子金閃, 牛若丸. 哈桑
加埋滿技盾妹

我諗30AP以內既關應該都夠用既

此篇文章於 11-28-16 09:55 AM 被 大破人間 編輯。
舊 11-28-16, 09:55 AM   #26232
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 雷帝.嘉芙 查看文章
本先直頭諗住唔課, 見d羊平咪課少少
點平都平唔過轉區課

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-16, 10:01 AM   #26233
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
1,2星角我靈3晒
有D靈4左

3星角除左比利大部份靈3,靈4左

角色唔係問題
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-16, 10:02 AM   #26234
Crazy Gamer
馬弓手

註冊日期: Oct 2006
集氣
今次得一星期左右,驚換唔哂素材

引用:
作者: the fool 查看文章
Skip
記得有add過師兄
但岩岩睇list唔見唔知係咪錯手del左sosad
佩服師兄對紅茶既愛我d聖杯仲未用過sosad

舊 11-28-16, 10:04 AM   #26235
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
點平都平唔過轉區課
但又唔想轉IP 雖然真係好抵

塔羅牌占卜 Tarot Reading
歡迎pm查詢、預約
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-16, 10:07 AM   #26236
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 大破人間 查看文章
朱古力蛋糕ブッシュ・ド・ノエル睇落唔係靠跌

而係靠抽BOX入手
咁搞笑, 抽朱古力蛋糕出黎, 再用朱古力蛋糕換野; 咁點解唔直接放換果幾樣野落池被人抽?
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-16, 10:16 AM   #26237
蛋撻王子
功德完滿

引用:
咁搞笑, 抽朱古力蛋糕出黎, 再用朱古力蛋糕換野; 咁點解唔直接放換果幾樣野落池被人抽?
仲有其他用途
但都係好詭異

◆ブッシュ・ド・ノエルで交換可能なアイテム◆

【イベント限定サーヴァント】
 ★4(SR)「ジャンヌ・ダルク・オルタ・サンタ・リリィ」
 ※正式加入後に開放されます。

【スキル強化&霊基再臨素材】
 蛮神の心臓
 竜の逆鱗
 精霊根

【その他アイテム】
 QP

舊 11-28-16, 10:26 AM   #26238
夜貓
Crazy Gamer
\エレちゃん最カワ/

註冊日期: Sep 2002
引用:
點平都平唔過轉區課
但係好似好煩咁
係咪每次update完app去課金都要email運営定google轉區?

グランブルーファンタジー:
夜貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-16, 10:42 AM   #26239
大破人間

引用:
作者: 夜貓 查看文章
但係好似好煩咁
係咪每次update完app去課金都要email運営定google轉區?
指APPLE?

開兩個日本ACC

一個用來update app

一個轉落香港度, 用呢個ACC課

如果指GOOGLE PLAY, 轉日本區反而會貴左(消費稅)

此篇文章於 11-28-16 10:52 AM 被 大破人間 編輯。
舊 11-28-16, 11:02 AM   #26240
夜貓
Crazy Gamer
\エレちゃん最カワ/

引用:
指APPLE?

開兩個日本ACC

一個用來update app

一個轉落香港度, 用呢個APP課

如果指GOOGLE PLAY, 轉日本區反而會貴左(消費稅)
以前係用ios日服課,但係買日itunes卡好煩

宜家Android有兩個acc,一個日服一個港服

日服用來update app

課金係港服用信用卡,show美金

用信用卡課係因為好方便,但好似係最貴

點先用到HK Google Play card課?

舊 11-28-16, 11:08 AM   #26241
大破人間

引用:
以前係用ios日服課,但係買日itunes卡好煩

宜家Android有兩個acc,一個日服一個港服

日服用來update app

課金係港服用信用卡,show美金

用信用卡課係因為好方便,但好似係最貴

點先用到HK Google Play card課?
ios好似我講個方法咁

轉落香港度就可以用香港itunes卡課了

暫時固定618一單.

Android課金無辦法用Google Play card課
只能用信用卡課, 免消費稅,價錢睇銀行即時匯率
舊 11-28-16, 11:38 AM   #26242
夜貓
Crazy Gamer
\エレちゃん最カワ/

引用:
ios好似我講個方法咁

轉落香港度就可以用香港itunes卡課了

暫時固定618一單.

Android課金無辦法用Google Play card課
望返上次10月尾課1pack都要$693.99

睇你提供那個ios課金方法好似同我係google play課金差唔多咁

我google play課金要取消同步日acc剩下港acc先課到

apple課金次序即係: 日acc update game => logout => login 港acc => 課金 => 課完回日acc
咁樣?

舊 11-28-16, 11:40 AM   #26243
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
引用:
作者: 天子 查看文章
今日係i mas試運大爆死我相信運氣係晒fog 度
師兄打錯字, 好大機會射斜

引用:
作者: 蛋撻王子 查看文章
最近升多左低星
塵(40定30)同頁(0)用晒咁濟

點解隻隻都用塵架...

硬係覺得伊絲塔靈基會用書頁
蛇玉應該走不掉吧 (弓職基本要用)

引用:
就算用美金計算個匯率都好貴
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-16, 11:44 AM   #26244
大破人間

引用:

apple課金次序即係: 日acc update game => logout => login 港acc => 課金 => 課完回日acc
咁樣?
對, 課金要用日轉港acc, 轉港前記得要先用呢個ACC DL一次FGO
舊 11-28-16, 11:58 AM   #26245
夜貓
Crazy Gamer
\エレちゃん最カワ/

引用:
對, 課金要用日轉港acc, 轉港前記得要先用呢個ACC DL一次FGO
咦?日轉港acc係指: 開個新日acc => dl FGO => 同一個acc由日轉港?

點樣將新開這個acc由日轉港?

去"apple idを表示"到改?

課完第一次後下次洗唔洗再重複?

sorry有咁多問題

此篇文章於 11-28-16 12:04 PM 被 夜貓 編輯。
舊 11-28-16, 12:07 PM   #26246
大破人間

引用:
咦?日轉港acc係指: 開個新日acc => dl FGO => 同一個acc由日轉港?

點樣將新開這個acc由日轉港?
去"apple idを表示"到改?
課完第一次後下次洗唔洗再重複?

記得I PHONE就
系統設定->iTunes & App Store->按一下Apple ID,再選「檢視帳號」,然後輸入此Apple ID的密碼,再按一下Country/Region國家或地區

或者記得到appleid.apple.com都得

唔駛重覆

日轉港acc轉左就永遠轉左香港區, 因為印像中除非你有JCB信用卡, 否則應該轉不回日本

所以要有另一個日acc 用來更新APP

https://forum.gamer.com.tw/Co.php?bs...hor=wl03481688

巴哈人寫的教學, 可以看一看

此篇文章於 11-28-16 12:11 PM 被 大破人間 編輯。
舊 11-28-16, 12:16 PM   #26247
夜貓
Crazy Gamer
\エレちゃん最カワ/

引用:

記得I PHONE就
系統設定->iTunes & App Store->按一下Apple ID,再選「檢視帳號」,然後輸入此Apple ID的密碼,再按一下Country/Region國家或地區

或者記得到appleid.apple.com都得

唔駛重覆

日轉港acc轉左就永遠轉左香港區, 因為印像中除非你有JCB信用卡, 否則應該轉不回日本

所以要有另一個日acc 用來更新APP
唔該哂

抽埋手頭上的石先試用ios課

這個方法唯一擔心是忘了引継
宜家ios用來玩sub account (始終ipod touch冇4G又少電

舊 11-28-16, 12:17 PM   #26248
gingq7

Android 可以15% off, 唔知有無人成功

「auゲーム」内のキャンペーンページからエントリーしていただいたユーザー限定で、課金金額の15%がWALLETポイントで還元されるキャンペーンを実施いたします。
詳細は下記、キャンペーンページよりご確認ください。

◆開催期間◆
2016年11月28日(月) 0:00~12月4日(日) 23:59まで

◆キャンペーンページ◆
https://game.auone.jp/campaign/prese...28/?rf=CP00251
舊 11-28-16, 12:33 PM   #26249
夜貓
Crazy Gamer
\エレちゃん最カワ/

引用:
Android 可以15% off, 唔知有無人成功

「auゲーム」内のキャンペーンページからエントリーしていただいたユーザー限定で、課金金額の15%がWALLETポイントで還元されるキャンペーンを実施いたします。
詳細は下記、キャンペーンページよりご確認ください。

◆開催期間◆
2016年11月28日(月) 0:00~12月4日(日) 23:59まで

◆キャンペーンページ◆
https://game.auone.jp/campaign/prese...28/?rf=CP00251
我地又唔係用日本電信商

auゲーム應該係用au(日本電信商)先有 (係mobage見唔少

舊 11-28-16, 12:48 PM   #26250
gingq7

引用:
我地又唔係用日本電信商

auゲーム應該係用au(日本電信商)先有 (係mobage見唔少
慘,窮者越窮

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 10:26 PM

手機版 | APP版