Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-29-05, 12:58 AM   #226
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
http://www.nintendo-inside.jp/news/176/17603.html

有bug ?

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-05, 01:11 AM   #227
nameH
Ultimate Gamer

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code3866 7960 0382
引用:
作者: 小恐
第3個條件即係點
e+玩到最後迷宮,實唔會中1-4人呢個條件
nameH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-05, 05:10 PM   #228
keymind
Junior Member

註冊日期: Sep 2005
http://hk.games.yahoo.com/051229/285/1jymr.html
引用:
《FF4》SAVE DATA破損回避方法
2005-12-29 更新

放大SQUARE ENIX在昨天公佈,GBA《FINAL FANTASY IV》有可能會出現SAVE DATA破損的情況,並提供了可以回避SAVE DATA破損的方法。

【SAVE DATA破損現象出現的情形】
只要順序跟從以下的4個條件去做,在很低確率情況下玩者的SAVE DATA會出現破損情況:
(1) 隊伍成員在4名以下(1~3人)
(2) 在「MENU畫面」使用「アイテム(道具)」
(3) 使用「ならびかえ」將隊員移動去空白位置
(4) 移動後選擇「アイテム(道具)」

【回避方法】
避免順序去進行上述1~4的做法;另外在進行(3)的「ならびかえ」後SAVE及選擇「モンスター図鑑(怪物圖鑑)、選擇道具前先將「MENU畫面」關閉,都不會出現破損SAVE DATA的情況。

此篇文章於 12-29-05 09:15 PM 被 neo2046 編輯。
keymind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-05, 09:04 AM   #229
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2005
Thanks for the translation!!!
628 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-05, 11:56 AM   #230
nameH
Ultimate Gamer

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code3866 7960 0382
日文「4名以下」係計埋個4架喎…
即係應該1-4人…唔係1-3人
nameH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-05, 07:31 PM   #231
RYOCHOI
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2003
大家有無邊d網可以推薦俾小弟學下d日文呢..-.-"
因為我想一路玩ff...一路學.-.-"!
RYOCHOI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-06, 09:42 PM   #232
kintaro

註冊日期: Dec 2001
唔好意思推返個舊Topic上來...
想問下大家, 我今日見到gb micro FF IV版賣950蚊算唔算貴呀? Thanks

長期目標:打開攝影眼
kintaro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-06, 11:42 PM   #233
TOOT
Game Master
a nobody

引用:
作者: kintaro
想問下大家, 我今日見到gb micro FF IV版賣950蚊算唔算貴呀? Thanks
唔知有冇記錯,之前有版友報導,因ndsl銷售情況太猛,gbm乏人問津,ff iv特別版賣$8xx-$900(有錯請指正!)

搵到那個POST lu!
http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=162

此篇文章於 03-17-06 12:15 AM 被 TOOT 編輯。
TOOT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-06, 12:24 AM   #234
chunmanx
God of Gamer
我ge代號係風

PSN  IDndswii
我想問下gba美版遊戲的銷售狀況是怎樣的
唔太想咁早買ff4
因無時間玩
但又驚遲些會跌價
或另一些情況無貨
幾時買是一個好時機

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-06, 12:35 AM   #235
TOOT
Game Master
a nobody

引用:
作者: chunmanx
我想問下gba美版遊戲的銷售狀況是怎樣的
唔太想咁早買ff4
因無時間玩
但又驚遲些會跌價
或另一些情況無貨
幾時買是一個好時機
個人認為遲d買都仲得卦,因ff出名,直至現在ff tactles同 ff 1+2仲有得賣

舊 03-17-06, 01:32 AM   #236
瀨賀
Banned
我連長毛都夠膽射~

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDJojONa
XBox Live GamertagJojONa
引用:
作者: kintaro
我都係呢個月先買...見平.

$850

黃金
瀨賀 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-06, 10:09 AM   #237
kintaro

Thanks TOOT兄 & 瀨賀兄的回覆

差1舊水都係留返有朋友去香港時叫佢幫我買算, Thanks

長期目標:打開攝影眼
kintaro 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
手機鈴聲交流區 Kenji少 手機平板遊戲討論版 193 10-08-07 03:05 PM
《 RagnarokOnline討論區》第二十八話 當死城不停暴走時 SherMan PC電腦遊戲討論版 1010 12-16-04 03:48 PM
陳冠希---你快樂嗎(t68i) kaworu 影音館 9 02-19-03 11:41 PM

現在的時間是 05:42 PM

手機版 | APP版