Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 09-30-10, 09:33 AM   #226
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: diabloex 查看文章
手提機遊戲歷史, 好似未做過鎖區呢樣野..
你out左啦
引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
美版ndsi聽講玩唔到日版pkmon黑白?
由ndsi 開始
所有ndsi 專用遊戲
都有鎖的
只是之前遊戲是 小品 無人 留意

黑白 有部分功能是 i以上主機專用
所以 照鎖

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, P3F(9月?)
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線  
舊 09-30-10, 12:08 PM   #227
GN80667
Banned

註冊日期: Sep 2010
好彩POKEMON係NDS已經漢字化,暫時唔駛考慮鎖機既問題
今次八成都會鎖,淨係VC部份肯定美日歐既陣容都會唔同
另外download唔駛同部機共存亡這方面係進步左
GN80667 目前離線  
舊 09-30-10, 12:13 PM   #228
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
之前買日版NDSi買落VC
想過堆VC落3DS點都係買日版架啦

舊 09-30-10, 12:14 PM   #229
NexTony
God of Gamer
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
鎖就即係要買日版機....

F/GO 834697628
NexTony 目前離線  
舊 09-30-10, 02:15 PM   #230
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
作者: pet3 查看文章
你out左啦
真係out 左 ..
now_loading 目前離線  
舊 09-30-10, 03:35 PM   #231
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2005
Most of the time I play the US version games... so I need to wait a long time for the US version 3DS... what a pity !!!
628 目前離線  
舊 09-30-10, 04:42 PM   #232
neo
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2002

neo 目前離線  
舊 09-30-10, 05:34 PM   #233
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
3DS有無類似成就/獎盃系統?

舊 09-30-10, 06:54 PM   #234
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
PA有得訂喇
hold左先算

舊 09-30-10, 07:00 PM   #235
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
價錢N/A喎,真係得個hold字
BlackWing 目前離線  
舊 09-30-10, 07:06 PM   #236
AshleyYan
↓打到乾晒水先出↓

註冊日期: Dec 2004
Wii U IDAshleyYan
3DS Friend Code2105 8594 0996
PSN  IDAshleyYan
XBox Live GamertagAshleyYan
引用:
作者: 摩亞 查看文章
價錢N/A喎,真係得個hold字
唔駛錢,多個機會,無所謂啦
如果到時炒的話,就PA平.
唔炒的話,咪cancel PA lor

舊 09-30-10, 07:18 PM   #237
BlackWing
World Order
↘本氣度0

過多個月睇下先算,d game都係寫春季/2011/未定
個人就唔會咁心急訂,無game既情況下真係買來玩連機果6張卡咩
舊 09-30-10, 09:31 PM   #238
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
過多個月睇下先算,d game都係寫春季/2011/未定
個人就唔會咁心急訂,無game既情況下真係買來玩連機果6張卡咩
照睇 Steel Drive, 戰無, RR 3D (後 2 隻個格局擺明搶首發呃錢 ) 都好大機會跟機首批 games; SSF4 完成度都似乎好高 (主要加新 mode......), 或者趕得切
enishi 目前離線  
舊 09-30-10, 10:21 PM   #239
Navism
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code0860 3619 1923
引用:
作者: enishi 查看文章
照睇 Steel Drive, 戰無, RR 3D (後 2 隻個格局擺明搶首發呃錢 ) 都好大機會跟機首批 games; SSF4 完成度都似乎好高 (主要加新 mode......), 或者趕得切
真係除左 Capcom, 其實廠都係想揾快錢.
Konami 都係出名既靚另一半就嚇死人.

我反而對 Love Plus 既畫面有期待, 因為得一條女加平面背景,
用盡機能出一個人, 真係有機會同個video咁上下,
班毒男重唔痴線?
Navism 目前離線  
舊 09-30-10, 10:28 PM   #240
enishi

引用:
作者: Navism 查看文章
真係除左 Capcom, 其實廠都係想揾快錢.
Konami 都係出名既靚另一半就嚇死人.

我反而對 Love Plus 既畫面有期待, 因為得一條女加平面背景,
用盡機能出一個人, 真係有機會同個video咁上下,
班毒男重唔痴線?
小島都好有心機, K 記其他暫時唔睇好 (e.g. Winning...)

Love Plus 最大問題係要解決橫/直 mon 問題, 無 3D 效果無賣點......
enishi 目前離線  
舊 09-30-10, 10:35 PM   #241
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
引用:
Love Plus 最大問題係要解決橫/直 mon 問題, 無 3D 效果無賣點......
係喎, 你提一提先醒起直mon冇3D, Love Plus果度都幾難搞...

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線  
舊 09-30-10, 10:40 PM   #242
Navism
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code0860 3619 1923
引用:
作者: YHW 查看文章
係喎, 你提一提先醒起直mon冇3D, Love Plus果度都幾難搞...
如果整部限定版橫直3D mom, 可能炒到飛起!
Navism 目前離線  
舊 09-30-10, 10:45 PM   #243
BlackWing
World Order
↘本氣度0

引用:
Steel Drive堅有興趣,一直有玩開呢類遊戲
戰無就...
RR..睇另一隻賽車game畫面好似好過佢唔少
舊 09-30-10, 10:49 PM   #244
enishi

引用:
Steel Drive堅有興趣,一直有玩開呢類遊戲
戰無就...
RR..睇另一隻賽車game畫面好似好過佢唔少
Asphalt 3D 畫面就咁睇靚過 iPhone/Android 版本

RR 好似 NDS 版加左 2xAA 咁
enishi 目前離線  
舊 10-01-10, 08:03 AM   #245
monkeylove
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDMonKeY_0830
XBox Live GamertagMonkey0830
我希望佢有成就果類野啦~~~
因為可以show off ~~
又可以令人有動力玩晒全隻game ~

XBOX360 GAMER TAG : Monkey0830
monkeylove 目前離線  
舊 10-01-10, 08:50 AM   #246
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: monkeylove 查看文章
我希望佢有成就果類野啦~~~
因為可以show off ~~
又可以令人有動力玩晒全隻game ~
唔覺得咁有啲變質咩?

通常一隻game好玩嘅話,自然會有動力去發掘哂可以玩嘅嘢出嚟
依家因為儲成就所以先有動力去完成所有遊戲內容…
野良猫 目前離線  
舊 10-01-10, 08:53 AM   #247
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235

3DS之外我最估唔到POKEMON個玩家年齡分佈

此篇文章於 10-01-10 09:07 AM 被 メソウサ 編輯。
メソウサ 目前離線  
舊 10-01-10, 10:44 AM   #248
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 如月刃 查看文章
唔覺得咁有啲變質咩?

通常一隻game好玩嘅話,自然會有動力去發掘哂可以玩嘅嘢出嚟
依家因為儲成就所以先有動力去完成所有遊戲內容…
我都唔贊成有成就奬杯之類既嘢...
係人玩GAME, 唔係GAME玩人
有啲成就/奬杯條件真係好似玩緊人,比份功課你做咁...
玩GAME我覺得開心過, 自己覺得滿足就得. 完成幾多唔重要,
唔會由"消閒"變咗"受訓"咁....
(個人睇法...勿插...)
MO 目前離線  
舊 10-01-10, 10:57 AM   #249
BlackWing
World Order
↘本氣度0

成就獎盃個人無咩問題
我都係之前果句,可以比人睇到自己幾得閒(宜家追加可以比人知自己玩咩類型既game)
不過為左show off就,好多時真係高分果堆人都唔會講明自己為左show off

同埋一隻雷作有幾多人會為左開盃走去買?
我承認一定有,但自己就唔會為左開就去晒錢攪so sad
舊 10-01-10, 11:06 AM   #250
dust11

註冊日期: Aug 2010
引用:
小島都好有心機, K 記其他暫時唔睇好 (e.g. Winning...)

love+ 個賣點都唔係3d

畫質提升左已經有堆人會買
dust11 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Nintendo Wii 癮君子FC & 操作吸毒區 Vol.2 [Wii 機主集中地][邪道免問] antony chan 攻略及心得交流區 879 02-19-11 04:31 PM
[NDS] Nintendo DSi Vol.2 W!LL 手提遊戲機討論版 35 02-22-09 09:45 AM
3DS 畫幾域人 d關節點整? ZeroChow 手機資訊/電腦軟硬討論 33 03-07-08 01:33 AM
有冇覩嘅男女3ds model download? ZeroChow 手機資訊/電腦軟硬討論 3 02-21-08 04:32 PM

現在的時間是 12:17 AM

手機版 | APP版