Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-25-09, 07:27 PM   #76
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
艾比安連技有少少野想請教~~~~

睇wiki:
初段×6→NN→前→特
初段x6日即係n,前,橫,後打中之後不斷左右+格??
初段x6之後ND駁NN次次地都訓底左??係咪有咩出錯??

初段×5→NN>NN→後サブ1段
nn>nn應該點出??n格兩下之後對面即訓底??

舊 12-25-09, 07:28 PM   #77
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
作者: kimtch 查看文章
咁就唔好加>呢個符號啦
跟據wiki,
>係派生,→係ND,
唔洗ND ge 連招用>無問題

舊 12-25-09, 07:48 PM   #78
VICT
什麼超有趣的?

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDvictorleung213
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
跟據wiki,
>係派生,→係ND,
唔洗ND ge 連招用>無問題
>先係 nd
→係唔使 nd
VICT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-09, 08:47 PM   #79
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
作者: VICT 查看文章
>先係 nd
→係唔使 nd
係wor,我
sorry

舊 12-25-09, 10:37 PM   #80
飲勝萬能俠
Insane Gamer
赤貧草根的人生

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDBobbyLST
XBox Live GamertagBobbyLST
引用:
作者: izumo 查看文章
E? 但係你隻高達咁捱得?
我試過帶卒 但最後被殺3部卒收工....
升爆cpu未?
我覺得高達做僚機係最好用,走得之餘咗識ab>ab
我打嗰時都死咗部,但係用獨角ca捉落地凖d就好快打到sf變流星

舊 12-25-09, 11:17 PM   #81
leotam3
God of Gamer

註冊日期: Oct 2003

用the O真係好無腦
槍->格又得,
bd格飛踢又得,
埋身爆強襲斬好暴力

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-09, 11:54 PM   #82
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
艾比安連技有少少野想請教~~~~

睇wiki:
初段×6→NN→前→特
初段x6日即係n,前,橫,後打中之後不斷左右+格??
初段x6之後ND駁NN次次地都訓底左??係咪有咩出錯??

初段×5→NN>NN→後サブ1段
nn>nn應該點出??n格兩下之後對面即訓底??
可否代POST虎虎的全技表! 我找不到呀!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-09, 12:00 AM   #83
飲勝萬能俠
赤貧草根的人生

引用:
作者: KIM 查看文章
可否代POST虎虎的全技表! 我找不到呀!
http://www20.atwiki.jp/gundam-nextplus/pages/130.html

舊 12-26-09, 12:13 AM   #84
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
THX!

メイン = ?
サブ = ?
派生 = ?

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-09, 12:19 AM   #85
是但啦
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: KIM 查看文章
THX!

メイン = ?
サブ = ?
派生 = ?
メイン = 主(MAIN)
サブ = 副(SUB)
派生 = 衍生(例:GOD FINGER後使出(派生技/衍生技)HEAT END)
是但啦 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-09, 12:36 AM   #86
sunnypigdog
滅絕小五郎

版友們可唔可以幫幫我艾比安個個問題??
我仲係出唔到

舊 12-26-09, 12:53 AM   #87
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
我仲係出唔到
出到wor
雖然我唔知係咪初段真係打左五下
但nn會浮空左即刻ND再NN係得

但係最重要係第2下n一揮出就要nd,咁就仲追到,慢左對方就黃lock

此篇文章於 12-26-09 12:59 AM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-09, 12:59 AM   #88
飲勝萬能俠
赤貧草根的人生

引用:
我仲係出唔到
你指nn>nn
咪三角三角交叉交叉三角三角

舊 12-26-09, 01:07 AM   #89
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
作者: Sar8 查看文章
出到wor
雖然我唔知係咪初段真係打左五下
但nn會浮空左即刻ND再NN係得

但係最重要係第2下n一揮出就要nd,咁就仲追到,慢左對方就黃lock
引用:
作者: 飲勝萬能俠 查看文章
你指nn>nn
咪三角三角交叉交叉三角三角
初段x5 係咪即係n,橫,前,後是旦一種打中之後不斷左右+b??

我諗我係左nd所以黃lock追唔到

舊 12-26-09, 01:09 AM   #90
Sar8
The One

引用:
初段x5 係咪即係n,橫,前,後是旦一種打中之後不斷左右+b??

初段即係前後左右N 第一下都叫初段...就算你係上下上下咁loop,定係四方陣咁loop都冇問題

總知nn>nn 第2下n一禁左就要即刻>nn
慢少少都唔得

舊 12-26-09, 01:12 AM   #91
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
初段即係前後左右N 第一下都叫初段...就算你係上下上下咁loop,定係四方陣咁loop都冇問題

總知nn>nn 第2下n一禁左就要即刻>nn
慢少少都唔得
好的,我再試試~~thx~~~

用左大半日艾比安,感覺上駁得好辛苦但又唔見得痛過神高

舊 12-26-09, 01:14 AM   #92
Sar8
The One

引用:
好的,我再試試~~thx~~~

用左大半日艾比安,感覺上駁得好辛苦但又唔見得痛過神高
耍帥機體

用艾比安最麻煩既系好難拍電腦...自己隊友電腦弱到出汁
艾比安又救唔到人機
但係自己隻隊友剩識救人地部機
我幾次前Nx5>後N>後特格係咁比自己友射...

此篇文章於 12-26-09 01:29 AM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-09, 01:25 AM   #93
飲勝萬能俠
赤貧草根的人生

引用:
所以三角三角交叉交叉三角三角就得,唔洗噤其他掣

用格鬥緊係用師徒
金身反炒同heatend既快感真係無得頂

舊 12-26-09, 01:48 AM   #94
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
耍帥機體

用艾比安最麻煩既系好難拍電腦...自己隊友電腦弱到出汁
艾比安又救唔到人機
但係自己隻隊友剩識救人地部機
我幾次前Nx5>後N>後特格係咁比自己友射...
所以我隊友唔係分散就係回避,
今集cpu隊友真係弱到不能

舊 12-26-09, 01:51 AM   #95
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
作者: 飲勝萬能俠 查看文章
所以三角三角交叉交叉三角三角就得,唔洗噤其他掣

用格鬥緊係用師徒
金身反炒同heatend既快感真係無得頂
因為要溫書關係買左咁耐都唔係玩左好多次,
但神高已經用左過100次,
所以先想試其他機
上集我都唔係部部機用得叻,但都叫知道基本用法,
我同frd聯機鐘意玩random,唔想抽到部機完全唔知點用,所以要慢慢試下每一部基本用法,都幾辛苦

舊 12-26-09, 01:53 AM   #96
Sar8
The One

我覺得今集f91好用左

舊 12-26-09, 09:55 AM   #97
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
其實打np mode升晒條氣已經超勁...
我打sf都係開車打,仲要打到爆seed果陣俾佢燒晒我d槍要自殺reload......

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-09, 10:18 AM   #98
ICil
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
兩個人連線對打巳經好lag......

ば ゲージがアップ!
レーディ~ ゴゥゥーーーー!!!
ICil 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-09, 12:22 PM   #99
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
明明張卡寫住我已經打左1011機
個擊墜王仲係銀章?

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-09, 12:28 PM   #100
zzzdx
God of Gamer
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
引用:
作者: mario0606 查看文章
明明張卡寫住我已經打左1011機
個擊墜王仲係銀章?
←得950機

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] [XBOX360,PS3]STAR OCEAN 4 星海攻略討論Vol.2 (International 版発売決定) fantasy俊仔 攻略及心得交流區 128 06-12-10 12:42 AM

現在的時間是 08:11 AM

手機版 | APP版