Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-24-08, 12:54 PM   #251
月牙火介
God of Gamer
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
引用:
作者: 九里貓 查看文章
應該唔洗keep 因為你都唔夠位
套現再昇好快知道得唔得.
Hard mode 第7版中.
已經証實左要keep...
有4把武器要放在safe room..
又要再玩...

睇完片發現,片中件甲係lv幾呢?
我而家爆左nomal一次都只得lv6既甲賣,
而且著左免費下載件甲後好似換唔到咁,應該點搞呢?

此篇文章於 10-24-08 01:33 PM 被 月牙火介 編輯。
月牙火介 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-08, 03:40 PM   #252
九里貓
Insane Gamer
腐係好事

註冊日期: Mar 2007
XBox Live Gamertagcarman337
引用:
作者: 月牙火介 查看文章
已經証實左要keep...
有4把武器要放在safe room..
又要再玩...

一次爆機唔夠$ up 晒 D武器

換唔到甲咪開新save 囉

舊 10-24-08, 03:47 PM   #253
Suika
西瓜

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDSuika0216
XBox Live GamertagSuika+HK
引用:
免費下載果件甲換LV6甲就係片中件甲
Suika 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-08, 04:28 PM   #254
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
樓上段片尋日一口氣睇哂,搞到差D食不落肉.不過跟手買咗PC版~~~

其實發現主人公個樣一開始就可以見到,無咩神秘啫~~~

話時話艘船部升降機仲恐怖,一夾就夾到你支離破碎,地鐵可以參考吓~~~

尋晚試玩咗一個鐘都無,見咁耐都未到save point,但又無話可以quick save,今晚又要由頭玩過--囧
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-08, 04:37 PM   #255
月牙火介
《kofire》

引用:
作者: Suika 查看文章
免費下載果件甲換LV6甲就係片中件甲
點換呀?
我夠$去店但都唔比我買既...

舊 10-24-08, 04:43 PM   #256
Suika
西瓜

引用:
點換呀?
我夠$去店但都唔比我買既...
就咁比錢買
係咪要升爆HP先 ?
舊 10-24-08, 04:47 PM   #257
月牙火介
《kofire》

引用:
就咁比錢買
係咪要升爆HP先 ?
升爆HP啦
我lv3甲換dl甲,之後解左lv4,5,6d甲
全部都買唔到...點解?

舊 10-24-08, 04:54 PM   #258
Suika
西瓜

引用:
升爆HP啦
我lv3甲換dl甲,之後解左lv4,5,6d甲
全部都買唔到...點解?
DL甲換唔到12345
不過LV6可以換番DL甲
你係咪睇少左個9 ?
舊 10-24-08, 04:59 PM   #259
月牙火介
《kofire》

引用:
DL甲換唔到12345
不過LV6可以換番DL甲
你係咪睇少左個9 ?

今晚返去試下先

舊 10-24-08, 05:34 PM   #260
Knuckle
Junior Member

註冊日期: Nov 2004
死法大全最慘都算係比人割頭再上身
Knuckle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-08, 11:23 PM   #261
snakeEdmond

註冊日期: Jun 2008
PSN  IDedmondsnake
i would like to ask how to set 1080 p for this game if using HDMI cable?
thank you very much
snakeEdmond 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-08, 03:39 PM   #262
lauyan
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDHaloHill
Kickin it Bronze Trophy
Escape from a Lurker's grab attack 10 times

請問呢個獎杯點攞???
lauyan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-08, 03:48 PM   #263
地獄犬

XBox Live GamertagHELLINU
引用:
作者: lauyan 查看文章
Kickin it Bronze Trophy
Escape from a Lurker's grab attack 10 times

請問呢個獎杯點攞???
俾嬰兒怪(3條觸手射野果d)捉住
然後fing甩佢

舊 10-25-08, 11:37 PM   #264
hin0404
Crazy Gamer
+HiN+

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code0645 5723 1961
PSN  IDhin0404
Playing Catch
Catch a Brute or Leviathan Pod using Kinesis
請問呢個點解

hin0404 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-08, 12:36 AM   #265
西野村中一條河
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
樓上段片尋日一口氣睇哂,搞到差D食不落肉.不過跟手買咗PC版~~~

其實發現主人公個樣一開始就可以見到,無咩神秘啫~~~

話時話艘船部升降機仲恐怖,一夾就夾到你支離破碎,地鐵可以參考吓~~~

尋晚試玩咗一個鐘都無,見咁耐都未到save point,但又無話可以quick save,今晚又要由頭玩過--囧
笑左....
最鍾意黎類血腥game

舊 10-26-08, 12:50 AM   #266
lauyan

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDHaloHill
引用:
作者: lph_1818 查看文章
Catch a Brute or Leviathan Pod using Kinesis
請問呢個點解
打Chapter 6 boss 時佢中間個口會放d波形炸彈
用"念力"hold 住d炸彈再彈番入個口度
lauyan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-08, 12:52 AM   #267
地獄犬

引用:
請問呢個點解
用Kinesis吸住佢地射出黎 又黃又黑果舊野
Brute = 得閒出下黎 好似猩猩果隻
Leviathan = chapter6大佬

建議打Leviathan果陣拎 易吸d
丟返幾個返去就ko了 子彈都慳返

舊 10-26-08, 05:42 PM   #268
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
ch4有度出外太空一行就身首異處,
個度點過?hlp!!
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-08, 05:57 PM   #269
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
問:剛過Medium第三關,仲用緊支Plasma Cutter,要唔要換鎗.等到支Force Gun先?還是有更好替代?

各位最常用邊支?
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-08, 06:10 PM   #270
Arnaki

註冊日期: Jul 2002
想問下各位..玩到第7排去到一個好似星球有2個環不停轉..,我以经打爆左2個裝置,但個環重係不停轉..放個野去個星球又比2個環分屍...請問大家点過ar?? very thanks!!
Arnaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-08, 06:44 PM   #271
sephirothmk3
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDsephirothmk3tofu
XBox Live GamertagSephirothmk3
http://hk.youtube.com/watch?v=aIdkR85kpKs
死法大全 真係咩死法都有

sephirothmk3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-08, 07:38 PM   #272
hin0404
Crazy Gamer
+HiN+

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code0645 5723 1961
PSN  IDhin0404
引用:
作者: lauyan 查看文章
打Chapter 6 boss 時佢中間個口會放d波形炸彈
用"念力"hold 住d炸彈再彈番入個口度
引用:
作者: 地獄犬 查看文章
用Kinesis吸住佢地射出黎 又黃又黑果舊野
Brute = 得閒出下黎 好似猩猩果隻
Leviathan = chapter6大佬

建議打Leviathan果陣拎 易吸d
丟返幾個返去就ko了 子彈都慳返
唔該晒..玩第二次時拎返先得
另外想解"One Gun"用返第一次爆機個save玩得唔得?

hin0404 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-08, 08:14 PM   #273
張五飛

註冊日期: Jan 2005
http://www.youtube.com/watch?v=sEc9FdZ9Nwo
前傳漫畫 中文字幕
張五飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-08, 11:16 PM   #274
地獄犬

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
問:剛過Medium第三關,仲用緊支Plasma Cutter,要唔要換鎗.等到支Force Gun先?還是有更好替代?
各位最常用邊支?
plasma cutter係好野黎,除左打虫仔煩d之外
宜家玩impossible 一開始就狂改plasma cutter

最常用係plasma cutter>force gun>電鋸>line gun

引用:
唔該晒..玩第二次時拎返先得
另外想解"One Gun"用返第一次爆機個save玩得唔得?
可以
所以一開始d野可以改滿晒,易玩好多

舊 10-27-08, 02:14 AM   #275
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
Dead Space絕命異次元密技

在石村號上我們不斷看見那些人們在死前最後用血留下的訊息,
絕大多數也只是一些簡單的文字而已。
但從第一章開始,就不斷的出現一些句子的單字中摻雜了神秘的外星文字,
並且在遊戲的後段出現了密碼翻譯表,
似乎是要指引玩家前往兌換密碼?
deadspace.ea.com/ibelieve
目前已知:
X,Y,Y,X,Y (補充靜態能量)
X,X,Y,Y,Y (氧氣)
Y,X,X,X,Y = (增加兩個nodes,只能使用一次)
X,X,X,Y,X = (增加1,000 元,只能使用一次)
X,X,X,Y,Y = (增加2,000 元,只能使用一次)
X,X,X,Y,X,Y = (增加5,000 元,只能使用一次)
X,Y,Y,Y,X,X,Y = (增加10,000 元,只能使用一次)
轉貼文章: http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...ingape&media=0

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[問題] 有冇Bioshock / Dead Space 中文版攻略網址? 6402oen 電視遊戲討論版 2 11-11-08 01:31 AM

現在的時間是 07:44 PM

手機版 | APP版