Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15  ... 最後
日本動漫畫討論版>村田雄介「アイシールド21」総合THREAD Vol.4丨村田雄介:12周年ありがとう
Eternal Wind 09:43 PM 07-22-08
之前鋪排左咁多(全明星訓練,姪魔老豆,聖十字石丸活躍)

今場應該無咁易會輸
上大仁 10:39 PM 07-22-08
作者: Tururu:
同意, 對王城個場絕望得黎有一線生機, 睇住漫畫都覺得緊張

但對帝黑完全輸到無癮, 越睇越無心機
咁個作者都算成功,敵人總是一個比一個強,比賽總是一場比一場絕望 ............... 有冇心機睇就另一回事,我睇到絕望都可以好有心機,因為我仲想知泥門可以做到啲咩
龍寶寶 10:50 PM 07-22-08
作者: 上大仁:
咁個作者都算成功,敵人總是一個比一個強,比賽總是一場比一場絕望 ............... 有冇心機睇就另一回事,我睇到絕望都可以好有心機,因為我仲想知泥門可以做到啲咩
我覺得作者寫到的強是每人都唔同,要交過手先知勝負,如果作者係高橋陽一,當日阿含必定被大和秒殺
王龍 11:27 AM 07-23-08
我覺得帝黑呢場個問題係
根本好似冇對策咁
進係完美球員 大和都係
但蛭魔係中場休息既時候 非常有型地去講"冇球員係完美既"然後利用19分鐘既時間去研究打敗進既方法
係 的確唔可以下定論住 我都有信心之後會好睇
但中場休息提都唔提 咁順攤就落左去下半場
我寧願上半場輸夠預告分...或者預告分低d
然後係中場休息再作出對應
都總好過而家咁樣 睇佢地俾人屈機然後蛭魔好似消失左咁
0對應
even赤羽都講過哂 以前狂追既方法全部都行唔通
但除左聖十字架 應該仲有啊!?
而家我覺得唔好睇既原因 最主要係期望愈大失望愈大..
神龍 11:58 AM 07-26-08
"泥門惡魔蝙蝠隊有沒有這麼想的死廢柴!?"

fiendray 12:22 PM 07-26-08
破蛋反擊的開始...
ahleung 12:26 PM 07-26-08
作者: 王龍:
我覺得帝黑呢場個問題係......
(skip)
我諗作者唔想拖太耐, 想儘快開始 "最後10分鐘狂追35分" 呢段戲碼
issac92354 01:15 PM 07-26-08
...
咁遲先反擊
但突然好期待下集21號牌
唔係戰術,咁會係咩呢....

12號四分衛 07:24 PM 07-26-08
好波,竟然接下來個十分鐘都打No Huddle戰術!

打No Huddle可以大大增加攻擊時間。另一方面,No Huddle有效減低防守一方的能力,讓對方沒有時間做substitute以及研究防守戰術。

在這個情況下,人肉電腦蛭魔和雪光可以大派用場。

龍寶寶 07:30 PM 07-26-08
我覺得作者已經技窮,可能真係要完啦
HEAD_HUNTER 10:59 PM 07-26-08
作者: 龍寶寶:
我覺得作者已經技窮,可能真係要完啦
未必既,
我覺得作者似係想輔排下年再戰
Kain 12:05 PM 07-27-08
作者: issac92354:
...
咁遲先反擊
但突然好期待下集21號牌
唔係戰術,咁會係咩呢....
應該又係靠瀨那做危險野
wykaegis 02:27 PM 07-27-08
作者: Kain:
應該又係靠瀨那做危險野
都會係....

佢點都係21 號....

不過三兄弟又唔係力量型.....

點解會聽得明小結講MUD ....
魚伕 03:08 PM 07-27-08
作者: HEAD_HUNTER:
未必既,
我覺得作者似係想輔排下年再戰
應該唔會再有下年啦~
無蛭魔0既IC21 會無左一半吸引力~
唔通蛭魔會留級咩~
wgzc 03:12 PM 07-27-08
輸左
然後話.....
其實係 3盤2勝
王龍 03:45 PM 07-27-08
去到呢刻
忽然又好睇返

今日係到翻睇全部ic21..
東京大賽暫且不提 賽事編排其實唔係太特別
進入關東大賽 原來全部都有所呼應
雖然只係小小感言 如果覺得太過細路既 抱歉

1.神龍寺戰=元老三人打破過去 創造第一回既奇蹟
2.王城戰=由一開始既約定 去到b區決賽成就既決戰 係完成左門太對櫻庭 瀨那同既進既宿命對決
3.白秋戰=原來係一開始 粟田初識蛭魔既時候 粟田就幻想係關東大賽既決戰係對上一個恐龍既攻防線 並且因為自己而打贏
naruto2320 03:55 PM 07-27-08
IC 21最好睇既地方就係突然之間會令到你有莫名既感動
呢一話番黎喇

有沒有這樣想的死廢材!!!!
上大仁 12:08 AM 07-28-08
作者: naruto2320:
IC 21最好睇既地方就係突然之間會令到你有莫名既感動
呢一話番黎喇

有沒有這樣想的死廢材!!!!
有時要信個作者,以前有既感動,去到某一刻又返嚟,吾好諗到期期都必定要超精彩就得

有沒有這樣想的死廢材!!!!: -------- 呢句係作者講比這樣想的讀者聽,我勁有這種感覺,之前幾多人話打破 0 分就是結局,中哂計。
Tururu 04:00 PM 07-30-08
始終都係有蛭魔先最好睇!

但整體張力都前三場都係唔夠...

不過門太同鷹鬥個段幾好睇
alger 05:54 PM 08-01-08
終於得分!之前馬騮出絕招也敗也是一個伏著。
有得追才好看!
拓飛 06:10 PM 08-01-08
睇雜誌漫畫30期動漫節出
lwl 02:47 AM 08-02-08
作者: alger:
終於得分!之前馬騮出絕招也敗也是一個伏著。
有得追才好看!
yeah~!
真係好興奮
得分成功
Shadow 神 04:59 PM 08-02-08
泥門搶到分後,會唔會有人轉軚覺得泥門會贏??
Kain 06:12 PM 08-02-08
作者: Shadow 神:
泥門搶到分後,會唔會有人轉軚覺得泥門會贏??
起碼鬥到差一球
門太挑完之後一定到瀨那挑大和
其實都幾公式
Eternal Wind 11:34 PM 08-02-08
作者: Kain:
起碼鬥到差一球
門太挑完之後一定到瀨那挑大和
其實都幾公式
可能係石丸挑大和

雖然今次成功達陣,但門太仍未羸到鷹
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15  ... 最後

返回主題版面