Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-30-07, 01:40 AM   #201
鎖鏈怪
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
D血噴得好誇
之前魅上成個美男子咁
今集暴走變晒樣
鎖鏈怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 01:40 AM   #202
爽神
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 小嘉 查看文章
動畫版好似完得好過漫畫版喎
係好好多
漫畫少年向真係少年向,死都要整2大連頁既死相....專登整到死得好樣衰

引用:
作者: 秘銀 查看文章
漫畫最尾堆廢話cut左
其實諗過就會知道果堆唔係廢話
反而幫作者兜返d犯駁位,變到由讀者自己決定劇情...
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 01:40 AM   #203
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: simonwongdx 查看文章
動畫版阿月死得比較好看,不過無交代世界變成點
尼亞又肯定月冇其他紙片收埋? 始終覺得動漫結局唔係咁完美
而且松田係漫畫入面最後的假設唔係冇道理.

引用:
作者: nerv173 查看文章
剛剛好, 40頁 ,
魅上搵物野插自己ga, 插到好似開水喉咁
個度太誇張啦
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 01:41 AM   #204
爽神

引用:
作者: com1010hkjp 查看文章
SP都冇咩特別.....
真係睇唔睇都罷
只不過係一套改左劇情既濃縮版
舊 12-30-07, 01:41 AM   #205
nelson888
Banned

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
筆~~

當場o向眾人面前俾流克KO
同電影死法差唔多............
nelson888 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 01:42 AM   #206
7ming_格鬥苦手
小霸王

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDme7ming
夜神死得靚仔左....
而且背景同音效配得幾好
整場都非常淒美....
GJ比漫畫版有另一種感覺呢....

應該是想帶出月的遺憾感吧...

話時話..鴉係乜?

GuitarFreaks V5 Skill Point list<---Hot! 9/7 Updat!!
GuitarFreaks V4 Skill Point list
GuitarFreaks V3 Skill Point list
DurmMania V3
7ming_格鬥苦手 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 01:42 AM   #207
windart
Moderator
海產類

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
雖然動版月死得好樣D,但我想睇游泳教室多D

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 01:43 AM   #208
sqling

註冊日期: Sep 2005
引用:
作者: 鎖鏈怪 查看文章
D血噴得好誇
之前魅上成個美男子咁
今集暴走變晒樣
噴水池
sqling 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 01:45 AM   #209
爽神

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
我覺得結局冇漫畫咁好

漫畫松田同伊出最後段對話好有意思

夜神死得優雅左....
其實就算動畫加返果段都冇咩衝突
第一仲以為SP會講返,點知...
舊 12-30-07, 01:47 AM   #210
nerv173
Game Master

註冊日期: Dec 2001
漫畫阿月去得辛苦D, 要"拿"住個心口死

TV版就好似安樂死咁, 流克可能好人左
nerv173 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 01:47 AM   #211
凍冰冰綠茶
Game Master
風味絕佳

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Kain 查看文章
動畫成套都好高水準
我無睇過無線頭果幾集... 頭果幾集有無走樣??
睇翻譯ver時都幾走下..仲起得阿月係書台前擰轉到果幕
凍冰冰綠茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 01:49 AM   #212
爽神

引用:
作者: 凍冰冰綠茶 查看文章
我無睇過無線頭果幾集... 頭果幾集有無走樣??
睇翻譯ver時都幾走下..仲起得阿月係書台前擰轉到果幕
我都好記得呢幕...好似係第3集
但其實除左呢幕比較過分之外其他都keep到...
舊 12-30-07, 01:54 AM   #213
noris
Game Master

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code2406 5097 6934
引用:
作者: 爽神 查看文章
其實就算動畫加返果段都冇咩衝突
第一仲以為SP會講返,點知...
好似有少少唔配合....
如果真係如松田漫畫所講!

舊 12-30-07, 01:59 AM   #214
爽神

引用:
作者: noris 查看文章
好似有少少唔配合....
如果真係如松田漫畫所講!
分別係魅上即場死左....
如果係N寫佢落筆記又真係冇咁講得通
反而漫畫10日後死真係有可疑得多...

動畫改左呢part可能係唔想觀眾諗咁多,即場埋左個尾...
舊 12-30-07, 02:01 AM   #215
nelson888
Banned

註冊日期: Jan 2007
漫畫n有沒死到?
nelson888 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 02:04 AM   #216
凍冰冰綠茶
Game Master
風味絕佳

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: nelson888 查看文章
漫畫n有沒死到?
....
凍冰冰綠茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 02:05 AM   #217
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
分別係魅上即場死左....
如果係N寫佢落筆記又真係冇咁講得通
反而漫畫10日後死真係有可疑得多...

動畫改左呢part可能係唔想觀眾諗咁多,即場埋左個尾...
如果N要屈月一樣可以咁屈法……
不過佢TV版冇松田講出o黎,真係唔會諗到有可能係N做手腳

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 02:06 AM   #218
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
其實魅上應該係比n操縱左...
以魅上既性格,無可能唔check筆記..
再加上,要冒一個人既筆跡要完全一樣,根本無可能~魅上仲要用顯微鏡黎check..

舊 12-30-07, 02:07 AM   #219
幻影V-Slasher
Insane Gamer
神速の...

註冊日期: Sep 2007
魅上...月...
死左

幻影V-Slasher 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 02:08 AM   #220
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 91 查看文章
再加上,要冒一個人既筆跡要完全一樣,根本無可能~魅上仲要用顯微鏡黎check..
其實一向小心的夜神都冇咩可能係未完全確定勝利之前同魅上講咁多野
不過個時應該係想快d完左個漫畫連載佢先急急收尾
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 02:08 AM   #221
爽神

引用:
作者: 91 查看文章
所以漫畫起呢方面係好d...
動畫就為左要完到動畫而又交代到魅上下場而令佢即場死左
舊 12-30-07, 02:10 AM   #222
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
其實一向小心的夜神都冇咩可能係未完全確定勝利之前同魅上講咁多野
不過個時應該係想快d完左個漫畫連載佢先急急收尾
夜神月唔係第一次...你睇翻南空直美死果段~

舊 12-30-07, 02:18 AM   #223
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
引用:
所以漫畫起呢方面係好d...
動畫就為左要完到動畫而又交代到魅上下場而令佢即場死左
不過漫畫海砂沒死就好唔合理
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-07, 02:22 AM   #224
爽神

引用:
作者: mudhole金剛鑽 查看文章
不過漫畫海砂沒死就好唔合理
有死,vol.13有講
一樣係自殺,不過冇畫埋出黎姐
舊 12-30-07, 02:24 AM   #225
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
引用:
有死,vol.13有講
一樣係自殺,不過冇畫埋出黎姐
下......有vol.13架咩?邊度搵到?
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 06:05 AM

手機版 | APP版