Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-27-05, 11:21 AM   #1
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
[PS2]Shining Force Neo討論區

http://shining-force.jp/

呢隻無人玩嗎?話哂都係叫Shining Force喎

舊 03-27-05, 11:24 AM   #2
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Nintendo Switch ID4565-6477-0890
做乜呢次的Shining Force Neo標題音樂會同Shining Tears一樣架,呢個真係令人有d失望

舊 03-27-05, 11:40 AM   #3
phantom
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2003
ARPG ......
始終唔及SS果三部曲咁好玩
phantom 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-05, 11:48 AM   #4
[西]楚小霸王
Game Master
死死團榮譽會長

註冊日期: Oct 2004
引用:
作者: phantom
ARPG ......
呢句真啊,故事唔知,但人設同玩法都差d

我體內?鴷d卡就黎要爆
[西]楚小霸王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-05, 11:54 AM   #5
用戶名稱
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 龍寶寶
做乜呢次的Shining Force Neo標題音樂會同Shining Tears一樣架,呢個真係令人有d失望
SEGA竟然咁慳皮

咁今集load得快唔快?
用戶名稱 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-05, 12:23 PM   #6
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:
作者: 用戶名稱
SEGA竟然咁慳皮

咁今集load得快唔快?
唔好意思,我只係試左一陣,未正式開始玩
初步睇係比Shining Tears load得快很多

舊 03-27-05, 11:35 PM   #7
kintaro

Shinning Tears都未買..(找不到日版)
不過講真,自己已對Shining系列失左信心...
Neo的人設真係....我自己唔係咁識欣賞......不過買還是會買的...玩就真係唔會即時玩..

長期目標:打開攝影眼
kintaro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-05, 01:56 AM   #8
inoran164
Game Master

註冊日期: Feb 2004
XBox Live Gamertaginoran168
好似冇乜人玩咁....

舊 03-28-05, 12:32 PM   #9
gtrr344

註冊日期: Aug 2002
XBox Live GamertagNewbie Dog
請問~~~
成日見到d傳送點,
點用架 ~~~ ?

我剩係靠三角形制果種傳送 ....

thank you ~~~~
gtrr344 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-05, 01:21 PM   #10
赤目黑龍
God of Gamer
赤貧神

PSN  IDdamnprincess
引用:
作者: phantom
ARPG ......
haha~~
係一隻主角連跳都唔識arpg囉.........
得锢名
隻game令人好失望~~~

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-05, 02:25 PM   #11
瀨賀
Banned
我連長毛都夠膽射~

PSN  IDJojONa
XBox Live GamertagJojONa
引用:
作者: 赤目黑龍
haha~~
得锢名
雖然我係sega fans, 但近年我已對sega有所失望 (除左部份於失望中重拾少少驚喜之作如: dororo).....

所以.....o係無期望一致被本人看淡( )既情況之下, shining force neo得到我"合格/都ok/可以一玩"既評價...
瀨賀 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-05, 02:40 PM   #12
【麥斯】
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

註冊日期: Jan 2002
本來想買, 但入到黎睇惡評如潮...
隻game本身真係唔好玩?
【麥斯】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-05, 03:20 PM   #13
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:
haha~~
得锢名
ARPG的話,薩爾達傳說都唔識跳架

GW你比8分喎
ファミ通都有成33分呀

舊 03-28-05, 03:22 PM   #14
瀨賀
Banned
我連長毛都夠膽射~

PSN  IDJojONa
XBox Live GamertagJojONa
引用:
作者: 龍寶寶
ARPG的話,薩爾達傳說都唔識跳架

GW你比8分喎
ファミ通都有成33分呀
等我解畫....

黑龍既意思可能係....客觀評分有8分, 但作為shining hardcore fans則好失望咁話.....
瀨賀 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-05, 02:08 PM   #15
赤目黑龍
赤貧神

hehe~~~

等事主親自解釋啦~~!!
8分
係未玩過隻game,
老作game評之下o既分數.........
玩過之後
我最多只會俾6分~~

許許許許許許許許
舊 03-29-05, 03:54 PM   #16
Bigwater

註冊日期: Aug 2003
引用:
hehe~~~

等事主親自解釋啦~~!!
8分
係未玩過隻game,
老作game評之下o既分數.........
玩過之後
我最多只會俾6分~~

即係果d俾分係唔洗信
Bigwater 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-05, 05:44 PM   #17
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:
作者: Bigwater

即係果d俾分係唔洗信
香港GAME書的話,基本上本本都唔洗信

舊 03-29-05, 11:55 PM   #18
赤目黑龍
赤貧神

引用:
作者: Bigwater

即係果d俾分係唔洗信
hehe~~
你估仲係以前gpm年代
做game評真係隻隻試過晒至評咩.........
雖然我都好想做到咁
可惜好多時都係事與願違.........

許許許許許許許許
舊 03-30-05, 12:42 PM   #19
Bigwater

註冊日期: Aug 2003
引用:
hehe~~
你估仲係以前gpm年代
做game評真係隻隻試過晒至評咩.........
雖然我都好想做到咁
可惜好多時都係事與願違.........
唔怪得你早排係唔係都俾6少啦
Bigwater 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-05, 04:35 PM   #20
亞索龍α
Game Master

註冊日期: Feb 2003
XBox Live GamertagAzierua
引用:
作者: gtrr344
請問~~~
成日見到d傳送點,
點用架 ~~~ ?

我剩係靠三角形制果種傳送 ....

thank you ~~~~

d傳送點故事後期先用到

我會比這game 7分~
比起shining tears 我鍾意這玩法多一點
但要完全爆機是無乜可能…d怪的攻擊同HP會跟你的lvl來倍增
重有d成廿個地獄關打d怪係超超超超超超超勁,我都成日被秒殺

專用坐駕改造計劃Final Part無限延期…
亞索龍α 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-05, 12:11 PM   #21
torn
Junior Member

註冊日期: Sep 2004
如果隻game有2p一齊打我就會比9分
冇2p得6分
torn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-05, 12:26 AM   #22
nlso
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2003
首主題曲好似幾好聽...
搞到我好想買tim...
nlso 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-05, 08:53 AM   #23
Liki
Junior Member

註冊日期: Jul 2004
so far 我玩落都覺得幾好玩. 最鍾意佢多武器用.點打點升由你話事.
一隻不錯既action game. 除左多個故事劇情, 玩法似三國無雙.
Liki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-05, 12:16 AM   #24
andrewchu
黑色小帽子

註冊日期: Jan 2005
我覺得似玩online game 啊!
如果可以2p就真係正law!
始終都係鍾意gba 果隻Shining soul II~~
andrewchu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-05, 12:05 AM   #25
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
玩左一陣...
只可以說掛羊頭賣狗肉...

D人樣好似唔同晒~"~||淨係認得隻浪人同個女仔..
個主角...係第3集明明好型仔...

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS2]Shining Force Neo 圖片及情報公開 neo2046 電視遊戲討論版 58 03-25-05 04:39 AM
急問"GT Force Pro軑盤"能否對應"Battle gear3"? taylor 電視遊戲討論版 6 05-03-04 11:27 PM
[GBA]SD Gundam Force 神祕人1號 手提遊戲機討論版 0 03-28-04 10:07 AM
[PS2]SD Gundam Force For PS2 神祕人1號 電視遊戲討論版 7 12-18-03 12:25 AM
[GT Force Pro] support games list hisoka 電視遊戲討論版 13 12-10-03 08:55 AM

現在的時間是 08:50 PM

手機版 | APP版