Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 14 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 34  ... 最後
電視遊戲討論版>The Last of Us Part II︱已售
darkvolver 10:41 PM 06-21-20
開始tube上補完.......果然不先買不是一件慘事。

現在可以繼續補完等對馬...
leungky1 10:41 PM 06-21-20
既然啲Game評同KOL都被谷到咁嘅地步
佢地應該最快聽日工作日就會吹道德綁架左幾多人了
由手機版發出
赤兵尉SETH 11:05 PM 06-21-20
爆左機先入黎呢個topic
雖然我個人一向唔太buy頑皮狗劇情同角色, 就算上集都唔覺有坊間講到更神
因為主機大作同鐘意TPS類先買黎玩
所以反而又唔覺今集劇情坊間講到更屎, SJW元素同節奏係難頂, 但致少復仇連鎖個主題到位
至於gameplay部份都一貫ND作風無新意, 但整體感覺上集個緊張感好好多
Sito 12:42 AM 06-22-20
作者: 赤兵尉SETH:
爆左機先入黎呢個topic
雖然我個人一向唔太buy頑皮狗劇情同角色, 就算上集都唔覺有坊間講到更神
因為主機大作同鐘意TPS類先買黎玩
所以反而又唔覺今集劇情坊間講到更屎, SJW元素同節奏係難頂, 但致少復仇連鎖個主題到位
至於gameplay部份都一貫ND作風無新意, 但整體感覺上集個緊張感好好多
好合理,而家鬧得最勁的都係好鐘意上集的玩家

如果今集係獨立新作故事會容易接受啲
ComeLOLoh 08:29 AM 06-22-20
The Last of Us Part II has the Biggest UK Launch of 2020, Outsells Animal Crossing: New Horizons by 40% - Sales

https://www.vgchartz.com/article/444...orizons-by-40/
https://www.gamesindustry.biz/articl...ords-uk-charts

Last Week, This Week Title, New Entry

1 The Last of Us Part 2
2 2 Ring Fit Adventure
3 3 FIFA 20
1 4 Mario Kart 8: Deluxe
6 5 Call of Duty: Modern Warfare
4 6 Grand Theft Auto 5
7 7 Minecraft (Switch)
9 8 51 Worldwide Games
15 9 Pokémon Shield
14 10 Star Wars Jedi: Fallen Order

注意:這是周間銷量,新game通常排頭位好正常。
Sgodkyo 08:51 AM 06-22-20
作者: Sito:

最大問題今集明顯係呃玩家入局cap 水
一開始所有預告都做到會繼承上集嘅感覺
點知一出就係將上一集嘅野完全推翻
如果佢講到明新一集換主角,完全新開始,玩家都唔會有咁大反應
佢哋冇咁做明顯佢哋都知會影響銷量
ND 而家擺明又要威又要戴頭盔
呢啲叫黑心行銷
yorkyork 08:58 AM 06-22-20
又買通晒D分,
又要預告片cut到咁,
又不停話叫人自己試過先係真,
你話佢地唔知咁整D人會唔買真係唔信,
依家仲要不停出黎同人嘴炮,
真係幾好野
longlung 09:10 AM 06-22-20
作者: ComeLOLoh:
The Last of Us Part II has the Biggest UK Launch of 2020, Outsells Animal Crossing: New Horizons by 40% - Sales

https://www.vgchartz.com/article/444...orizons-by-40/
https://www.gamesindustry.biz/articl...ords-uk-charts

Last Week, This Week Title, New Entry

1 The Last of Us Part 2
2 2 Ring Fit Adventure
3 3 FIFA 20
1 4 Mario Kart 8: Deluxe
6 5 Call of Duty: Modern Warfare
4 6 Grand Theft Auto 5
7 7 Minecraft (Switch)
9 8 51 Worldwide Games
15 9 Pokémon Shield
14 10 Star Wars Jedi: Fallen Order

注意:這是周間銷量,新game通常排頭位好正常。
Last Week 第一果隻先堅
darkvolver 09:18 AM 06-22-20
作者: longlung:
Last Week 第一果隻先堅
Star Wars Jedi: Fallen Order 唔知邊度可以入番........
歌絲˙暮斯 10:39 AM 06-22-20

呢隻 game 既角色起故事裡面做出大量超出常人理解既野

用新角色 or 舊角色去演都無分別
darkvolver 10:55 AM 06-22-20
作者: 歌絲˙暮斯:
呢隻 game 既角色起故事裡面做出大量超出常人理解既野

用新角色 or 舊角色去演都無分別
我補完到入城.......暫時感覺個故事正常及好重人性黑暗面,特別情和慾描寫都不錯。

始終the last of us背景係未世,正及壞沒有絕對,今日不知明天事,好多野放鬆小小好。
STRIFE 10:55 AM 06-22-20

聽講一代佢只係掛名編劇, 實際係另一人編劇,大賣好評
2代自己拎番編劇做, 不爽上集父權,就搞成咁囉
你見到佢self insert個角色(佢自己講)對住joel吐口水就知啦
湯米今集本來係新戰神, 型到呢,後期做乜撚, 夾硬變左另一個角色
依家玩埋炎上商法, 下一隻作品見真章
歌絲˙暮斯 11:07 AM 06-22-20
作者: darkvolver:
我補完到入城.......暫時感覺個故事正常及好重人性黑暗面,特別情和慾描寫都不錯。

始終the last of us背景係未世,正及壞沒有絕對,今日不知明天事,好多野放鬆小小好。
兩邊人馬, 一時殺你老味 I'll fucking kill you, 一時放人 dun let me see you again

loop 左幾次

我都明既, 探討人性丫嘛, right ?

大肚婆上戰場好打得有乜野好表達 ?
darkvolver 11:11 AM 06-22-20
兩邊人馬, 一時殺你老味 I'll fucking kill you, 一時放人 dun let me see you again

loop 左幾次

我都明既, 探討人性丫嘛, right ?

大肚婆上戰場好打得有乜野好表達 ?
大肚婆的狠毒可以比正常人更甚.......一句你情我願,轉頭bye bye
mrk 01:17 PM 06-22-20
我正日典藏版到手,
正日玩左1晚,
琴日停左1日,
內有劇透!
(Joel之死真係好傷心呀!)

今日繼續玩到,
終於入左WFL城,
暫時去到個園型廣場!(今晚繼續)
Head Shooter 01:38 PM 06-22-20
依然係改變唔到作為一隻單機game,最核心嘅係故事,要向players表達你嘅思想,但係個故事同狗屎無分別嘅事實

就好似你去餐廳食野,就算waiter(PR手法,trailer),餐具(gameplay mechanics)做得幾好,食物係狗屎黎嘅,你d waiter同餐具幾靚都無用

補充:依家個waiter重要逼你食狗屎,你話佢d食物食唔到落肚,佢就話番你歧視佢d狗屎
LR猫 01:48 PM 06-22-20
作者: Head Shooter:
呢係改變唔到作為一隻單機game,最核心嘅係故事,要向players表達你嘅思想,但係個故事同狗屎無分別嘅事實

就好似你去餐廳食野,就算waiter(PR手法,trailer),餐具(gameplay mechanics)做得幾好,食物係狗屎黎嘅,你d waiter同餐具幾靚都無用

補充:依家個waiter重要逼你食狗屎,你話佢d食物食唔到落肚,佢就話番你歧視佢d狗屎

仲係menu照片 (trailer) 與事實不符
仲要話你未食過無資格話佢係屎
ComeLOLoh 03:21 PM 06-22-20
屎都係原本好靚既美食佳餚...
有人同我講玩下ok,劇情就當係8點檔個d…
唔好同我劇透,請用返Hide啦。
始終有人未玩想感受下,(例如我…)
DevilElvis 07:19 PM 06-22-20
http://chng.it/ndccXJxqNv

表態
Sgodkyo 07:57 PM 06-22-20
玩還玩,記得玩完再睇下人地講左啲乜

https://tw.mobi.yahoo.com/games/gorilla-061057736.html
歌絲˙暮斯 08:09 PM 06-22-20
E+ d 打手開始帶風向

講咩如果唔理劇情既話,其實都好好玩
由手機版發出
Dyhalt Rushifar 08:22 PM 06-22-20
E+ d 打手開始帶風向

講咩如果唔理劇情既話,其實都好好玩
由手機版發出
唔理劇情點解唔去玩vanquish,點睇都爽好多
Head Shooter 08:42 PM 06-22-20
作者: Dyhalt Rushifar:
唔理劇情點解唔去玩vanquish,點睇都爽好多
用番我上邊嘅比喻:
比人鬧爆d食物係屎之後又唔夠人講,自知理虧,咪唯有轉移視線,同人講我地d餐具好靚嫁
歌絲˙暮斯 09:56 PM 06-22-20
作者: Head Shooter:
用番我上邊嘅比喻:
比人鬧爆d食物係屎之後又唔夠人講,自知理虧,咪唯有轉移視線,同人講我地d餐具好靚嫁
更何況,玩本身都唔係特別好玩
由手機版發出
MTse 10:29 PM 06-22-20
嗰對討論令到我諗起榴槤:

有啲人堅持佢好味又補血,有啲人就點都要話佢係屎⋯⋯

無食過嘅聞落去好似係屎,食過嘅又有一半人話佢真係屎。
叫你自己去試吓呢?又話好叫你食屎⋯

人類真係一班好撚麻煩嘅動物嚟㗎
第一 ... 14 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 34  ... 最後

返回主題版面