Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 10-16-19, 11:24 PM   #2751
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: Heaven 查看文章
依家好多實力買家咁諗: 又低息 呢幾年暫時無條件加息 吹樓價跌都講左成5,6年 計岩數就可以上車
由手機版發出
仲以為沙士??而家香港個下場係攬炒8成以上,如果覺得個市可以炒得上去應該要睇睇醫生先

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-19, 11:19 AM   #2752
david
The One

註冊日期: Mar 2002
民主派轟幕後主腦暴力升級 意圖滅異見之聲

引用:

民間人權陣線召集人岑子杰今晚(16日)在旺角被伏擊,須送院搶救。民主派會議24位立法會議員發聯署聲明,強烈譴責襲擊岑子杰的行為,形容「足以致命的暴行感到震驚」。聲明又提到岑子杰不足兩個月再度遇襲,而且同樣發生在民陣舉辦遊行前夕,「幕後主使者意圖以升級暴力滅異見之聲,製造白色恐怖的企圖昭然若揭。」

聲明指是次襲擊顯然經過事先部署,幕後必然另有策劃者。聲明狠斥兇徒重擊頭部足以致命,手段徹底泯滅人性,無疑是要威嚇香港市民及抗爭活動發起人。聲明強調言論、集會及遊行自由都是天賦人權,也是基本法中承諾,「我等民主同路人不會畏懼政治高壓,更不懼怕白色恐怖,如岑子杰所言,盼所有同路人一切平安。」
唔知777同犬會唔會彈出O黎強烈讉責恐佈份子對議員意圖謀殺O既行為...呢?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-19, 11:23 AM   #2753
david
The One

註冊日期: Mar 2002
而家仲夠薑上車O既,都唔可以用貨車牌牛仔褲去形容,只能夠用:

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-19, 11:26 AM   #2754
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: david 查看文章
而家仲夠薑上車O既,都唔可以用貨車牌牛仔褲去形容,只能夠用:

某種顏色會令腦殘.

舊 10-17-19, 11:54 AM   #2755
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
上車就唔多關事架嘞,不過炒就應該有市既…
始終大陸有唔少人等走資。

舊 10-17-19, 12:01 PM   #2756
wing
格鬥低手

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
上車就唔多關事架嘞,不過炒就應該有市既…
始終大陸有唔少人等走資。
但果個9成按要首置.

舊 10-17-19, 12:08 PM   #2757
神人ではない!新人だ

引用:
作者: wing 查看文章
但果個9成按要首置.
人既問題從來唔難解,甚至於佢地而言最重要唔係要首置既系統,而係首置既效應。

舊 10-17-19, 01:47 PM   #2758
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
其實首置有好多漏洞可以鑽政府一直沒理, 其實都沒咩用....
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-19, 03:21 PM   #2759
dark_ming_
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
某種顏色會令腦殘.
…是個…人才?
dark_ming_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-19, 03:37 PM   #2760
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
但果個9成按要首置.
嘛。。

https://service.hket.com/knowledge/2...AE%A2%EF%BC%9F
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-19, 10:51 PM   #2761
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
陳彥霖媽媽接受專訪指相信女兒自殺 冀謠言盡快停止還她們寧靜
http://news.tvb.com/local/5da84727e6...AF%A7%E9%9D%9C

阿媽唔會造假 實情係點可能係玄案
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-19, 10:59 PM   #2762
安安

註冊日期: Jan 2002
一定係真心
引用:
我淨係想佢哋放過我哋一家人
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-19, 11:05 PM   #2763
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

重點唔係cctvb咩.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-17-19, 11:08 PM   #2764
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
正常應該有病歷掛
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-19, 09:55 AM   #2765
神人ではない!新人だ

在下又覺得唔係完全冇可能,不過未必有病歷,
引用:
當時跟醫生說過,醫生說她只是反叛,而不是情緒有問題。
只係今次運動中跟雙親反目成仇既事例亦唔少。

最大問題係黑警已經冇信譽可言,而一般市民又冇辦法正式調查,連屍都火化埋…
當然,事件真係多疑點多到可疑既境界,跟車太貼冇咩益。

此篇文章於 10-18-19 10:01 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-19, 10:44 AM   #2766
wing
格鬥低手

引用:
作者: Heaven 查看文章
陳彥霖媽媽接受專訪指相信女兒自殺 冀謠言盡快停止還她們寧靜
http://news.tvb.com/local/5da84727e6...AF%A7%E9%9D%9C

阿媽唔會造假 實情係點可能係玄案
依家唔係話阿媽造假, 但佢都只係一面之詞, 冇提出有關原因的直接證據, 而且話個女已經認為運動變左質, 呢點同個女的自拍片段完全唔符合. 佢自拍片叫示威者做手足, 不斷叫手足唔駛擔心, 又話食完催淚但要留守.

如果有可疑, 唔係家屬話唔查就唔查, 否則以前點會查到咁多係家人親手做的兇殺案? 而且單案涉及執法機構本身的做法, 成個香港社會都有莫大關係.

此篇文章於 10-18-19 10:48 AM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-19, 12:50 PM   #2767
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Cctv播到閃閃縮縮
又訪問此地無銀仲要係cctvb
本來唔太信既我都開始信了
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-19, 01:33 PM   #2768
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
黃淑明咪係袁花上左管理層(現在不直接管前線)後,令cctvb由染紅變深紅果個人囉(立場有篇文係前cctvb記者講呢樣野)
由佢親自出馬做個訪問
咩目的,唔洗講都知啦
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-19, 07:47 PM   #2769
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
大埔派傳單果位,比人劏肚腸都出埋黎(要新聞/相自己上網搵,廢事貼)

其實真係想知,所謂「獅鳥」整體想法、同埋接受程度係咩,
睇下藍絲, 鑊鑊囉命既, 睇返你班「獅鳥」友, 下下幾個/幾十個圍人幾分鐘, 次次流得果幾滴血

我好想知,其實大家係點諗,到底對「獅鳥」,既諗法係咩程度
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-19, 08:41 PM   #2770
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: chitkan 查看文章
大埔派傳單果位,比人劏肚腸都出埋黎(要新聞/相自己上網搵,廢事貼)

睇下藍絲, 鑊鑊囉命既, 睇返你班「獅鳥」友, 下下幾個/幾十個圍人幾分鐘, 次次流得果幾滴血

我覺得獅鳥定義應該係傷而不死,只是要對方唔敢收錢做野
講真呢啲係藍黃的分別,
問下你自己如果要求你了結對方,你做唔做到,這是底線問題

舊 10-19-19, 10:29 PM   #2771
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: chitkan 查看文章

呢個話題唔太適合講得太白
以牙還牙,以眼還眼

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-19, 11:23 PM   #2772
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
我覺得獅鳥目的唔係報復
係話比對家知你攪事就要承被打風險
從而等班友唔好攪攪震

獅鳥程度要睇對方做過咩
揸刀(不論有冇斬人)開車撞人果d我覺得唔需要留手
由手機版發出

此篇文章於 10-19-19 11:26 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-19, 02:24 AM   #2773
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
有武器嘅你唔了結佢就會俾佢了結喎
同路人嘅生命安全係底線,
當然自己不幸遇到時做到咩程度又唔知啦

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-19, 09:18 AM   #2774
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
如果係果次 TKO 連邦軍落單,點都要佢放低 d 野既.... 都未打橫抬出去就差 d....

不過當時好似話好快有連邦軍增援
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-19, 10:28 AM   #2775
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

尖東唔封???

https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...abChangeable=0

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:47 AM

手機版 | APP版