Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 10-10-19, 03:55 PM   #1051
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
好彩上星期有抽雙面蟹,今個星期呃錢茲達F唔抽。
雙面蟹大隻成咁, 唔怕死得好快咩?

舊 10-10-19, 05:52 PM   #1052
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: wing 查看文章
雙面蟹大隻成咁, 唔怕死得好快咩?
唔怕,最重要係照射大力又好爽。

此篇文章於 10-10-19 05:54 PM 被 KENSNAKE 編輯。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-19, 11:03 PM   #1053
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
唔怕,最重要係照射大力又好爽。
求指教隻野唔識玩 MLRS又係 同平時玩狙槍好唔同

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-19, 09:42 AM   #1054
wing
格鬥低手

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
求指教隻野唔識玩 MLRS又係 同平時玩狙槍好唔同
小小意見....

空對地飛彈太慢, 用來對付跪係度唔郁的sniper最好, 用來打一群集中敵人都ok. 射左後, 可以試下移動游標掃下隔離左右, 增加破壞距離, 當係支援炮火咁用.

平射飛彈都慢, 最好係見對方硬直時抽水, 或者遠處仲未見到你果D敵人. 同你面對面 1 on 1緊果D, 比較難中.

舊 10-12-19, 08:39 AM   #1055
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
https://www.youtube.com/watch?v=D0TpvLwbV-w

仲係未掌握到先讀飛彈要預既距離

垂直彈要預計5秒後敵人既位其實好難,所以都係9射算啦
再唔係好似我其中一次咁,見到隊友反格到就即轉再射補hit
不過唔好用得太多,小心被系統kick走

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-19, 12:07 PM   #1056
wing
格鬥低手

引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
https://www.youtube.com/watch?v=D0TpvLwbV-w

對家down左,即係反格成功果個隊友都好可能會下格追擊(支援機隊友反格成功就可能會趁機走人拉開距離),你射飛彈隨時會打斷隊友,反而救對方一命,仲會令隊友嬲嬲。完全唔建議咁做.

此篇文章於 10-12-19 12:13 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-19, 11:44 PM   #1057
クリス.レッド

Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
反格成功時隊友比對家無敵時間多2秒左右,點都補刀啦
時間控制得好既話炸完隊友先有會有判定

而且玩MLRS要有炸到自己友既心理準備先得

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link

此篇文章於 10-14-19 11:56 PM 被 Chris Redfield 編輯。
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-19, 09:36 AM   #1058
wing
格鬥低手

引用:
反格成功時隊友比對家無敵時間多2秒左右,點都補刀啦
時間控制得好既話炸完隊友先有會有判定

而且玩MLRS要有炸到自己友既心理準備先得
補刀必然, 但我唔會用垂直飛彈囉

舊 10-15-19, 09:45 AM   #1059
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:

其實真係估人地出唔出呢
呢排都係咁玩就命中先高
反格完唔扔曲都扔直啦

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 10-15-19, 10:39 AM   #1060
wing
格鬥低手

引用:
反格完唔扔曲都扔直啦
正路梗係校好位扔直啦.

舊 10-15-19, 06:01 PM   #1061
クリス.レッド

最主要係睇當時用緊既係直射定垂直既姐

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 10-16-19, 02:57 PM   #1062
wing
格鬥低手

引用:
最主要係睇當時用緊既係直射定垂直既姐
講真, 如果用垂直空對地飛彈, 我覺得不如開頭炮掃佢仲穩陣喇.

此篇文章於 10-16-19 03:14 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-19, 06:05 AM   #1063
クリス.レッド

都係o個句啦,睇實際情況、距離同埋當時上左咩武器決定啦

不過我都係優先用平/直導彈黎追擊既多

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 10-17-19, 10:50 AM   #1064
鳳熾魂
紅蓮の焔神

事但啦
550都係用格古J算數

舊 10-17-19, 11:15 AM   #1065
wing
格鬥低手

引用:
事但啦
550都係用格古J算數
最緊要你自己打得開心喇.

不過老老實實, 對比nt-1同京寶凡呢類標準身型, 勇士呢類身型真係易射好多.

舊 10-17-19, 11:56 AM   #1066
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
都係o個句啦,睇實際情況、距離同埋當時上左咩武器決定啦

不過我都係優先用平/直導彈黎追擊既多
事實係咁Ge
距離先係重點 太近無可能用Sub

舊 10-17-19, 01:58 PM   #1067
wing
格鬥低手

今日新機係量產型蒼白騎士

舊 10-17-19, 02:55 PM   #1068
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

重裝強化機關槍射程還是沒有分別。
舊 10-17-19, 05:27 PM   #1069
クリス.レッド

step2中左lv1蒼白騎兵,當佢係泛版heavy咁玩就得

仲要中埋lv3勇J,正丫

艦娘老婆list

小弟打機直播link
舊 10-17-19, 06:30 PM   #1070
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
當年GBO1字宙最強既白騎,唔計運費你只需要付出一本日文漫畫書既價錢就可以擁有,今集

隻字宙突吉仲係無回避無BZ用, 字宙吉指玩具確

此篇文章於 10-17-19 06:33 PM 被 chow263 編輯。
chow263 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-19, 07:32 PM   #1071
wing
格鬥低手

引用:
作者: chow263 查看文章
當年GBO1字宙最強既白騎,唔計運費你只需要付出一本日文漫畫書既價錢就可以擁有,今集

隻字宙突吉仲係無回避無BZ用, 字宙吉指玩具確
唔課金一星期都可拿約廿幾三十幣,二星機一兩次十抽都唔難中,呢隻game都算大方了。

舊 10-18-19, 10:15 AM   #1072
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
step2中左lv1蒼白騎兵,當佢係泛版heavy咁玩就得

仲要中埋lv3勇J,正丫
Step1中哂兩隻騎兵超好玩
格J Lv3琴日打左場輕鬆十萬

舊 10-18-19, 10:36 AM   #1073
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

呢隻game打左成年仲有人係鍾意玩無雙,對住4個敵人1條友衝入去。我真係嘔血.
舊 10-18-19, 10:51 AM   #1074
wing
格鬥低手

引用:
呢隻game打左成年仲有人係鍾意玩無雙,對住4個敵人1條友衝入去。我真係嘔血.
然後你地4個圍翻對家剩近果個囉

早幾晚有一舖, 打打下就然停哂, 然後系統話離線人數超過上限, 成場唔算數. 可能分數相差太遠, 對家全部走場. 我試過自己team走兩件都仲繼續打, 可能果次對家走左3件以上

舊 10-18-19, 01:46 PM   #1075
クリス.レッド

引用:
Step1中哂兩隻騎兵超好玩
格J Lv3琴日打左場輕鬆十萬
buff左之後勇J好用左

引用:
可能係歐美人士掛,o個邊先岩岩開服

試過我隊其他人等緊復生,條友一騎突入敵6機度,勇到呢

艦娘老婆list

小弟打機直播link

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] 「機動戦士ガンダム バトルオペレーション2」Mobile Suit Gundam: Battle Operation 2︱基本免費/攻略交流區 開放中 安安 電視遊戲討論版 144 08-02-18 07:53 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 Vol.3 GN00508771 攻略及心得交流區 1522 04-30-17 02:00 PM
放 Gundam Battle Operation 賈圖專用勇士Code siuterry 買賣專區 0 01-25-15 02:58 PM
[PSV] 機動戰士 Gundam Battle Operation 配信決定! square-enix 手提遊戲機討論版 3 05-30-13 11:49 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 7月27號 BUG修正, RX-78-2,格魯古古參戰 頭POST追加WIKI Vol.2 GN00508771 攻略及心得交流區 1007 08-14-12 07:02 PM

現在的時間是 10:56 PM

手機版 | APP版