Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-23-19, 01:18 PM   #44226
digiharuka
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
引用:
作者: gingq7 查看文章
其實大家而家抽卡係單抽定十連?

我一直都係信奉單抽, 但自從改左十送一後, 好似成個抽卡logic唔同晒
- 以前好少機會會連續十次單抽都係3星, 但而家成日都連續十次以上全3星
- 單抽出農具的機率低到不正常, 以前衰極都大約一半係農具一半普通禮裝, 而家8-9成都係普通禮裝
- 以前非洲時間最多半日至一日, 而家我係分開3-4日, 每日不同時段咁單抽, 都可以連續10幾張3星卡
改變是多了連續那個button 而非10送1, 那個單抽下去只會覺是少一次而已(但有強迫症要工整除外)

還是“時間帶” 這模糊概念吧, 我一堆拿皇禮裝都不知吃好定賣好

其實我目標達成也只是最後連續5次完成(共6張次), 心情真複雜
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-19, 08:32 PM   #44227
Hextor
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2008
單抽神教千秋萬世
成年除左福袋都冇試過10抽中PU 5星
第一次10抽中2隻5星中他媽摸同弓周拿真係想掟機
Hextor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-19, 01:58 AM   #44228
the fool
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
引用:
其實大家而家抽卡係單抽定十連?

我一直都係信奉單抽, 但自從改左十送一後, 好似成個抽卡logic唔同晒
- 以前好少機會會連續十次單抽都係3星, 但而家成日都連續十次以上全3星
- 單抽出農具的機率低到不正常, 以前衰極都大約一半係農具一半普通禮裝, 而家8-9成都係普通禮裝
- 以前非洲時間最多半日至一日, 而家我係分開3-4日, 每日不同時段咁單抽, 都可以連續10幾張3星卡
印象中玩咁耐石抽都係十連,雖然用符十抽間唔中都會有4或5星(禮),但就係貪佢保底1人+1 4星
(可能自從個FD同我講派Login bonus果陣抽係最好之後都係一直係果個時間帶抽)
反而我覺得PU率好似低左

舊 08-24-19, 09:45 AM   #44229
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
除左獅子兔,今期中到既45星角全部單抽出貨(爭沖田未中)

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-19, 10:35 PM   #44230
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
半退坑教

今次居然350石乳上寶二,武藏寶一都未見到沖田同大龍娘

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-19, 12:59 AM   #44231
the fool
永遠的愚者

估唔到聖杯可以咁用
今次event點解唔好似下總果陣o既聲或最終勝負咁,其他果d把聲真係好脫力
另外,竟然有劍式靈衣(雖然我無orz)

舊 08-28-19, 12:49 PM   #44232
柚原このみ

魔獸戰線第零話b

舊 08-28-19, 02:05 PM   #44233
柚原このみ

ALL IN 任,人性丫b

舊 08-30-19, 08:14 PM   #44234
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
葉池真的不是人抽吧

2月時抽阿榮 1200先出一隻

停抽到現在
抽斯卡蒂
現在快1000石也沒有

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-19, 08:18 PM   #44235
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
引用:
作者: pet3 查看文章
葉池真的不是人抽吧

2月時抽阿榮 1200先出一隻

停抽到現在
抽斯卡蒂
現在快1000石也沒有
當時我是1000石出術師
梅林嘛.... 仲多啦
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-19, 08:06 PM   #44236
Hextor

註冊日期: Feb 2008
fever任冇得3t真係麻煩

沖田さん真身又冇水著又冇,大失敗
Hextor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-03-19, 08:45 PM   #44237
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: Hextor 查看文章
fever任冇得3t真係麻煩

沖田さん真身又冇水著又冇,大失敗
咁先好 FEVER擺明俾你賺錢用⋯打多d唔好咩

聽日會係休魚期定復刻呢

另外 聽日系統大更新 各位最好搞定引繼先

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-19, 01:27 AM   #44238
the fool
永遠的愚者

想問下有無師兄同我一樣情況:
唔知係隻game問題定我部電話開題,開左game load完就停左o係介紹鯖果度無反應(最神奇係個mon熄左連個mon都開唔返好彩識得Hand Reset,如果唔係連電話都無得用)佢load果陣都無事,一彈句叫你點擊畫面就hand 左
之前部機都成日熄左mon會跳返出主畫面,入返game就話屏幕沒有回應,今日更新完入到game好似試過一次話記憶體有問題,但之後試過開到一次game,入去打完兩個幕間都完全無問題...
頭先手多TK左再開又入唔到

此篇文章於 09-05-19 01:30 AM 被 the fool 編輯。
the fool 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-19, 04:01 PM   #44239
seks
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDseks
引用:
作者: the fool 查看文章
想問下有無師兄同我一樣情況:
唔知係隻game問題定我部電話開題,開左game load完就停左o係介紹鯖果度無反應(最神奇係個mon熄左連個mon都開唔返好彩識得Hand Reset,如果唔係連電話都無得用)佢load果陣都無事,一彈句叫你點擊畫面就hand 左
之前部機都成日熄左mon會跳返出主畫面,入返game就話屏幕沒有回應,今日更新完入到game好似試過一次話記憶體有問題,但之後試過開到一次game,入去打完兩個幕間都完全無問題...
頭先手多TK左再開又入唔到
今日有更新,更新完得唔得?
seks 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-19, 02:12 AM   #44240
the fool
永遠的愚者

引用:
作者: seks 查看文章
今日有更新,更新完得唔得?
尋日問過人叫我試下update部電話更新,結果攪左兩個鐘先update得哂(因為之前我成日聽我屋企人話update完電話有問題,雖然係其他牌子,但我用落無乜問題就懶得update)
今日試左幾次無問題,應該之前有野撞搞到hand機

舊 09-11-19, 01:36 AM   #44241
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

FGO、2019年8月に売上170億円以上を達成 世界で最も売れているモバイルゲームへ

4周年+泳裝 咁就170億

舊 09-11-19, 07:45 AM   #44242
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: GN00508771 查看文章
FGO、2019年8月に売上170億円以上を達成 世界で最も売れているモバイルゲームへ

4周年+泳裝 咁就170億
如果是全球的話
中服出斯卡蒂大量人爆死也有關

我身邊包含我都有3人千石以上先抽到一隻斯卡蒂

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-19, 09:26 AM   #44243
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: pet3 查看文章
如果是全球的話
中服出斯卡蒂大量人爆死也有關

我身邊包含我都有3人千石以上先抽到一隻斯卡蒂
国別で見ると日本が約81%、中国が8%、アメリカが5%と続いており、またAppStoreでは3位、Google Playでは1位になったとのことです。

81同8同5⋯⋯

舊 09-11-19, 10:28 AM   #44244
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
佢冇封地區所以世界各地既月豬早就來左日版玩
而其他版本又特別慢一年到年半

舊 09-11-19, 12:08 PM   #44245
gingq7

註冊日期: May 2008
所以兔乳上有無得強化吓
仇信衰還衰, 白值ATK起碼都係5星級,
兔乳上的ATK慘到連4星露維雅和送角摔角姐姐都不如, 普攻畫面好有氣勢, 但跳出來的數字就好似R痕咁
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-19, 02:27 PM   #44246
Sar8
The One

加攻遲1T
加NP少10NP
加暴傷唔包實有卡

成隻野強化不如留D機會比D有得救既人

舊 09-11-19, 05:56 PM   #44247
gingq7

註冊日期: May 2008
無話難救既
只要技1改成全隊, 即時變神角
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-19, 08:56 PM   #44248
Sar8
The One

引用:
無話難救既
只要技1改成全隊, 即時變神角
想太多

舊 09-18-19, 01:52 AM   #44249
the fool
永遠的愚者

聽日終於開波,希望準時開到
証,鎖,技石,炉心,勲章,鉄杭,凶骨同種火都好缺,今次可能真係要打夠100箱先得
雖然上年全部過哂,但真係唔想打多次大河同狂X,好煩
最初見到天の鎖以為改張圖就當新code,check返原來之前果張係4星

舊 09-18-19, 09:46 AM   #44250
Sar8
The One

果4樣loop得既野我都唔缺
可能打返廿個箱儲下肥就算

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 05:41 AM

手機版 | APP版