Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-19-19, 01:18 PM   #3501
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
結果次郎同麻生大姐出來為乜www

アギト同ブレイド太神搞到呢篇唔知做乜⋯

呢兩集根本唔係キバ篇係マンホール篇吧、個坑渠蓋勁到⋯
キバ既アーマータイム影都冇

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-19, 01:58 PM   #3502
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: GN00508771 查看文章
結果次郎同麻生大姐出來為乜www

アギト同ブレイド太神搞到呢篇唔知做乜⋯

呢兩集根本唔係キバ篇係マンホール篇吧、個坑渠蓋勁到⋯
キバ既アーマータイム影都冇
坑渠蓋可以抵擋一切攻擊,勁過變身⋯
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-19, 12:45 AM   #3503
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
果然又係敏鬼流,無視原本設定硬塞一堆劇情同唔合理既行動做話題
最後無視埋自己寫既野求期收尾,完全當觀眾白痴

唔明敏鬼點解仲可以留係劇本家呢行

引用:
作者: C.Ryo 查看文章
求期三騎銀河力可以Ko Kiva, 即係之前啲正印錶全部係多舊魚
我有理由相信本來安排好用KIVA WATCH變夜晚削弱銀河先贏到,同銀河降落粒殞石本來係Kabuto篇伏線

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 05-20-19 01:01 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-19, 12:52 AM   #3504
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
求期三騎銀河力可以Ko Kiva, 即係之前啲正印錶全部係多舊魚
時王II已經可以做到啦~

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-19, 11:35 AM   #3505
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
要用同一個rider既watch先打贏個設定已經一早放棄左。
有異質rider,原rider會消失亦都半放棄左。

舊 05-20-19, 12:22 PM   #3506
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

都叫做仲講得通既
最近堆異變係2019年產生

唔係同年代產生出就好似冇事咁

舊 05-20-19, 01:54 PM   #3507
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
就同一集 前半莫名講到隻銀河勁到要總動員先打得贏, 然後其妙地三騎踢就解決左

舊 05-20-19, 04:27 PM   #3508
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
睇兩集垃圾...真係食左S咁....
井上不要玩渠蓋

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-19, 08:53 PM   #3509
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
死火我的注意力係晒渠蓋度,其實點解不停玩渠蓋?

舊 05-20-19, 11:48 PM   #3510
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
敏鬼睇A4睇上腦?渠蓋隊長

舊人們和銀河完全被浪費,出來都唔知做乜?

下集雖然冇天道有點失望!但好在還有加賀美和地獄兄弟出場補數。
但地獄弟發福到完全唔認得
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-19, 12:08 AM   #3511
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

註冊日期: Jul 2002
依兩集係唔係有渠蓋商贊助?

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-19, 02:20 AM   #3512
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章

下集雖然冇天道有點失望!但好在還有加賀美和地獄兄弟出場補數。
地獄弟:收到ORDER到拍攝得個半月⋯減唔切

舊 05-21-19, 09:09 AM   #3513
pierrekwok
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章

愛回家TERRY加賀美
pierrekwok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-19, 08:01 AM   #3514
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
明明之前2019年嘅錶全部都係係another事件誕生出黎,今集狼哥好似一早就拎住好耐咁
兩集都好嘔心,不過其實幾輕鬆(睇下啲演員個個都好似忍笑樣咁,由其係gay子係教堂果度)
渠蓋都係kiva啲跟班之一(2015年連渠蓋都拎唔起,係監獄訓練過?)
原本銀河應該大力好多,不過陰天同落兩原來會變廢
時王2已經大力到唔洗正版銀,銀河係三合一之上,更加唔洗錶啦
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-19, 06:20 PM   #3515
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

劇場版新拉打,左邊兩隻造型感覺係RX同真+ZO,最右係Amazons父子合体...?

舊 05-22-19, 07:32 PM   #3516
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

都係一班係平成年代播放/配信既拉打

G、THE FRIST⋯⋯等等表示:我呢喂

舊 05-24-19, 10:01 PM   #3517
ComeLOLoh

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
劇場版新拉打,左邊兩隻造型感覺係RX同真+ZO,最右係Amazons父子合体...?

中間似V3

舊 05-25-19, 09:08 AM   #3518
ComeLOLoh

https://www.hk01.com/%E9%96%8B%E7%BD...9A%8A%E9%95%B7

舊 05-26-19, 05:55 PM   #3519
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
蟲蟲第一次擬態失敗
開始兜劍之後原拉打冇消失嘅問題

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-19, 07:54 PM   #3520
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
Kabuto被毀掉的涉谷成為時空出現問題的梗不錯

矢車大哥結果還是過著地獄的日子

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-19, 10:38 PM   #3521
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

經歷過敏鬼回之後覺得今集劇情好精彩
本篇地獄兄弟Hopper無用過clock up,仲以為無呢個幾能(又係敏鬼既錯)
莊吾拎影山幅相認人個下笑左

舊 05-27-19, 11:37 AM   #3522
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
本篇地獄兄弟Hopper無用過clock up,仲以為無呢個幾能(又係敏鬼既錯)
設定上有clock up,不過TV無用過...

雖然我覺得應該似係佢地記錯左咁岩又有設定解到咁解

唔係加賀美變到KABUTO咁搞笑下嘩
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-19, 01:13 PM   #3523
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: fortel 查看文章

就算真係我又覺得冇問題

原版第一集佢都想變架啦 我覺得算係呼應番?

舊 05-27-19, 06:01 PM   #3524
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
作者: fortel 查看文章
設定上有clock up,不過TV無用過...

雖然我覺得應該似係佢地記錯左咁岩又有設定解到咁解

敏鬼劇本解條毛,連Hopper變身器點黎都無講,仲有紅皮鞋系統, 天道老豆, ゼクトマイザー...
好多設定出左一次就無下文,要睇玩具同書刊先知乜料

舊 05-27-19, 08:14 PM   #3525
W教授
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2004
引用:
精彩係幾精彩
不過個人覺得太多謎團搞到劇情好散:
1. 矢車搞咩?
2. 加賀美追殺地獄兄弟原因。
3. 咁多隕石咩事?
4. 正版拉打唔消失之謎。
5. 月讀身世
6. 大叔時劫者的野心
7. 門矢士彈出彈入做乜勁?
8. 逢魔時王去左邊?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「仮面ライダー 鎧武」第23話「いざ出陣!カチドキアームズ!」,「幪面超人OOO」TVB 每週六上午11:15播放/ Vol.15 exiazero 日本動漫畫討論版 1002 03-25-14 02:11 AM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.16] ~清談館~ 1105 11-23-12 11:10 AM
[特撮] 「仮面ライダーウィザード」第五話「決戦のコンクール」丨「幪面超人W」TVB 每週六上午11:15 播放/中村優一さん(桜井侑斗役) 芸能界引退へ Vol.14 GN00508771 日本動漫畫討論版 1005 10-01-12 11:07 PM
[TVB]15/16返來囉.....今云係-----"15/16電視迷大挑戰" 23/10 22:35 Busconcamp Neo Entertainment TREND 22 10-19-06 09:47 PM
TVB:7月開始逢星期六,日16:00播"天威勇士" Busconcamp 日本動漫畫討論版 15 06-23-05 11:11 PM

現在的時間是 04:28 PM

手機版 | APP版