Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 24 74 114 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 
日本動漫畫討論版>TVアニメ「ドラゴンボール超」2015年7月放送開始!丨ストーリー原案:鳥山明
鈴蘭 02:37 AM 11-10-18
作者: Kain:
邊度似......
D色指定係比較接近舊劇場版既 超果堆色指定太鮮色
你覺得唔似係因為作畫始終爭左幾皮
大懶財 03:38 PM 11-10-18
作者: 鈴蘭:
D色指定係比較接近舊劇場版既 超果堆色指定太鮮色
你覺得唔似係因為作畫始終爭左幾皮
師兄

超嘅作畫同配色真係呢。。。。
pet3 03:51 PM 11-10-18
單計超1 是淡黃就知似舊版
怪盜小G 01:02 AM 11-24-18
https://www.imslab.hk/

香港有D咁既野
HON HON 12:42 PM 11-24-18
作者: 怪盜小G:
https://www.imslab.hk/

香港有D咁既野
本來覺貴唔想去, 但望望下又想去玩下...

話時話, 有無人知香港有無得上畫????
supermanlady 07:25 PM 11-30-18
映画「ドラゴンボール超 ブロリー」 ゴジ―タ、参戦!!
作者: :

supermanlady 08:53 PM 01-15-19
終於o係香港上

《龍珠超劇場版:布洛尼》將於香港2月28號上映
以下可看看港版預告
(發行公司為「双喜電影發行(香港)有限公司」)

【 港版預告】《 ​龍珠超劇場版:布洛尼》 ​Dragon Ball S Broly 先導預告 - 即將上映 coming soon
作者: :

怪盜小G 03:26 AM 01-16-19
台灣公司用香港譯名
怪盜小G 11:48 AM 02-14-19
除左戰鬥畫面除真係無可取之處

以一個BOSS黎講舊版霸氣太多
Shadow 神 02:29 PM 02-14-19

舊版俾到人壓迫感同絕望,又一個打 4,5 個都輕鬆
套衫又型 d

新呢個從良後分分鐘進一步弱化 ...
RPG之鬼 02:57 PM 02-14-19
作者: Shadow 神:
舊版俾到人壓迫感同絕望,又一個打 4,5 個都輕鬆
套衫又型 d

新呢個從良後分分鐘進一步弱化 ...
到時就係魔童啲FD

戰鬥係幾好睇,劇情都比先前兩套好
係冇舊果種強,舊時係強到冇朋友
HON HON 03:45 PM 02-14-19

舊嗰個先似傳說既超西變態佬, 家下呢個係純過頭...
charcsc2000 04:59 PM 02-14-19
作者: HON HON:
舊嗰個先似傳說既超西變態佬, 家下呢個係純過頭...
明顯龍珠超會有新篇章....
佢地就係想ブロリー返來原篇....
到時就有新戰力和新故事睇...
下下都講悟空比達, 真係好q悶...
HON HON 05:08 PM 02-14-19
作者: charcsc2000:
明顯龍珠超會有新篇章....
佢地就係想ブロリー返來原篇....
到時就有新戰力和新故事睇...
下下都講悟空比達, 真係好q悶...
佢兩個係鐵腳, 無計LA.

但咁樣夾硬整個故仔出黎就仲怪左.
C.Ryo 11:01 PM 02-16-19
從良Broly比鳥山明回收番正史都予咗會做悟空後宮之一,今次reboot佢重設佢性格應該特登要佢易入口掛
今次打鬥場面係唔錯
Kain 01:06 AM 02-17-19
前半劇情其實非常好睇,但係後半齋打無劇情竟然挨左40分鐘(我意思係我地挨)
qhxu 12:04 PM 02-17-19
各花入各眼,不少人覺得前面講故無聊後半打交好好睇添,雖則我前後半都buy
至於有無劇情,我覺得龍珠劇場版本來就好多都冇劇情,開頭帶出反派來歷之後打鑊金又演完一套
charcsc2000 03:56 PM 02-18-19
前半劇情其實非常好睇,但係後半齋打無劇情竟然挨左40分鐘(我意思係我地挨)
前面真心好睇....後面唔知點解要打咁耐..我覺得好無聊...
又黎不夠打就合體, 好悶..

其實呢40分鐘可以講到好多野, 唔明點解要係咁打...得個嘈字...
HON HON 04:32 PM 02-18-19
作者: qhxu:
各花入各眼,不少人覺得前面講故無聊後半打交好好睇添,雖則我前後半都buy
至於有無劇情,我覺得龍珠劇場版本來就好多都冇劇情,開頭帶出反派來歷之後打鑊金又演完一套
作者: charcsc2000:
前面真心好睇....後面唔知點解要打咁耐..我覺得好無聊...
又黎不夠打就合體, 好悶..

其實呢40分鐘可以講到好多野, 唔明點解要係咁打...得個嘈字...
如果你真係龍珠FANS的話, 其實前半段係交代左好多野, 完全係補完返個故事, 後半段就唔駛講LA, 都預左係狂打架LA, 只係佢打得無以前咁刺激, 同埋太過戲劇同人性化, 真心寧願佢好似以前咁痴晒線會仲好睇D.
wing 05:20 PM 02-18-19
作者: HON HON:
如果你真係龍珠FANS的話, 其實前半段係交代左好多野, 完全係補完返個故事, 後半段就唔駛講LA, 都預左係狂打架LA, 只係佢打得無以前咁刺激, 同埋太過戲劇同人性化, 真心寧願佢好似以前咁痴晒線會仲好睇D.
估唔到會見到伯母~

不過有D劇情其實在以前 "一夫當關" 個tv special都出過.

但今次個設定同以前唔同, 以前悟空同布羅利個飛船一齊飛走
Kain 05:47 PM 02-18-19
作者: qhxu:
打都打得唔好睇啦
以前你會記得岩盤浴同布羅利招綠色波
呢集睇完咩都唔記得,因為太長
由手機版發出
wing 05:58 PM 02-18-19
打都打得唔好睇啦
由手機版發出
最記得只係兩條友學合體係犯左兩個細路的同樣錯誤, 同埋唔知點解金菲利咁挨得.
zzzdx 06:41 PM 02-18-19
其他大猿之力之後變超西,算唔算正傳版既超4

另外都仲好唔鐘意格古達件背心改左色,由英雄系列出左之後個個都變左灰底黃邊,一邊超西都唔知邊個打邊個
HON HON 08:12 PM 02-18-19
打都打得唔好睇啦
由手機版發出
打就無得好講, 因為以前打得真係刺激好多, 所以依家比較下就出晒事.

我最記得都係佢兩個既大招, 因為玩緊隻dk battle都已經劇透晒...haha
Kain 12:22 AM 02-19-19
導演問題,以為龍珠緊係打打打打架啦
如果打鬥場面真係設計得好本身係無問題
衰在水準同超一樣,整啲畫面出黎要野澤婆婆狗叫一輪就當交功課
以為燒錢落CG大晒

同埋睇完呢套野先知解說役係好重要
插番啲其他人既畫面超碼無咁悶
解說役之王魔童同維斯竟然一句野都無講過
標籤:ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠
第一 ... 24 74 114 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 

返回主題版面