Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-12-19, 01:08 PM   #576
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: yorkyork 查看文章
支持你,睇下到時係點拎簽名
其實最理想係每人上去都提寺田一次
最好就拎定d alpha相關/OG相關/巴露瑪相關/黑天使相關,一有機會就拎俾佢睇
可以大合照就仲好,笨大班人可以一眼望到

唔駛怕邊個唔高興或者得罪邊個
唔趁而家講,搵下次機會就難

只要希望見到OG結局既聲音夠多夠大,寺田就無法忽視
同埋如果真係俾寺田睇到有一班粉支持OG,可以鼓勵佢早d下定決心同笨大爭取
呢種voice寺田甚至仲可以拎黎做籌碼同笨大講數

小弟講野細聲,人望同能力都有限
希望各位朋友如果仲有心既,可以考慮下到時幫手出句聲
甚至可以呼籲其他仲有心想見到OG完結篇既朋友都咁做
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-19, 03:59 PM   #577
HM

引用:
作者: HM 查看文章
終於睇完無限軌道SSX
d劇情只可以用亂黎黎形容。。。
劇情好多唔合理既地方
結局仲要劍聖大和end

不過呢套其實唔太可以獨立睇
本身要對松本零士d作品有認識先會知做乜
否則就會好似我咁要上wiki補習
由手機版發出
睇埋わが青春のアルカディア套劇場版了
如果好似我咁為機戰而做功課
記得要先睇わが青春のアルカディア 映画版,然後先睇わが青春のアルカディア 無限軌道SSX
前者係2小時劇場版,後者係22集TV版
前後篇關係黎
舊 02-12-19, 07:50 PM   #578
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
記得要先睇わが青春のアルカディア 映画版,然後先睇わが青春のアルカディア 無限軌道SSX
前後篇關係黎
謝指點,黎緊會補番,都2月中了,下個月就出,應該買NS版
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-19, 08:08 PM   #579
HM

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
謝指點,黎緊會補番,都2月中了,下個月就出,應該買NS版
由手機版發出
...
松本零士d作品個世界好大,又長,又互相有關係,有時真係唔知邊度開始落手好
其實わが青春のアルカディア係宇宙海賊キャプテンハーロック既前傳
主要講番夏羅古點解會做宇宙海賊,同戀人死別,最後講番點解敏郎會死(敏郎係正傳已經變左部電腦)

另外夏羅古既故事又同銀河鉄道999有關
當中有個女海賊叫エメラルダス,同999個女主角メーテル係姊妹黎

我如果得閒應該都會想辦法補齊佢
不過機戰T相關就睇我講果兩套就得
寺田講過今次係決定左入無限軌道SSX先以佢做中心加其他作品,都幾肯定係主線黎
不過個人覺得劇場版水準以上,但SSX係糞片,因為個結局係完得好求其,當年套片俾人腰斬的,好多野無交代,仲有用左好暴力既方法去收尾
機戰T會揀SSX而唔揀本篇,應該純粹係要個世界觀,故事一開始地球人已經打輸左,地球做左外星人殖民地
舊 02-12-19, 08:11 PM   #580
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
前後篇關係黎
我自己細細個睇呢套配音版(冇記錯係亞視播)好有共嗚,
一套燃燒無限青春、打倒無能建制嘅少年夢想(做船長)劇。
尾後XX嘅死亡至今都難以忘懷...
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-19, 08:14 PM   #581
HM

引用:
作者: MultiPASS 查看文章
我自己細細個睇呢套配音版(冇記錯係亞視播)好有共嗚,
一套燃燒無限青春、打倒無能建制嘅少年夢想(做船長)劇。
尾後XX嘅死亡至今都難以忘懷...
對家唔係無能...
而係好似拉米加斯咁既恐怖軍事獨裁國家
周圍攻打其他星球然後拎黎殖民地
舊 02-12-19, 08:33 PM   #582
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
對家唔係無能...
而係好似拉米加斯咁既恐怖軍事獨裁國家
周圍攻打其他星球然後拎黎殖民地
我想講班偽政權,真正佔領者唔係無能,
不過投降左又狐假虎威嗰班嘅卑劣手段就好乞人憎
記得有一集前朝有能力將軍被迫揸夏羅古隻舊艦,
同夏羅古對決真係充滿無奈同傷感。
舊 02-12-19, 08:36 PM   #583
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
搶到既話
我打算拎哂GBA~PS4所有OG上台同寺田反映@@

希望下年機戰30周年出到⋯

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-19, 08:40 PM   #584
HM

引用:
作者: GN00508771 查看文章
搶到既話
我打算拎哂GBA~PS4所有OG上台同寺田反映@@

希望下年機戰30周年出到⋯
感謝!
不過...我要提醒你上到去係唔會有太多時間,同埋現場班staff應該會催你快d走
唔適宜拎太多野係身,拎隻你覺得最有代表性既係佢面前揚一揚好了
我應該會拎隻alpha3提佢

因為時間緊逼,各位有心朋友最好諗定點講
識日文就最好,假如唔太擅長講日文的話就搵定張紙仔抄低到時直接俾佢望
唔好旨意現場有人幫你翻譯,有都信唔過

此篇文章於 02-12-19 08:43 PM 被 HM 編輯。
舊 02-12-19, 08:48 PM   #585
HM

引用:
我想講班偽政權,真正佔領者唔係無能,
不過投降左又狐假虎威嗰班嘅卑劣手段就好乞人憎
記得有一集前朝有能力將軍被迫揸夏羅古隻舊艦,
同夏羅古對決真係充滿無奈同傷感。
十足十中共同港共

將軍果度要睇左劇場版先會有feel

後半仲有蒼月昇
舊 02-12-19, 09:23 PM   #586
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
感謝!
不過...我要提醒你上到去係唔會有太多時間,同埋現場班staff應該會催你快d走
唔適宜拎太多野係身,拎隻你覺得最有代表性既係佢面前揚一揚好了
我應該會拎隻alpha3提佢

因為時間緊逼,各位有心朋友最好諗定點講
識日文就最好,假如唔太擅長講日文的話就搵定張紙仔抄低到時直接俾佢望
唔好旨意現場有人幫你翻譯,有都信唔過
搵繩掛哂係身上

識日文、講會親口講w

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-19, 09:56 PM   #587
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
後半仲有蒼月昇
係噃~
仲有古谷sir,不過舊時佢冇咁揀角嚟做
講返呢集仲有cowboy同神高,一定買返隻支持下。
舊 02-12-19, 11:27 PM   #588
HM

引用:
作者: GN00508771 查看文章
搵繩掛哂係身上

識日文、講會親口講w
希望你搶到

亦都希望我搶到
引用:
係噃~
仲有古谷sir,不過舊時佢冇咁揀角嚟做
講返呢集仲有cowboy同神高,一定買返隻支持下。
我預備入雙限
牛仔好睇
舊 02-13-19, 12:16 AM   #589
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
我預備入雙限
牛仔好睇
有集講スパイク嘅過去,
有教堂、白鴿、慢鏡加音樂,
仲以為John Woo有參與添
舊 02-13-19, 07:48 AM   #590
yorkyork

註冊日期: May 2010
唔玩X-Ω咪救到og
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-19, 10:39 AM   #591
HM

引用:
唔玩X-Ω咪救到og
係人都知
不過呢d說話講黎無意思
寺田又唔可以同笨大班契弟高層咁講野的
集中d訴求,淨係講要OG好了
由手機版發出
舊 02-13-19, 10:58 AM   #592
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
X-Ω同傳統機戰玩家應該重疊唔多?
唔係都唔洗出隻模仿傳統機戰玩法既DD吸埋傳統玩家
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-19, 11:32 AM   #593
yorkyork

引用:
係人都知
不過呢d說話講黎無意思
寺田又唔可以同笨大班契弟高層咁講野的
集中d訴求,淨係講要OG好了
由手機版發出

笨大其實大家玩左佢既野咁多年,
都知佢係點,
但係依家係仲有人話唔課X-Ω就冇機戰,
真係笑左,
越比得多咪只係令笨大高層覺得手機越好搵,
仲比鬼經費寺田做og咩,

睇返最近既港澳版sv強迫人轉強國ser件事,
我估冇8成都有6,7成港澳玩家del左game(包括我),
結果最後cy又咪淆底唔迫人轉,
事實證明唔想要手機遊戲就係del game兇笨大,

我只可以講如果玩X-Ω既9成人一齊del game,
你地估下笨大見隻game唔賺仲出唔出機戰手機遊戲?

sv件事:

http://www.gaforum.org/showpost.php?...7&postcount=67
舊 02-13-19, 11:34 AM   #594
HM

引用:
作者: 真!DC 查看文章
X-Ω同傳統機戰玩家應該重疊唔多?
唔係都唔洗出隻模仿傳統機戰玩法既DD吸埋傳統玩家
由手機版發出
X-Ω核心果班唔買帳
基本上杯葛既多

DD其實玩法都唔係好傳統機戰,只係扮到好似
不過佢原創機搵到大張黎畫,大家都知大張同寺田老友黎
加上DD個製作人RED似乎都係寺田果邊d人黎
如果唔係太差,會考慮開game,當支持下OG開發
舊 02-13-19, 11:42 AM   #595
HM

引用:
笨大其實大家玩左佢既野咁多年,
都知佢係點,
但係依家係仲有人話唔課X-Ω就冇機戰,
真係笑左,
越比得多咪只係令笨大高層覺得手機越好搵,
仲比鬼經費寺田做og咩,

睇返最近既港澳版sv強迫人轉強國ser件事,
我估冇8成都有6,7成港澳玩家del左game(包括我),
結果最後cy又咪淆底唔迫人轉,
事實證明唔想要手機遊戲就係del game兇笨大,

我只可以講如果玩X-Ω既9成人一齊del game,
你地估下笨大見隻game唔賺仲出唔出機戰手機遊戲?

sv件事:

http://www.gaforum.org/showpost.php?...7&postcount=67
SV件事我要補充下
其實cy唔係淆底驚左班香港人
而係一開始同網易簽約果時,本身大陸政府仲未強逼所有玩家要實名登記
後來約就簽左,但大陸政府又改左例逼網絡遊戲開發商交出個人資料
cy因為公開承諾過會保障個人私隱,所以一直同網易傾唔掂數,cy唔會主動交客戶既個人資料出去
最後同網易達成左協議,折衷方法就係俾用戶自己決定轉唔轉去網易
可以唔同意,但同意的話就要同意交個人資料俾網易
舊 02-13-19, 11:53 AM   #596
yorkyork

你咁講我又記得巴哈係個時,
好似有個人話佢持有歐洲護照,
話要話比歐盟知cy想咁樣向別人透露佢個人資料
舊 02-13-19, 11:55 AM   #597
HM

引用:
你咁講我又記得巴哈係個時,
好似有個人話佢持有歐洲護照,
話要話比歐盟知cy想咁樣向別人透露佢個人資料
呢個我覺得純粹係cy仲有原則有底線
先唔駛俾人賣個人資料
BTW,大離題了,cy講到呢度算吧
舊 02-13-19, 12:02 PM   #598
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
其實隻x omega如果唔係叫做機戰應該唔會有幾多機戰fans打,抄cc但又唔係抄得好,要打點解唔打番cc?主要都係因為機戰個名同埋多機用姐,而家出隻dd我覺得就會搶左x omega大部份客啦,如果dd果陣同x omega1齊出,有幾多人會打x omega唔打dd?

Og我覺得唔駛咁悲觀住,實有得出既,佢隻md雖然好趕客,但好明顯佢收埋晒之前d伏線唔講住,出隻外傳呃下錢先,不過隻md我都未爆,我都好少有機戰係連1周都冇爆機

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-19, 12:27 PM   #599
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
一開始已經當外傳ogmd我唔覺有大問題
統夜部機完全中晒我口味玩得好開心b
鋪左未講既大伏線好似都係得番巴魯瑪,巨人族同新加既佐聯武器商人
都係希望唔好再拖出多一集完結篇完晒og佢
再拖落去寺田都退休
由手機版發出

此篇文章於 02-13-19 12:29 PM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-19, 12:38 PM   #600
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

玩手機嘅同家機嘅人應該唔一樣,就算兩邊玩哂嘅人都唔會影響到公司對遊戲嘅決策(近年打機嘅都知,日廠點樣無視意見硬加討好所謂新客嘅內容去原本好好嘅系統到,就算整爛隻遊戲都要加,所謂嘅開新客源喎)

所以OG粉唔課金,都唔會影響到其他人唔課金
OG個勢要拖多一兩集都唔難
佢仲有大把原創故仔未出(淨喺機戰W+小小野都夠拖多集)
我淨喺想再用下因子君同佢部機,聽下鐵球首BGM
由手機版發出

此篇文章於 02-13-19 12:41 PM 被 iu fu pig 編輯。
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon Ball Xenoverse 2 | PS4, XB1, NS | PS4 DBX2 DX版 11月22日發售 steve 電視遊戲討論版 198 03-11-22 06:04 PM
[多機種] 魔界戰記Refine | PS4, NS neo2046 電視遊戲討論版 1 04-19-18 10:20 PM
[多機種] スーパーロボット大戦 X | PS4,PSV | 發售中 chow263 電視遊戲討論版 521 04-19-18 12:04 AM
[多機種] Birthdays the Beginning︱PS4/NS/PC 安安 電視遊戲討論版 9 01-09-18 07:32 PM
[多機種] L.A. Noire︱NS/PS4/XB1 安安 電視遊戲討論版 33 11-13-17 10:37 PM

現在的時間是 06:11 AM

手機版 | APP版