Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-06-18, 12:12 AM   #1076
ELT
God of Gamer
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: HM 查看文章
500...
我玩PKM最長都只係200小時orz
由手機版發出
我玩xb1 3ds版時都玩左170個鍾鐘

舊 10-09-18, 02:50 AM   #1077
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月

終於廿六個鐘先打爆黃金國,成隻game我都係玩自動波,但故事感覺好短,最麻煩既係,劇情強制你必須完成大部份中二既支線任務先可以入最後一關,真係好討厭。演出同故事上,我反而覺得本体好過黃金國,可能我玩得遲,本体上大部分bug都改善左。

從我的iPad使用Tapatalk 發送
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-18, 09:07 AM   #1078
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
終於廿六個鐘先打爆黃金國,成隻game我都係玩自動波,但故事感覺好短,最麻煩既係,劇情強制你必須完成大部份中二既支線任務先可以入最後一關,真係好討厭。演出同故事上,我反而覺得本体好過黃金國,可能我玩得遲,本体上大部分bug都改善左。

其實佢有D支線係直接可以拎黎做主線,咁就唔洗比玩家有種拉布既感覺

佢支線我最鐘意係任同任之間係有關連,因為你幫過阿A而去做另一個任果陣阿A就會出返黎幫你

佢最緊要係王子有老婆子女個任其實可以放前D,知果下真係幾shocked

料理大賽個任都過癮

仲有解釋左青龍本體果個借錢任既由來...

黃金國個戰鬥系統我自己麻麻地,我只能講係爽,係爽過龍.....技太多,隻隻都可以出劍主連技,仲要成套咁出....個扣血技又係屈機,王子出完隻怪係個天到浮空浮到出年....一尾就係破防就連到人仆街,之後就亂咁出必殺技屈波,一齊就連鎖秒殺....

唯一優點就係隻怪自己跳起當浮空幾好

以DLC黎講算係咁

求本体出埋滅比我用啦

此篇文章於 10-09-18 09:09 AM 被 fortel 編輯。
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-18, 11:35 AM   #1079
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
500...
我玩PKM最長都只係200小時orz
由手機版發出
我自己睇攻略玩亂黎都200小時...
如果不跟攻略慢慢玩, 500小時真係好EASY....

引用:
作者: AKIRA桑 查看文章

原本DLC咁短...咁沒必要買實體
等我呢個月爆左佢先...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-18, 02:00 PM   #1080
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: fortel 查看文章
其實佢有D支線係直接可以拎黎做主線,咁就唔洗比玩家有種拉布既感覺

佢支線我最鐘意係任同任之間係有關連,因為你幫過阿A而去做另一個任果陣阿A就會出返黎幫你

佢最緊要係王子有老婆子女個任其實可以放前D,知果下真係幾shocked

料理大賽個任都過癮

仲有解釋左青龍本體果個借錢任既由來...

黃金國個戰鬥系統我自己麻麻地,我只能講係爽,係爽過龍.....技太多,隻隻都可以出劍主連技,仲要成套咁出....個扣血技又係屈機,王子出完隻怪係個天到浮空浮到出年....一尾就係破防就連到人仆街,之後就亂咁出必殺技屈波,一齊就連鎖秒殺....

唯一優點就係隻怪自己跳起當浮空幾好

以DLC黎講算係咁

求本体出埋滅比我用啦
好似唔會再有更新
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-18, 04:08 PM   #1081
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
好似唔會再有更新
應該冇了
主篇送嘅dlc都寫明係最後嘅配信
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-18, 04:38 PM   #1082
fortel
Game Master

引用:
作者: 野良猫 查看文章
應該冇了
主篇送嘅dlc都寫明係最後嘅配信
無既啦,FF下姐
舊 10-14-18, 01:59 PM   #1083
HM

本篇二周目完
玩完黄金國玩番本篇
兩個感受黎
望番光,真,滅同爺爺
真係好胃痛

然後我99史詩石仲係唔中KOS-MOS囉
開始想搵破解改機率
由手機版發出
舊 10-14-18, 04:21 PM   #1084
fortel
Game Master

引用:
本篇二周目完
玩完黄金國玩番本篇
兩個感受黎
望番光,真,滅同爺爺
真係好胃痛

開始想搵破解改機率
由手機版發出
佐田彥先慘....而家睇返正傳覺得佢一直係到笑都係假既,只係一個朋友既意願咁解

btw 唔係可以用ONLINE BACKUP出SL大法咩?
舊 10-14-18, 04:22 PM   #1085
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
本篇二周目完
玩完黄金國玩番本篇
兩個感受黎
望番光,真,滅同爺爺
真係好胃痛

開始想搵破解改機率
由手機版發出
我試過三種梅花間竹十抽咁抽,
結果KOS-MOS係普通石第三十四抽...
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-18, 05:28 PM   #1086
HM

引用:
佐田彥先慘....而家睇返正傳覺得佢一直係到笑都係假既,只係一個朋友既意願咁解

btw 唔係可以用ONLINE BACKUP出SL大法咩?
詳細
舊 10-14-18, 08:07 PM   #1087
fortel
Game Master

引用:
詳細
未好似MHW刷石咁,抽完炒左未DL返個SAVE再抽過
舊 10-14-18, 08:56 PM   #1088
zero0417hk

註冊日期: Mar 2012
PSN  IDzero0417hk
我想問正篇last boss其實點打?
唔係d自己友係咁跳樓死就係打到30%血左右一個AOE打死哂佢
任天堂係唔係咁想我爆唔到機?

歡迎加好友呀
zero0417hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-18, 09:02 PM   #1089
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: zero0417hk 查看文章
我想問正篇last boss其實點打?
唔係d自己友係咁跳樓死就係打到30%血左右一個AOE打死哂佢
任天堂係唔係咁想我爆唔到機?
第一階段只要在場地的兩角就能夠打中BOSS而又不會受傷
第二階段(播片後)儲珠然後爆珠三至四點就可以一野OK,留意第一階段儲珠不會留到第二階段

舊 10-14-18, 09:05 PM   #1090
zero0417hk

註冊日期: Mar 2012
PSN  IDzero0417hk
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
第一階段只要在場地的兩角就能夠打中BOSS而又不會受傷
第二階段(播片後)儲珠然後爆珠三至四點就可以一野OK,留意第一階段儲珠不會留到第二階段
咩係儲珠然後爆珠? 左上個3格?

歡迎加好友呀
zero0417hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-18, 09:11 PM   #1091
fortel
Game Master

引用:
作者: zero0417hk 查看文章
咩係儲珠然後爆珠? 左上個3格?
....好明顯又係無留心教學 同我果陣一樣

xenoblade 2個戰鬥系統要解釋太煩,你GOOGLE 神劍連擊、連鎖攻擊,睇完你可以當隻BOSS菜咁切既啦
舊 10-14-18, 09:51 PM   #1092
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
算係詳盡攻略,如果真係唔知點打Last Boss可以碌到最下段。
https://www.entertainment14.net/blog...圖文攻略
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-18, 07:51 PM   #1093
1pi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
岩岩諗係日亞訂光&焰公仔,點知已經無得訂
早知有得訂嗰陣就買啦
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-18, 09:18 PM   #1094
fortel
Game Master

引用:
作者: 1pi 查看文章
岩岩諗係日亞訂光&焰公仔,點知已經無得訂
早知有得訂嗰陣就買啦
呢個有個師兄訂左後悔,你問下佢讓唔讓比你

此篇文章於 10-16-18 11:09 PM 被 fortel 編輯。
舊 10-16-18, 11:03 PM   #1095
野良猫
肥倫

引用:
呢個有個師兄訂左無悔,你問下佢讓唔讓比你
炒價讓嗎?

此篇文章於 10-16-18 11:19 PM 被 野良猫 編輯。
舊 10-17-18, 02:15 PM   #1096
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
問題
1) 我玩的是行中,咁係咪要買行中的黃金國先得?
2) 行中黃金國是225大洋,OK嗎?

舊 10-17-18, 02:38 PM   #1097
1pi

引用:
呢個有個師兄訂左後悔,你問下佢讓唔讓比你
睇相黎計,雖然唔係最頂級既表現,但係都算唔錯 7-8 / 10 分
估唔到咁快截訂
舊 10-17-18, 02:41 PM   #1098
1pi

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
問題
1) 我玩的是行中,咁係咪要買行中的黃金國先得?
2) 行中黃金國是225大洋,OK嗎?
1. 如果無記錯, Xenoblade 2係日中韓同一個語言支援區,英文係另一個區。
2. 抵買
舊 10-17-18, 03:17 PM   #1099
野良猫
肥倫

引用:
作者: 1pi 查看文章
睇相黎計,雖然唔係最頂級既表現,但係都算唔錯 7-8 / 10 分
估唔到咁快截訂
光還好
焰嗰種上色複雜程度唔係咁簡單

買白件自己噴最平
但我都係決定買成品,因為真係冇心機執靚件件再上色
佢賣咁貴係有原因的,唔玩過手辨都唔知點解有啲figure會賣咁貴

此篇文章於 10-17-18 03:19 PM 被 野良猫 編輯。
舊 10-17-18, 05:08 PM   #1100
1pi

引用:
作者: 野良猫 查看文章
光還好
焰嗰種上色複雜程度唔係咁簡單

買白件自己噴最平
但我都係決定買成品,因為真係冇心機執靚件件再上色
佢賣咁貴係有原因的,唔玩過手辨都唔知點解有啲figure會賣咁貴
老老實實,我鍾意光多過焰(未爆機)

公仔呢,睇相黎計,我都係鍾意光多過焰
不過,如果依家未截訂,我會最少各買一隻。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Super Mario Odyssey|支援繁體中文︱發售中 MO 電視遊戲討論版 388 04-11-23 07:10 AM
[NS] いっしょにチョキッと スニッパーズ Snipperclips《你裁我剪》|支援繁體中文 MO 電視遊戲討論版 40 11-13-17 12:08 AM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 06:08 PM

手機版 | APP版