Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 23  ... 最後
電視遊戲討論版>Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 | PS4, XB1, PC |
歌絲˙暮斯 09:31 AM 06-19-18
無港漫體技算乜野 bioh hazard 丫
由手機版發出
aquarius 11:03 AM 06-19-18
作者: 歌絲˙暮斯:
由手機版發出

港漫BH最後識出波架..
真!DC 11:22 AM 06-19-18
以前未爆哩排開番bio 0玩
冇異次元箱真係好考驗耐性
由手機版發出
Dyhalt Rushifar 11:56 AM 06-19-18
作者: 真!DC:
以前未爆哩排開番bio 0玩
冇異次元箱真係好考驗耐性
由手機版發出
BIO1 RE都好似有呢個MODE。
唔記熟晒D流程都真係幾煩…
何金水 - 阿水 11:57 AM 06-19-18
作者: 歌絲˙暮斯:
由手機版發出

DLC
darkvolver 12:12 PM 06-19-18
作者: 何金水 - 阿水:
DLC

ada會是dlc,始終有好多野要交代。

Sent from my iPhone using Gaforum
gingq7 01:30 PM 06-19-18
作者: aquarius:
港漫BH最後識出波架..
有咩? 我印象中港漫bio3無出波喎?

其實我只睇過港漫bio3(劇情包埋bio2),我係覺得改得幾好睇的,
而且港漫bio3大玩體術時(1999年?),bio4好似仲未公佈,隨時真係三上抄港漫
aquarius 01:49 PM 06-19-18
作者: gingq7:
有咩? 我印象中港漫bio3無出波喎?

其實我只睇過港漫bio3(劇情包埋bio2),我係覺得改得幾好睇的,
而且港漫bio3大玩體術時(1999年?),bio4好似仲未公佈,隨時真係三上抄港漫

我反而唔記得有BH3.. 你講番好似係景深嗰本
我就記得牛佬嗰本.. bio2 background.. 最後leon變超級撒亞人..
DevilElvis 02:17 PM 06-19-18
作者: Dyhalt Rushifar:
BIO1 RE都好似有呢個MODE。
唔記熟晒D流程都真係幾煩…
果個mode無好似Bio 0咁有個置物在地上功能,難度升o左一倍

呂鳳仙 02:23 PM 06-19-18
作者: DevilElvis:
果個mode無好似Bio 0咁有個置物在地上功能,難度升o左一倍
其實個mode只要記住拎啲過關用嘅道具行就得⋯⋯因為彈藥同回復道具少得可憐

我就記得牛佬嗰本.. bio2 background.. 最後leon變超級撒亞人..
Leon好似有個形態叫「G-End」

Bio3漫畫後期都有少少亂嚟,但我好鍾意豆腐外傳個part,話豆腐原來係隻狗嚟
權愛真 08:33 PM 06-19-18
作者: DevilElvis:
樣貌模組解釋

編輯:有不少人覺得里昂的樣貌和想像中的不一樣,對於這點你的看法是?

製作人:我們也知道大家很愛 4 和 6 代的里昂,一部分來說這次是重製作品,而且是回到他年輕時代,所以模組是全新製作的。

本次朝向的目標是「擬真」,所以在角色視覺上也希望去契合。「活在真實世界的里昂會是什麼樣子?」我們想著這點做考證,讓這個角色成為 “在現實世界出現也不奇怪” 的模樣。里昂的 3D 模組我們是找真人做臉部擷取,真實世界的演員去演繹他。

隨著遊戲的進度,玩家會漸漸喜歡上這版的里昂和克蕾兒,發覺他們帥氣和可愛的一面。

就算係好年輕既時代,都唔代表要整到Leon個下巴咁既樣……
人設差(醜)=年輕?……製作人既邏輯……
還我Bio4、6既帥氣Leon!

PS. 呢隻Remake點都會玩。
真!DC 08:45 PM 06-19-18
睇Gameplay片又覺得屁股下爬唔太明顯
係張poster兩個個樣比較嚇人(唔似原人設),
Game入面我覺得ok
由手機版發出
gingq7 12:22 AM 06-20-18
https://twitter.com/IGN/status/1008885085444198401

The Resident Evil 2 remake will have two campaigns but removes character "zapping"

取消表裏
gingq7 12:39 AM 06-20-18
https://www.ptt.cc/bbs/PlayStation/M...613.A.0F2.html
[情報] 惡靈古堡2重製版Leon和Claire臉模

Leon我覺得其實還可以, Claire就問題很大
柚原このみ 01:24 AM 06-20-18
唔止
先超越時空去中國搵病毒起源
最後再Leon仔打老豆
G病毒擴散全世界感染既仲變古惑仔玩幫派
同埋LEON成為「神」
真係好想知CAPCOM授權出去果條友,睇到最後係咩反應

BIO3就太平凡了,一點也不爆
最緊要JILL姐著到露肩摟_裙都係成個男仔咁
ComeLOLoh 02:37 AM 06-20-18
作者: gingq7:
https://www.ptt.cc/bbs/PlayStation/M...613.A.0F2.html
[情報] 惡靈古堡2重製版Leon和Claire臉模

Leon我覺得其實還可以, Claire就問題很大

原來Leon個double chin係黎自個真人。改改佢得唔得?
唔洗根足真人喎。

Claire真人幾好,但個3DCG模組就好怪。
小昭Teddy 02:44 AM 06-20-18
唔通得我覺得claire唔差???
STRIFE 04:14 AM 06-20-18
Claire根本兩個人
darkvolver 07:33 AM 06-20-18
作者: 權愛真:
就算係好年輕既時代,都唔代表要整到Leon個下巴咁既樣……

人設差(醜)=年輕?……製作人既邏輯……

還我Bio4、6既帥氣Leon!

PS. 呢隻Remake點都會玩。

放心到時ada dlc收錄埋leon bio4,6 skin,大家課一下便可以。

Sent from my iPhone using Gaforum
真!DC 08:06 AM 06-20-18
作者: 小昭Teddy:
唔通得我覺得claire唔差???
我都覺claire幾好
係張海報唔得
Pv睇gameplay入面個樣唔錯
由手機版發出
sgouki 11:23 AM 06-20-18
真人男女都有雙下巴...
黑人警長呢? D戲幾出!
零式 01:10 PM 06-20-18
下?無表裏?唔係下話⋯⋯Bio2精粹黎喎
權愛真 04:54 PM 06-21-18
作者: darkvolver:
放心到時ada dlc收錄埋leon bio4,6 skin,大家課一下便可以。

我一向都好唔鍾意依家D廠商咩都擺哂去DLC度……
所以真係睇有無必要同個人喜愛程度,先決定買唔買帳。

如果真係承版友你所言,呢個情況…我一定會(只能)買佢帳!

今次我真係唔掂……真係唔掂啊!無論係封面相定係gameplay入面…
真係睇幾多次…睇幾耐,都覺得好唔順眼!
直接d講,剩係睇佢人設個樣(五宮),換左個髮型既話,我真係唔會知道佢係Leon。
就算係Bio2 時期既Leon,係我一直印象中都唔係咁。
(我係其他地方,見到有人甚至講笑咁話,佢(地)寧願用返舊版Bio2有格仔既Leon。)

Claire 我都唔滿意……。如果個眼眉頭拉返高,會好點。
Gameplay入面好似稍比個封面好。
(如果真係咁,整呢個海報封面既人,真係撤底失敗!男女主角整到咁樣…連封面都可以更差…。)
ComeLOLoh 05:35 PM 06-21-18
可以既話,唔用真人重好。
豪傑公子 06:06 PM 06-21-18
製作人話想貼近現實所以揾真人做臉模,
我覺得只係CAPCOM技術力不足,
唔COPY個真人樣就冇辦法做得真實...
第一 ... 3 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 23  ... 最後

返回主題版面