Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 
電視遊戲討論版>與PS4連結過的Epic Games帳號無法登入Switch版 Fortnite《要塞英雄》SONY政策惹議
david 11:40 PM 06-17-18
Microsoft Says Sony Is Holding Back Fortnite Cross-Play

Ethan Gach

作者: :
Now we have Fortnite Battle Royale, far and away one of the most popular games in recent memory on its way to mobile and, who knows, maybe eventually the Switch. Lo and behold, the same dance has begun all over again. Everything is in place to allow people on Xbox One and PS4 to start playing together right now. How do I know this? Last year, Epic Studios accidentally did just that. For a few hours in September, cross-play between the two platforms became a reality. "We had a configuration issue and it has now been corrected," Epic told Kotaku in an email at the time. Right on cue, Spencer took to Twitter. "I would have liked to see them leave it on," he said.

https://www.kotaku.com.au/2018/03/mi...te-cross-play/

$orry唔俾CROSSPLAY又唔係第一次,但今次情況唔同,係只要一去PS4 LOGIN,就靜雞雞即時LOCK死PLATFORM,唔可以再O係XBOX ONE或SWITCH再玩,呢個先係問題。
12號四分衛 12:23 AM 06-18-18
生意角度我可以理解Sony唔比Cross system play
但比較意外只係因為係PS系統用過Epic個account,可以攪到Switch用唔番,而作為Account holder的Epic又解唔番 ???
david 01:12 AM 06-18-18
作者: 12號四分衛:
生意角度我可以理解Sony唔比Cross system play
但比較意外只係因為係PS系統用過Epic個account,可以攪到Switch用唔番,而作為Account holder的Epic又解唔番 ???

段估係塞佐舊錢俾EPIC去鎖ACCOUNT PLATFORM呱,除非唔係....
david 01:42 AM 06-18-18

大圖

Dyhalt Rushifar 10:21 AM 06-19-18
本身在下覺得冇咩所謂,反正家用大概一台咩都夠。
不過SONY LINK機前冇講明既有呢D影響既,其實係咪告得佢(點睇都侵害咗玩家既權利)?
wing 10:32 AM 06-19-18
作者: Dyhalt Rushifar:
不過SONY LINK機前冇講明既有呢D影響既,其實係咪告得佢(點睇都侵害咗玩家既權利)?
放心, 一定有免責條款, 一定有律師團同佢度過, 冇咁易俾你入到佢.
david 10:47 AM 06-19-18
當你無睇水蛇春咁長O既USER AGREEMENT就按"AGREE"或者"ACCEPT"個掣O既時候...
Dyhalt Rushifar 11:09 AM 06-19-18
作者: david:
當你無睇水蛇春咁長O既USER AGREEMENT就按"AGREE"或者"ACCEPT"個掣O既時候...
實際條款有冇寫明先?
有既,在下只覺得係盲毛簽合約既問題
pet3 05:03 PM 06-19-18
作者: ngcry:
https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1529128301.A.906.html
有人試左, 乜罪大真係咁原罪咩
https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?b...nA=43693&last=
要睇就快了
否則又會比大將刪文
12號四分衛 06:21 PM 06-19-18
作者: pet3:
https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?b...nA=43693&last=
要睇就快了
否則又會比大將刪文
雖然同最初講法不同 (ps4 用過的account NS無方法再用)
但照呢個實測所講
ps4 唔接受個epic account 比其他機種綁過,綁過就唔比你係ps4login
都係衰
由手機版發出
AKIRA桑 06:26 PM 06-19-18
作者: pet3:
要睇就快了
否則又會比大將刪文
你真係覺得自六月十三日,世界上無一個編輯、記者、YouTuber、玩家、無聊人做過這個測試嗎?

我從使用 Tapatalk 的 SM-G9287 發送
charcsc2000 06:56 PM 06-19-18
小弟不敢試....入epic帳號確係有得選擇綁psn/xbox/ns等, 綁左都可解返...
但我唔敢綁psn, 怕玩不返ns版...
david 07:17 AM 06-20-18
https://www.change.org/t/fortnite-en-us

要廣傳O既隨便啦
david 07:50 AM 06-20-18

wing 08:53 AM 06-20-18
作者: david:
咁諗其實無可厚非, 不過唔好義正詞嚴咁話 "保護玩家" 囉
亍 ◣ 09:03 AM 06-20-18
有冇人講到最新情況,見d評論好多都幾日前..
wing 09:49 AM 06-20-18
作者: 亍 ◣:
有冇人講到最新情況,見d評論好多都幾日前..
全世界都係齋吹水, 冇進展.

如果sony真係要受埋xb玩, 果時minecraft果單就已經開放喇.
天恨情 03:02 PM 06-20-18
台仔果個所謂實測2
好似都只係試登入
未試過係PS4玩
12號四分衛 05:01 PM 06-20-18
作者: 天恨情:
台仔果個所謂實測2
好似都只係試登入
未試過係PS4玩
無法登入 = 玩唔到啦 ?
Dyhalt Rushifar 05:05 PM 06-20-18
作者: 12號四分衛:
無法登入 = 玩唔到啦 ?
佢應該想指入完PSN正式玩一陣,SAVE野果時SONY至先開始做野吧。

其實咁著緊點解唔自己試完再上去駁佢?
AKIRA桑 07:05 PM 06-20-18
係未因為台灣PS Store無Fortnite

我從使用 Tapatalk 的 SM-G9287 發送
天恨情 12:17 PM 06-21-18
佢應該想指入完PSN正式玩一陣,SAVE野果時SONY至先開始做野吧。

其實咁著緊點解唔自己試完再上去駁佢?
這裡不能討論就不要拿來當證據嘛...
Dyhalt Rushifar 01:37 PM 06-21-18
這裡不能討論就不要拿來當證據嘛...
對唔住,在下中文差,完全唔明你想講咩
在下拎過咩黎做證據,又幾時講過唔可以討論?
天恨情 02:19 PM 06-21-18
對唔住,在下中文差,完全唔明你想講咩
在下拎過咩黎做證據,又幾時講過唔可以討論?
咁點解一定要上去駁佢
果度既代理版主黑哨黎架喎
Dyhalt Rushifar 02:30 PM 06-21-18
咁點解一定要上去駁佢
果度既代理版主黑哨黎架喎
哦,咁就易明D…
1 2 3 4 

返回主題版面