Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 05-09-18, 10:25 AM   #101
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
無記錯 COMCAST 好似適住嚟同狐狸初傾嘅時候已經出過手,靜咗一排今次再嚟

其實見好加碼再玩而家係常態,見投資少少勁回報,咁再投資多啲搏更大回報,大公司當正盤生意咁做,咁,本人志在有好戲睇,大小本唔係重點

此篇文章於 05-09-18 10:30 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-18, 11:17 AM   #102
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: david 查看文章
1. 麻煩唔好自行腦補之後再硬塞入我把口
2. 特色(characteristic)定義:a typical or noticeable feature of someone or something
原來討論概念就叫腦補,地球真係好危臉
如果甘講你何嘗唔係將low budget呢樣野硬塞落DP系列?即係人地DP1出果陣海報寫明"my noticeable feature: LOW BUDGET"?
套用番你果句:麻煩唔好將你自以為noticeable既野腦補之後再硬塞入我對眼同一套戲內,
算啦,呢套DP2已經變左"large budget"架啦,唔岩你睇,講完

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-18, 01:20 PM   #103
王小虎

註冊日期: Apr 2002
http://wegotthiscovered.com/movies/t...t-150-million/
https://www.forbes.com/sites/danidip.../#5510fe602c99

Deadpool的budget係58 mil,同其他特效橫行的英雄片比較,真係好少。係屬於Ghostrider, Blade的級別,當然出來的效果唔一樣。

結果Deadpool全球收得783 mil。

第1集導演Tim Miller其實想第2集有多d錢,最好有150 mil(即係一般MCU電影的級別),但係主角Ryan Reynolds(亦係監製之一)同其他編劇都想保持原有第一集的方向,平靚正,"scrappy, raunchy and inexpensive movie"零碎、不修篇幅同平宜的電影。於是乎出現分歧,而亦係Tim Miller離隊的原因。

冇人可以質疑Ryan Reynolds對Deadpool的熱情,拍攝第一集期間Fox曾經冇再出糧比工作人員,結果Reynolds自己比錢繼續出糧完成拍攝。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-18, 01:31 PM   #104
david
The One

註冊日期: Mar 2002
好明顯有人將賣點(SELLING POINT)同特色(CHARACTERISTIC)兩者完美混淆,牛頭唔搭馬嘴。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-18, 01:32 PM   #105
王小虎

另外,Celine Dion雖然唱過好多熱門電影的主題曲,但我相信個酬勞,相對起一套電影的budget、marketing來講,唔會影響好大。例如佢都有唱一d比Deadpool 2更低budget的電影主題曲。

而且一套紅到爆的電影歌曲可以比到一個歌星的其他收入,包括CD同巡迴演唱會,我諗冇人清楚得過Celine Dion (My heart will go on)。
舊 05-09-18, 02:10 PM   #106
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 王小虎 查看文章
另外,Celine Dion雖然唱過好多熱門電影的主題曲,但我相信個酬勞,相對起一套電影的budget、marketing來講,唔會影響好大。例如佢都有唱一d比Deadpool 2更低budget的電影主題曲。

而且一套紅到爆的電影歌曲可以比到一個歌星的其他收入,包括CD同巡迴演唱會,我諗冇人清楚得過Celine Dion (My heart will go on)。
CELINE今次唔係齋唱咁簡單,隻歌係佢親手寫O既,仲要係佢係自2016年首次,我覺得唔會平得去邊囉...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-18, 09:56 PM   #107
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: david 查看文章
CELINE今次唔係齋唱咁簡單,隻歌係佢親手寫O既,仲要係佢係自2016年首次,我覺得唔會平得去邊囉...
D多餘錢fing哂去請佢咪可以keep住低成本

拍果班都仲記得平靚正既精神,都唔知你驚d乜

此篇文章於 05-09-18 10:00 PM 被 PatrickNo42 編輯。
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-18, 12:20 AM   #108
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 王小虎 查看文章
http://wegotthiscovered.com/movies/t...t-150-million/
https://www.forbes.com/sites/danidip.../#5510fe602c99

Deadpool的budget係58 mil,同其他特效橫行的英雄片比較,真係好少。係屬於Ghostrider, Blade的級別,當然出來的效果唔一樣。

結果Deadpool全球收得783 mil。

第1集導演Tim Miller其實想第2集有多d錢,最好有150 mil(即係一般MCU電影的級別),但係主角Ryan Reynolds(亦係監製之一)同其他編劇都想保持原有第一集的方向,平靚正,"scrappy, raunchy and inexpensive movie"零碎、不修篇幅同平宜的電影。於是乎出現分歧,而亦係Tim Miller離隊的原因。
感謝小虎兄解釋,詳細又易明

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-18, 12:27 AM   #109
森羅

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDcavelife87

比左幾多錢搵名人打廣告
森羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-18, 09:21 AM   #110
肉羊哩咖
griffin611

影評人特別場返嚟啲反應都好好,幾令人期待。

舊 05-14-18, 04:12 PM   #111
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-18, 11:01 PM   #112
王小虎

最後一句好正。
舊 05-15-18, 08:57 AM   #113
肉羊哩咖
griffin611

(防透力場,全開!)

香港有 IIB 版本,未知會少咗啲乜

舊 05-15-18, 11:55 AM   #114
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
難得星期二有平,今晚1930 元朗2d imax...

問題呢套冇3D??
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-18, 01:55 PM   #115
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
香港有 IIB 版本,未知會少咗啲乜
香港電影公司facebook話放映時間短左2秒.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-18, 09:07 PM   #116
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: ahleung 查看文章
香港電影公司facebook話放映時間短左2秒.
2秒可以睇到d 咩.............

Deadpool 嘅迷人粉紅乳頭?!

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-18, 09:33 PM   #117
J+1
望過黎呀!!!!!!

睇完,竟然有一個完整嘅故事,好多吐槽位只有fox做到,而且好應,好多唔預左出唔到嘅劇情同人物出到
2個鐘唔覺就過左

真係重點係個片尾

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
2秒可以睇到d 咩.............

Deadpool 嘅迷人粉紅乳頭?!
嗰兩秒應該係
=>

數毛毛
究竟有幾多個x men 出過一秒場?

大家都好關心嘅
凡人peter 同班大眾面x force 成員竟然咁嘅下場
不過
片尾咁一攪又冇事,可能下集仲有份ww

同時
狼人是否都因為片尾reset 左?

由手機版發出

此篇文章於 05-15-18 10:12 PM 被 J+1 編輯。
舊 05-16-18, 12:10 AM   #118
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
真是比上集好看,最佩服夠膽這樣玩~

只是死侍是多麼不喜歡自己的黑歷史?

之前很多人不看好的爆炸頭表現不錯,不過女角最正是雪緒,可惜對白得那數句

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345

此篇文章於 05-16-18 12:35 AM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-18, 12:25 AM   #119
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
堅正,超歡樂
個人會排名佢為今年No2,緊貼Ready Player One之後
啲片尾蛋真係出奇蛋,字幕後無彩蛋但近尾有神曲

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-18, 12:26 AM   #120
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
睇完朗豪坊4DX 21:00場
死侍環遊世界第一站係香港
女主開波冇耐已經俾條蛋散一槍中心領便當
成隊X特攻隊除咗死侍同女二骨牌之外都死Q哂
機堡嚟到現代目的係要KO由殺院長開始到殺埋佢老婆同親生女:Hope Summers嘅正太火拳。
Wade扮莎朗史東本能繞腳露J
隱藏boss力霸Juggernaut係X教授個細佬,同磁力王一樣戴頭盔防心靈感應。最後俾電線捅入屎眼跌落水池電死咗,死得有d快同求其
火拳因為戴頸圈防再生嘅死侍擋機堡最後一粒子彈死埋而感動唔殺人,改寫咗機堡死屋企人嘅未來
Wade因為俾女主推出陰間+機堡reboot條時間線吐便當,變成機堡留鉛幣擋子彈
彩蛋有兩段:-係雪緒同子彈妹一齊整機堡隻時光錶;二係死侍用時光錶reboot去救得切女主個timeline+開槍啡低2006年套狼人嘅自己同寫好綠燈俠劇本嘅自己
完哂staff roll出段廢話英文字幕話呢套戲造就15,000個職位,所以一出staff roll可以走人
StanLee+CelineDion+碧咸完全冇客串
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-18, 10:03 AM   #121
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章

之前很多人不看好的爆炸頭表現不錯,不過女角最正是雪緒,可惜對白得那數句
雪緒惡意賣萌可恥!
舊 05-16-18, 07:25 PM   #122
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
我睇個場怪怪地 有d外國野唔識笑正常(某app)
不過
連某X-Force成員現真身都無反應

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-18, 07:35 PM   #123
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
香港人死魚都唔係第一日啦

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-18, 07:50 PM   #124
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
我看那場的人笑到停不下來,特別最後彩蛋~

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-18, 08:09 PM   #125
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
開場死待+狼人+小風波,絶配!

X-Force 第一戰都未打就死淨行運超人,以為Peter唔使死,點知都....真係估你唔到!

隱形人原來係畢彼特客串

究竟最後死待只救Peter一個?有沒有救其餘隊員呢?

Cable被弱化了。連佬豆的雷射眼能力都沒有!
連死待都話佢唔夠高,唔跟漫畫設定

雪緒出場時間太少了!

主角有幾憎綠燈俠呢?

此篇文章於 05-16-18 08:30 PM 被 Dangerous-boy 編輯。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Wonder Woman (2017) LTKS 電影版 182 12-11-22 12:47 AM
[西片] SPIDER-MAN : HOMECOMING (2017) LTKS 電影版 315 07-03-19 06:42 PM
Deadpool Movie 有片! manpower893 電影版 143 05-20-16 02:52 PM
吹水專區 2017《》 神龍 吹水專區 1002 07-15-13 10:47 AM
[多機種] DEADPOOL (死侍) 信長 電視遊戲討論版 26 06-29-13 01:00 AM

現在的時間是 09:14 PM

手機版 | APP版