Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 39 79 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 99 139  ... 最後
攻略及心得交流區>Monster Hunter: World 攻略集會區
shooter 02:22 PM 05-03-18
作者: 小昭Teddy:
可以開, 但今日唔得, 今日要全力打爛輝, 我仲未打到把水弓
last day, loop lv6 打啦。
赤兵尉SETH 02:31 PM 05-03-18
作者: 大覺屋師真:
同毒麻睡一樣打夠hit數發動效果
爆破就會爆炸一下固定120傷害
其實係冇咩用
以前爆破武加心眼可以唔駛磨刀
劈到黃燈斬都可以爆死隻怪
小昭Teddy 06:24 PM 05-03-18
一早R街場R到USJ2, 打左兩場, 做左對腳
shooter 08:46 PM 05-03-18
啱啱 打埋 毒雙劍,

R8+R7+R6 共 332種。比之前個 Excel 多4種。
STRIFE 10:42 PM 05-03-18
麻棍谷盡390屬,好彩藍斬長,野團試兩場歷戰都麻3騎2,算係咁
赤兵尉SETH 11:49 PM 05-03-18
剛剛打埋碌R7金眠棍, 匠Lv4有白斬, 勁過生產個碌
睇錯...都係生產個碌R6眠棍勁d

最後一日仲係有人唔幫手搬砲彈, 衝落去劈...
小昭Teddy 03:38 AM 05-04-18
作者: 赤兵尉SETH:
剛剛打埋碌R7金眠棍, 匠Lv4有白斬, 勁過生產個碌
睇錯...都係生產個碌R6眠棍勁d

最後一日仲係有人唔幫手搬砲彈, 衝落去劈...
唔識落石搬砲都算數.
LV1, 解放落4區, 得返大角同尾未爆, 眠左, 3個人放大爆G落頭得我一個放尾, 我話知佢地自己引爆, 之後佢地仲追住頭黎打, 咁想LV1完場???
LV4, 爆角黃金大硬直, 一直人衝去打頭唔打其他位(果場有好多位未爆), 又係衝去打頭.....
見住一堆人專打D已經爆左既部位, 未爆既又唔去追, 兩個星期都唔知自己玩緊乜.
係, 爆角黃金我都係追住個頭黎剛射曲射, 但我係為左暈多佢一次俾時間其他人打其他部位, 暈左之後我都走去打其他位啦, 佢地都仍然係打頭....
仲有好多人係咁3猫....

今日打左差唔多11個鐘, 都係未有R8水屬弓....

作者: shooter:
last day, loop lv6 打啦。
Loop左一晚LV6, 好彩今晚個集會所人少, 係主力果班有上. 其他唔係咁識玩既有上黎既話用唔到呢個方法, 因為佢地實爆唔到角....
大覺屋師真 10:41 AM 05-04-18
尋晚總算打埋r8雷弓

作者: STRIFE:
麻棍谷盡390屬,好彩藍斬長,野團試兩場歷戰都麻3騎2,算係咁
依支好用.
尋日拎嚟打街場1貓歷戰炎王得3條友輕鬆過
魚伕 11:15 AM 05-04-18
我尋晚都打到兩把麻棍出黎....
朋友都出到心頭好....

唔計個個掘玉都有丁丁聲...
平時一齊打4場都冇2個人丁...尋晚4場至少聽到7-8次..
感覺係最後一晚機率提升了...
LR猫 11:31 AM 05-04-18
上個星期去咗旅行,之後無乜心機打
琴晚前晚夾埋打咗5round
先出得一把R8,爆片,辣殺驚
shooter 11:42 AM 05-04-18
尋晚係 Twitch 睇高手玩,幾次都係4區弓射眠 唔係為左 放G爆,而係為左 訓前 剛射 打暈佢,跟住幾下亂打就完左。快到痴線。

見佢地D裝,150血,410防,火耐10 左右。有D以前 神人 開火事 打金獅 feel。 打唔中我,幾多防都冇所謂。
赤兵尉SETH 01:15 PM 05-04-18
櫻裝又係無乜用...又無得轉底底色

唔識落石搬砲都算數.
LV1, 解放落4區, 得返大角同尾未爆, 眠左, 3個人放大爆G落頭得我一個放尾, 我話知佢地自己引爆, 之後佢地仲追住頭黎打, 咁想LV1完場???
LV4, 爆角黃金大硬直, 一直人衝去打頭唔打其他位(果場有好多位未爆), 又係衝去打頭.....
見住一堆人專打D已經爆左既部位, 未爆既又唔去追, 兩個星期都唔知自己玩緊乜.
係, 爆角黃金我都係追住個頭黎剛射曲射, 但我係為左暈多佢一次俾時間其他人打其他部位, 暈左之後我都走去打其他位啦, 佢地都仍然係打頭....
仲有好多人係咁3猫....

今日打左差唔多11個鐘, 都係未有R8水屬弓....

Loop左一晚LV6, 好彩今晚個集會所人少, 係主力果班有上. 其他唔係咁識玩既有上黎既話用唔到呢個方法, 因為佢地實爆唔到角....
尋晚最後入左間房過半以上都勁熟手, 3條Team高速周回
第一場13分內4區退任, 返集會所3條Team差唔多時間完成, 上Lv6
第二場3區爆尾(有時唔得), 8分內爆角

仲快過轉房loop Lv3~6
作者: 魚伕:
我尋晚都打到兩把麻棍出黎....
朋友都出到心頭好....

唔計個個掘玉都有丁丁聲...
平時一齊打4場都冇2個人丁...尋晚4場至少聽到7-8次..
感覺係最後一晚機率提升了...
尋晚見人掘金連丁兩次
Suika 01:24 PM 05-04-18
第一場13分內4區退任, 返集會所3條Team差唔多時間完成, 上Lv6

正常其實咁樣打係最快
幾隊一齊LV1(15分鐘左右)再一齊LV6(10分鐘內)
但往往係一隊打LV1再幾隊一齊打LV3,仲要有風險

到後期見隊友拎住支雷輕弩入場已經係安心既保証
小昭Teddy 01:27 PM 05-04-18
櫻裝又係無乜用...又無得轉底底色

尋晚見人掘金連丁兩次
我都遇過呢d隊友,真係好爽
基本上識唔識打,1區搬砲已經睇得出
識玩既,射到佢爆金後4人狂入彈射真心爽

當你已經夠4粒玉做兩套裝,就會成日叮架喇,連執掉落物都會有玉
wingsiu11 04:11 PM 05-04-18
我都遇過呢d隊友,真係好爽
基本上識唔識打,1區搬砲已經睇得出
識玩既,射到佢爆金後4人狂入彈射真心爽

當你已經夠4粒玉做兩套裝,就會成日叮架喇,連執掉落物都會有玉
星期六晚方便嗎?我得個日DAYOFF,平時夜晚都開緊工

我打既次數唔多,都唔多識打爛輝,見人做咩我就跟住做^^"
小昭Teddy 04:21 PM 05-04-18
Del.....
小昭Teddy 04:23 PM 05-04-18
作者: wingsiu11:
星期六晚方便嗎?我得個日DAYOFF,平時夜晚都開緊工

我打既次數唔多,都唔多識打爛輝,見人做咩我就跟住做^^"
星期六你指開USJ1?
我可以
其實今晚都可以,我應該十點後online
赤兵尉SETH 05:02 PM 05-04-18
用金武加埋500防打歷戰恐真係輕鬆好多
閃光4次後無效, 記得執定d結晶防身

作者: Suika:

到後期見隊友拎住支雷輕弩入場已經係安心既保証
我唔玩遠武都整左套雷狙擊專打佢, 兩支已經可以射到LV1勁快脫衣

所以我已經有45粒
wingsiu11 09:31 PM 05-04-18
星期六你指開USJ1?
我可以
其實今晚都可以,我應該十點後online
係啊,開usj1,今晚唔得,十點我返緊工

聽日你睇下幾點得,thxq
小昭Teddy 04:31 AM 05-05-18

都係10點後
大覺屋師真 06:44 PM 05-05-18
好驚呀
打蒼火我蟲棍打緊條尾,個hammer走過走搶位打係咁比我打窒
換區磨刀時佢係咁波動拳我, 我做錯d乜

好彩我著住不動衣
小昭Teddy 07:03 PM 05-05-18
好驚呀
打蒼火我蟲棍打緊條尾,個hammer走過走搶位打係咁比我打窒

好彩我著住不動衣
未用過鎚,不過鎚有頭唔打尾?

今晚9點左右可以上
赤兵尉SETH 07:25 PM 05-05-18
我唔用鎚都知團戰起碼一定要裝耐衝1...

以前覺得岩賊好呆萌, 依家打歷女要因為佢浪費閃光同陷阱開始萌生殺意
Suika 07:28 PM 05-05-18
好驚呀

好彩我著住不動衣
頭先在茫茫大海中都能遇上你

試左半日支700幾金雷槍,打左好多弱雷怪都唔知雷起邊
小昭Teddy 07:33 PM 05-05-18
話說我到而家都未入GAF個小隊,有冇人可以加我?

我唔用鎚都知團戰起碼一定要裝耐衝1...

以前覺得岩賊好呆萌, 依家打歷女要因為佢浪費閃光同陷阱開始萌生殺意
我每次見到肥宅都會「打爆佢個咀」
標籤:Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界
第一 ... 39 79 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 99 139  ... 最後

返回主題版面