Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 
攻略及心得交流區>機會黎啦!飛雲!スーパーロボット大戦X | PS4 PSV | 登龍劍咆哮區 (劇透請spoil)
HakiK 07:19 PM 04-14-18
麥古基利斯!

我記得佢個名係因為佢基友成日叫佢個名叫得七情上面XD

今集連g-self咁混亂都搞得掂
鐵血無問題既
pet3 11:35 AM 04-15-18
作者: iu fu pig:
除咗巴力,無乜邊個喺傻嘅
三明好醒架,
你沒看訪談

制作人說 在300年之前的大戰中
牙籤仔係除左新手人人都迴避到的普通技

三明連迴避都不能
所以三明只是廢物(和300年之前的人比)
Sar8 01:14 PM 04-15-18
鐵血明顯已經放棄治療
第二季後半段只係個笑話
yorkyork 01:50 PM 04-15-18
以後都唔會睇長頸龍同岡媽D野
怪盜小G 02:12 PM 04-15-18
好明顯係巴巴古辛太廢啦連大氣圈外有人LOCK住自己都偵測唔到
ShinDou 04:15 PM 04-15-18
龜速1周IF ROUTE爆機了

SR51 總回合數237,TOP ACE正樹534,第2波羅油宦有159,第3捷度85

最後大佬係咪近代最易﹖冇精神耐性可以降到50氣屈佢,仲要冇帶直擊喎,不屈鐵壁罩俾佢打扣0

第1次用十層艦指揮,甲兒成4百幾格鬥,1下魔神雙王擊扣成7萬幾 XD

不過ZERO唔知做乜廢過帝王,冇左合體技,D招又大食好多,如果拎完都冇用都係坐番帝王

包圍完之後再動佢3次就秒左,其他十幾隻都未郁,仲要有得食精神大餐,都冇乜可能會輸,1回合內完場

2周EXHARD試下0改唔食技先,唔知打唔打到 @@
X&Y 05:45 PM 04-15-18
作者: ShinDou:

我依家1周exhard先岩岩打到47
頭廿幾話我都剩改機體到5改無改武器
但今集故事真係提唔起勁, 去到廿幾話都係決定改埋武器快快手玩完算
應該2周都無動力開
ShinDou 06:15 PM 04-15-18
我都係是但正樹掃晒佢算,不過0改MAP砲應該R痕冇用﹖要推甲兒果D上去慢慢清啦﹖
pet3 08:31 PM 04-15-18
作者: 怪盜小G:
好明顯係巴巴古辛太廢啦連大氣圈外有人LOCK住自己都偵測唔到
本來那時大家都係鬧魔劍太勁

真係估唔到製作人竟然反說魔劍是普通野
街邊兵仔貨

一下子也主角方變哂廢人
Sar8 10:13 PM 04-15-18
原來成為ACE既門檻係咁高
消耗生命既戰法居然都上唔到ACE
iu fu pig 11:25 PM 04-15-18
作者: pet3:
你沒看訪談

制作人說 在300年之前的大戰中
牙籤仔係除左新手人人都迴避到的普通技

三明連迴避都不能
所以三明只是廢物(和300年之前的人比)
當然沒有,你願意接受這個解說?
因為300年前個個都比哂個身體高達,有超高反應好正常

三明都只係比左一隻手同一隻腳同一隻眼
不過製作人事後孔明之類的解釋滿足不了各位對魔劍的睇法
mario0606 02:10 AM 04-16-18

SR51 總回合數237,TOP ACE正樹534,第2波羅油宦有159,第3捷度85

最後大佬係咪近代最易﹖冇精神耐性可以降到50氣屈佢,仲要冇帶直擊喎,不屈鐵壁罩俾佢打扣0

第1次用十層艦指揮,甲兒成4百幾格鬥,1下魔神雙王擊扣成7萬幾 XD

不過ZERO唔知做乜廢過帝王,冇左合體技,D招又大食好多,如果拎完都冇用都係坐番帝王

包圍完之後再動佢3次就秒左,其他十幾隻都未郁,仲要有得食精神大餐,都冇乜可能會輸,1回合內完場

ZERO我貪得意一週目LASt BOSS落左場
大技賬面差過雙皇擊,感覺上真係唔夠帝王
sunhikari 01:08 PM 04-16-18

唔好講乜,同V比已經係易打好多(即使唔係IF路線比較)

反而萬能俠ZERO同第7界層個關難打好多......

利申:昨晚先爆高手模式全取SR51........
ShinDou 01:31 PM 04-16-18
1周0改? 今集Exhard好似1過版就有sr?

不過v大和號屈好多,完全可以單騎清場,甲兒就差唔多

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
sunhikari 01:53 PM 04-16-18
1周0改? 今集Exhard好似1過版就有sr?

不過v大和號屈好多,完全可以單騎清場,甲兒就差唔多

無可能唔改,唔改的話係連Exhard的普通路線ZERO都打唔入血,仲要紅血個陣打過去即使用魂+熱血都係扣得個20血
ShinDou 01:55 PM 04-16-18
用全隊最高攻都係扣20?有冇用十層艦指揮?

sunhikari 02:15 PM 04-16-18
用全隊最高攻都係扣20?有冇用十層艦指揮?

如果係0改的話的確係

無用十層艦指揮
ShinDou 02:59 PM 04-16-18
等我試下十層打唔打得入先,脫晒力?

sunhikari 03:10 PM 04-16-18
等我試下十層打唔打得入先,脫晒力?

應該唔關脫力事,重點係我D 0改機+魂+熱血都打到咁
我懷疑係同鐵甲萬能俠本身的特性有關

因為即使係甲兒用的鐵甲萬能俠,只要血量變成紅色都好難打得入,如果用防禦,敵方都係扣得10血.......
ShinDou 03:16 PM 04-16-18
氣力會影響傷呀,170氣3千幾甲硬好多,紅血底力仲硬

雷火武 09:59 PM 04-16-18
作者: mario0606:
ZERO我貪得意一週目LASt BOSS落左場
大技賬面差過雙皇擊,感覺上真係唔夠帝王
ZERO大招又食EN.又唔係特別大力
兼且仲要令到同場出既皇帝馬煎加都無得出魔神雙皇擊
變相兩隻都弱左

玩左2周IF,而家15段改既3周目玩STANDARD MODE
試試第28關打爆隻ZERO先
HakiK 10:07 AM 04-17-18
玩得0改都要識真實系開血,超級系打底力階段
4包圍分析基本,脫力脫返落130等佢開唔到技
10指揮+海洋+突擊指令
仲有教條裝甲down

熱血/魂 + 必cri + 細size機無自帶size無視既開埋直擊
你用齊既話一定唔止20
我打果陣搵d 0改機打入去最少都執得返4,5千
fami~yan 10:42 AM 04-17-18
作者: 雷火武:
ZERO大招又食EN.又唔係特別大力
兼且仲要令到同場出既皇帝馬煎加都無得出魔神雙皇擊
變相兩隻都弱左

玩左2周IF,而家15段改既3周目玩STANDARD MODE
試試第28關打爆隻ZERO先
咁如果唔出鐵也,甲兒用ZERO定帝王好
Sar8 12:12 PM 04-17-18
我會出ZERO
得一話可以出唔係咁唔比面丫
ZERO NEKO 12:32 PM 04-17-18
ビルバイン(夜間迷彩)!定 サーバイン 好
標籤:スパロボX, スーパーロボット大戦X, 機戰X
第一 ... 11 15 16 17 18 19 20 21 22 

返回主題版面