Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 13 53 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 73 113 163  ... 最後
攻略及心得交流區>Monster Hunter: World 攻略集會區
Tannhauser Gate 09:31 PM 03-14-18
棍正常番少少
如月釋臣 11:27 PM 03-14-18
請問要怎樣才會出現7星任務
火與火交會者們?
是否做任錯了次序就不會再出現?
鈴蘭 12:14 AM 03-15-18
弓雖然就咁睇係Nerf
但其實真係完全對把弓無影響:o)
淨得得D用全方位龍矢既人先受影響
跳牆射雖然係弱左 但講真除左打滅盡都無幾多位置真係可以用.....
赤兵尉SETH 12:47 AM 03-15-18
比起武器我覺得要弱化閃光彈, 同強化下隻屍套...
DevilElvis 02:10 AM 03-15-18
作者: 如月釋臣:
請問要怎樣才會出現7星任務
火與火交會者們?
是否做任錯了次序就不會再出現?
7星任務? 打o左 E 個任未 "暴れん坊、さらに暴れる"?

打完就會開 7星任務 "不思議の国の女王"
小昭Teddy 04:29 AM 03-15-18
作者: 鈴蘭:
弓雖然就咁睇係Nerf
但其實真係完全對把弓無影響:o)
淨得得D用全方位龍矢既人先受影響
跳牆射雖然係弱左 但講真除左打滅盡都無幾多位置真係可以用.....
風漂都ok.

其實都好多位可以用, 但問題係隻怪唔一定係果個位. 除左拍片, 我諗應該冇乜人會專登咁玩.

而且....實際上冇散彈強化個攻擊力都係好高, 而家只係冇雙重計算, 都仍然係一招好大力既招.

龍矢影響唔算大, 預判要做返好而唔係冇腦了槍
佐藤成樹 10:20 AM 03-15-18
玩弓請指教:
近排轉玩弓,用滑步弓,之前裝係飛雷頭,juno身腰,炎王手,溶魚腳,體術石3,
但呢幾日打左散彈珠,體術珠,心眼珠返黎,想再砌過套裝但唔識點砌,請大家指教一下,thx~
ko121314 10:37 AM 03-15-18
作者: 佐藤成樹:
玩弓請指教:
近排轉玩弓,用滑步弓,之前裝係飛雷頭,juno身腰,炎王手,溶魚腳,體術石3,
但呢幾日打左散彈珠,體術珠,心眼珠返黎,想再砌過套裝但唔識點砌,請大家指教一下,thx~
我自己咁砌
蒼火頭雄火身炎王手角龍腰黑角龍腳
鈴蘭 11:03 AM 03-15-18
玩弓請指教:
武器 lv2 slot x1
頭 84 バゼルヘルムβ
胴 86 レウスメイルβ
腕 86 レウスアームβ
腰 84 バゼルコイルβ
脚 88 ラヴァグリーヴβ
護石 0 体術の護石Ⅲ
装飾品 体術珠【2】* 1 強弓珠【2】* 1 痛撃珠【2】* 1 装飾品【1】* 3 防音珠【3】* 1
耳栓 5
体術 4
弱点特効 3
LV1スロット (屬性強化) 3
火竜の奥義 2
火耐性2
散弾・剛射強化1
弓溜め段階解放1

http://mhw.wiki-db.com/sim/
善用配裝機
其實可以做得更衰 你自己再篤下
我自己用果套再衰D 不過你無珠
小昭Teddy 12:38 PM 03-15-18
玩弓請指教:
強弓珠呢???
Suika 01:54 PM 03-15-18
請問一下蟲棍,有ひるみ軽減起空中會唔會比隊友擊落?
還是一定要跳躍鐵人?
fortel 02:06 PM 03-15-18
作者: 赤兵尉SETH:
比起武器我覺得要弱化閃光彈, 同強化下隻屍套...
每人13閃,仲未計可以返CAMP拎

鋼龍心諗咩料姐
qwe 02:36 PM 03-15-18
其實歷戰出多d麒麟滅燼少d炎鋼屍就會解決左怪弱嘅問題

但伏隊友會大增⋯
ko121314 03:11 PM 03-15-18
作者: qwe:
其實歷戰出多d麒麟滅燼少d炎鋼屍就會解決左怪弱嘅問題

但伏隊友會大增⋯
其實單打麒麟同滅盡都好易
但係圍毆之下個抗性提高左即刻難打10倍有多

小昭Teddy 05:56 PM 03-15-18
連線只組親友,街場不如solo
LR猫 06:31 PM 03-15-18
作者: 小昭Teddy:
連線只組親友,街場不如solo
+1
有時親友三缺一開救難都有唔少地雷入嚟
何況3個都係街場嘅時候
安安 07:07 PM 03-15-18
https://gnn.gamer.com.tw/5/160175.html
《魔物獵人 世界》官方網站更新 釋出第 1 波免費大型更新內容詳細介紹
小昭Teddy 07:08 PM 03-15-18
作者: LR猫:
+1
有時親友三缺一開救難都有唔少地雷入嚟
何況3個都係街場嘅時候
親友2人團都唔接街客
如月釋臣 07:21 PM 03-15-18
作者: DevilElvis:
7星任務? 打o左 E 個任未 "暴れん坊、さらに暴れる"?

打完就會開 7星任務 "不思議の国の女王"
不思議是否打櫻火?
無記錯已經打左了
真希望今晚能取得耐熱衣裝和刷到好素材
來作為我今日的生日禮物
LR猫 07:50 PM 03-15-18
親友2人團都唔接街客
自從比幾個地雷連續雷咗幾次之後
我哋開始變咗鑑賞啲人有幾雷
ko121314 08:20 PM 03-15-18
作者: LR猫:
自從比幾個地雷連續雷咗幾次之後
我哋開始變咗鑑賞啲人有幾雷
都打到上哂岸咁濟, 無慾無求
睇人幾雷都幾開心丫
佐藤成樹 09:53 PM 03-15-18
作者: ko121314:
我自己咁砌
蒼火頭雄火身炎王手角龍腰黑角龍腳
THX,唔洗砌珠都有2個套裝技用到,正~

武器 lv2 slot x1
頭 84 バゼルヘルムβ
胴 86 レウスメイルβ
腕 86 レウスアームβ
腰 84 バゼルコイルβ
脚 88 ラヴァグリーヴβ
護石 0 体術の護石Ⅲ
装飾品 体術珠【2】* 1 強弓珠【2】* 1 痛撃珠【2】* 1 装飾品【1】* 3 防音珠【3】* 1
耳栓 5
体術 4
弱点特効 3
LV1スロット (屬性強化) 3
火竜の奥義 2
火耐性2
散弾・剛射強化1
弓溜め段階解放1

http://mhw.wiki-db.com/sim/
善用配裝機
其實可以做得更衰 你自己再篤下
我自己用果套再衰D 不過你無珠
呢個WIKI第一次見,之前用頭版果個好似有D BUG (定我唔識用) ???
我再試下呢個先,THX~
強弓珠呢???
無啊~~
鈴蘭 11:16 PM 03-15-18
配裝機應該得呢一個係無bug 所以記得bookmark
零式 12:55 AM 03-16-18
In game個樣超劣化然後賣整容券⋯⋯完全係一個局
佐藤成樹 01:49 AM 03-16-18
配裝機應該得呢一個係無bug 所以記得bookmark
THX,已卜左~
標籤:Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界
第一 ... 13 53 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 73 113 163  ... 最後

返回主題版面