Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 7 47 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 67 107 157  ... 最後
電視遊戲討論版>Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0)
野良猫 04:48 PM 12-04-17
作者: TURN-A:
我想問咁多位係咪都會買延長線去駁DOCK同機去出電視畫面?
因為尋日買機果陣鋪頭叫我唔好一路叉電一路玩同埋唔好用電視畫面玩耐
話會過熱

插DOCK長玩的確有機會令機身漲大,因為佢DOCK設計好難散熱
唔係長時間玩問題不大

唔好邊叉邊玩?
插咗落DOCK開TV MODE玩咪即係邊叉邊玩囉
lodoss 05:56 PM 12-04-17
作者: 野良猫:
插DOCK長玩的確有機會令機身漲大,因為佢DOCK設計好難散熱
唔係長時間玩問題不大

唔好邊叉邊玩?
插咗落DOCK開TV MODE玩咪即係邊叉邊玩囉
其實TV MODE 都係等佢差完電先玩好D
WAL1 07:53 PM 12-04-17
吓~你一路玩TV MODE啲電都會流失㗎啦,點都係邊玩邊叉架啦
遊戲機買返嚟係玩為開心嘅,要等要盛咁麻煩為乜?
switch賣咗成幾千萬部有幾多%發漲,而有幾多%發漲又關玩TV MODE事先?
我身邊10幾20個認識嘅朋友同事玩TV MODE咁耐都冇個出事,根本係網絡放大咗個件事
野良猫 08:01 PM 12-04-17
作者: WAL1:
吓~你一路玩TV MODE啲電都會流失㗎啦,點都係邊玩邊叉架啦
switch賣咗成幾千萬部有幾多%發漲,而有幾多%發漲又關玩TV MODE事先?
我身邊10幾20個認識嘅朋友同事玩TV MODE咁耐都冇個出事,根本係網絡放大咗個件事
點都好啦,部機冇事就最好

我部都打到微微漲起,但冇成部機彎哂咁嚴重
Rance 08:21 PM 12-04-17
個Dock好明顥係發漲原因,我用條延長線入DOCK同直插DOCK D熱量差極遠
C.K.F. 09:06 PM 12-04-17
Switch 的設計根本上係偏向手提機的
lodoss 09:11 PM 12-04-17
作者: WAL1:
我都係依佢個差電公仔來睇佢有冇差電,
實際唔知線路點設計,
但可以做到TV MODE時唔用舊鋰電,
直接用火牛電源

打機係為開心, 我都係比個意見,
跟唔跟住做都冇問題的
阿聰 11:04 PM 12-04-17
我覺得打機唔使就住就住玩,TV MODE邊充邊玩冇問題,
就算擺係DOCK裡面,只要確保有足夠空氣流通就可以,
就算係手提MODE﹙係條街度﹚,有必要時我都係邊充邊玩,
如果玩到有問題的話都冇辦法,都要拎去整。
赤武神 01:27 AM 12-05-17
我部switch 85% docked TV mode玩, 睇番遊玩時間我諗都超過500小時
機冇灣冇發脹,我諗放既位置前後左右預留少少空間比佢就Okay
信長 03:34 AM 12-05-17
洛克人11
outlineman2003 07:17 AM 12-05-17
大哥們,小弟遇上一問題:
左右joycon 插主機玩,發覺左右joycon 理應要禁住後面粒小黑點先可移除,但我唔使禁住都移除到!

有冇人遇到?有冇得整?
X&Y 08:12 AM 12-05-17
我房擺副廠dock加普通usb pd充電器,
廳擺原裝dock同原裝火牛

都係插dock出tv/mon玩個零鐘xenoblade2既話, 擺原裝dock玩完拎出黎明顯熱d

部機其實我就唔太驚熱死
係怕粒電degrade得快而已
charcsc2000 11:55 AM 12-05-17
作者: 阿聰:
我覺得打機唔使就住就住玩,TV MODE邊充邊玩冇問題,
就算擺係DOCK裡面,只要確保有足夠空氣流通就可以,
就算係手提MODE﹙係條街度﹚,有必要時我都係邊充邊玩,
如果玩到有問題的話都冇辦法,都要拎去整。
同意....部sw都係2340...做咩大家講到咁驚..
玩到幾年壞左脹左都係要買部新機啦...

iphone一部都一皮啦...相對於2340的sw真係好小事..
而且sw肯定會出新ver....到時大家咪又係換機...
ゆり 12:12 PM 12-05-17
壞唔係問題,SAVE先大問題
charcsc2000 12:45 PM 12-05-17
作者: ゆり:
壞唔係問題,SAVE先大問題
所以老任有個ONLINE SAVE...逼大家比錢買會藉....
其實我想佢8個帳號互過SAVE會好D...
赤武神 12:55 PM 12-05-17
作者: outlineman2003:
大哥們,小弟遇上一問題:
左右joycon 插主機玩,發覺左右joycon 理應要禁住後面粒小黑點先可移除,但我唔使禁住都移除到!

有冇人遇到?有冇得整?
即係話你joycon有機會跌過或有人強行拔過!?有舊扣膠爛左如果唔係應該唔會咁
joycon插落主機有冇好大聲卡chick一聲?正常會有和扣緊

依家switch更新左可以轉移save,去維修都可以保留住d save
IDGAF 01:10 PM 12-05-17
本身幾滿意NS手提mode個設計~!

但個原裝DOCK真係敗筆嚟,
覆蓋螢幕的部份太多,唔可以顯示太多資訊,完全封殺做第二螢幕的可能性,
夏天阻散熱、插主機條坑易積塵同埋無LAN線頭等…
可能係因為要控制成本的結果吧?

其實個Touchscreen目前都係有少少浪費了,
無太多game用得上,希望日後係會用嚟係NS上玩返下載版NDS game用啦~!

=======

改咗果4粒制做D-Pad,
咁咪無咗Joy-Con最大特色打橫變成一個獨立手掣的賣點。

How to Add a D-Pad to Your Switch Joy-Con

https://www.youtube.com/watch?v=CGQMMK7e1ts

wsx360 01:37 PM 12-05-17
冷飯

http://www.capcom.co.jp/game/content/rockman/30th/

風間鈴木仁 02:09 PM 12-05-17
CAPCOM GREAT。
信長 02:26 PM 12-05-17
https://twitter.com/NintendoAmerica/...30018175799303

老任有提game award
之前都有新game 情報係game award 公佈
每年應該都有,期待
阿聰 02:31 PM 12-05-17
作者: charcsc2000:
同意....部sw都係2340...做咩大家講到咁驚..
玩到幾年壞左脹左都係要買部新機啦...

iphone一部都一皮啦...相對於2340的sw真係好小事..
而且sw肯定會出新ver....到時大家咪又係換機...
根本部部機都一樣,就算正常使用都有機會壞,壞咗咪整,整唔到都要買部新,
唔明點解對住部SWITCH要咁錫身,又話要副廠DOCK又要開晒風扇吹……
遊戲主機,要壞起上嚟都冇人控制得到,邊驚得咁多。
charcsc2000 02:44 PM 12-05-17
呢個冷飯ok呀....問題係有沒實體版....
x系列等左好耐...
charcsc2000 02:45 PM 12-05-17
根本部部機都一樣,就算正常使用都有機會壞,壞咗咪整,整唔到都要買部新,
唔明點解對住部SWITCH要咁錫身,又話要副廠DOCK又要開晒風扇吹……
遊戲主機,要壞起上嚟都冇人控制得到,邊驚得咁多。
咁我相信qc總有不同...
網上有人就咁熱拔插都可以燒機....
我相信好多係個別事件...

但佢個dock熱真係設計問題....
我用dock玩doom真係熱到燙手...拎唔到出黎...
阿聰 02:49 PM 12-05-17
作者: charcsc2000:
咁我相信qc總有不同...
網上有人就咁熱拔插都可以燒機....
我相信好多係個別事件...

但佢個dock熱真係設計問題....
我用dock玩doom真係熱到燙手...拎唔到出黎...
QC呢樣嘢當然控制唔到……

DOCK就真係睇下係咩狀況,DOOM我冇買所以唔知咩情況,
但就我手上有嘅GAME來講,未至於話邊叉電邊玩會令到部機好熱。
charcsc2000 02:56 PM 12-05-17
QC呢樣嘢當然控制唔到……

DOCK就真係睇下係咩狀況,DOOM我冇買所以唔知咩情況,
但就我手上有嘅GAME來講,未至於話邊叉電邊玩會令到部機好熱。
switch好神奇的...
不同game可以不同發熱量和用電量...

我玩zelda都不會點熱...
但玩doom, skyrim真係熱到hihi...
但用手提mode玩係不熱, 微暖...
但用電勁快...放入dock充電玩就熱死...
標籤:Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch
第一 ... 7 47 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 67 107 157  ... 最後

返回主題版面