Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 11-29-17, 10:44 AM   #401
yeah yeah
God of Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
電影版flash開刀,整完Multiverse就可以入到
電影Flash我真係一路睇...一路掛住tv既flash

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 11:05 AM   #402
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: fami~yan 查看文章
兩邊都冇咁做,MARVEL都只係將電影D人放係電視度
(路過)
唔止, 好似 AOS 同 Netflix 系㑹同電影啲故仔連接, 提及電影所發生嘅事, 同出現有關機構等, 以示同一宇宙發生

------

本人有追開 Arrow 同 The Flash, Supergril 睇咗部份, LoT 未, 唔差, 擺上去電影咪當由細螢幕走上大銀幕, 無嘢㗎, 呢樣做咗好耐咯

觀眾無睇過驚唔熟唔去睇, 好睇個劇本點寫, 好似本人對 Cybrog、Arrow、Iron Man 等等等等當初都完全唔認識, 唔通就唔理部戲好唔好都唔睇咩?

此篇文章於 11-29-17 11:11 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 12:20 PM   #403
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: yeah yeah 查看文章
電影Flash我真係一路睇...一路掛住tv既flash

呢個就係最大問題...

好似flash, super girl甚至arrow, gotham的tv版....全部都好評, 而且多人睇, 果D跨tv連動, 好似arrow連動flash都做得好好

點知 一入戲院就人面全非, 熟悉的面孔轉哂.........

舊 11-29-17, 12:42 PM   #404
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
雖然marvel那方電影和電視聯動的確比較好,但近來電影也似乎越來越不想和電視有關係,不然也不會有神盾局的演員不滿marvel不重視電視劇p

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 10:15 PM   #405
T.S
君だけを…

註冊日期: Sep 2002
睇完隔離trailer好想講句: DCEU加油,下年可唔可以唔好得一套上呀

「人不要臉,天下無敵。」

「鋒芒太露,樹大招風。」
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-17, 11:10 PM   #406
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: T.S 查看文章
睇完隔離trailer好想講句: DCEU加油,下年可唔可以唔好得一套上呀
我寧願DC花D時間規劃好所有嘢再拍,
好過而家見步行步咁...

舊 11-30-17, 12:15 PM   #407
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: wing 查看文章
呢個就係最大問題...

好似flash, super girl甚至arrow, gotham的tv版....全部都好評, 而且多人睇, 果D跨tv連動, 好似arrow連動flash都做得好好

點知 一入戲院就人面全非, 熟悉的面孔轉哂.........
DC電視劇真係勝過MARVEL九條街, 但電影就相反
綠箭俠雖然冇乜SUPERHERO, 但好好睇
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-17, 08:30 PM   #408
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

TV 版Titans
Brenton Thwaites - Dick Grayson

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-17, 03:39 PM   #409
RPG之鬼

引用:
作者: 信長 查看文章

TV 版Titans
Brenton Thwaites - Dick Grayson
必睇

不過大少應該拍night wing,四少拍titans先啱,Damian太正了

舊 12-05-17, 09:50 AM   #410
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
我覺得華納根本就唔想拍依D同人誌等級既超級英雄電影但又想學米老鼠賺大錢先"勉強"拍住

唔好話同隔離棚比,DCEU連同自己2013年套MoS比都輸到甩褲

CGI同動作場面演出就唔洗題,剩係個套野一個中BOSS女副官特登拎把刀仔出黎要同個地球人單挑已經煞氣過荒原狼九條街

仲有如果一定要跟返漫畫強度,達叔堂堂天啟星大魔王都只係跟大超同LV的話,
咁最開始既MoS入面大超要一個打三個同鄉其實已經係DCEU地球最大既危機

dc就係太想兩面討好先會搞到不文不類,marval就話知你班原作廚講乜,實際拍出個效果同潮指數高d就直接將原作設定都改埋

英國說大家抱團死

此篇文章於 12-05-17 09:54 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-17, 11:04 AM   #411
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
'Justice League' Cinematographer: Superman Black Suit Scenes Were Filmed
https://www.inverse.com/article/3909...deleted-scenes

已確認有黑衫大超
不過都係剪走...

舊 12-07-17, 12:39 PM   #412
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
我寧願DC花D時間規劃好所有嘢再拍,
好過而家見步行步咁...
重要演員生性,batman 獨立電影都未拍又傳換人,真係搵黎搞

舊 12-07-17, 04:56 PM   #413
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: 細路翔 查看文章
我覺得華納根本就唔想拍依D同人誌等級既超級英雄電影但又想學米老鼠賺大錢先"勉強"拍住

唔好話同隔離棚比,DCEU連同自己2013年套MoS比都輸到甩褲

CGI同動作場面演出就唔洗題,剩係個套野一個中BOSS女副官特登拎把刀仔出黎要同個地球人單挑已經煞氣過荒原狼九條街

仲有如果一定要跟返漫畫強度,達叔堂堂天啟星大魔王都只係跟大超同LV的話,
咁最開始既MoS入面大超要一個打三個同鄉其實已經係DCEU地球最大既危機

dc就係太想兩面討好先會搞到不文不類,marval就話知你班原作廚講乜,實際拍出個效果同潮指數高d就直接將原作設定都改埋
開個新世界將設定砍掉重練呢樣Marvel最耍家架啦,邊有分原唔原著
係我地亞洲觀眾習慣左唯一設定先水土不服啫

不過都唔怪得華納,英雄片個餅其實就快食哂(復仇者4之後肯定會少咁批),再唔搬JL上架真係會胎死腹中
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-17, 10:08 PM   #414
王小虎

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
開個新世界將設定砍掉重練呢樣Marvel最耍家架啦,邊有分原唔原著

不過都唔怪得華納,英雄片個餅其實就快食哂(復仇者4之後肯定會少咁批),再唔搬JL上架真係會胎死腹中
砍掉重練呢樣Marvel最耍家?願聞其詳。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-17, 09:52 AM   #415
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
http://variety.com/2017/film/news/dc...ue-1202632214/

WB restructuring Dc film operation
Jon Berg: Gone
Ben Affleck out after Flash
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-17, 10:10 AM   #416
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
真係好笑

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-17, 10:53 AM   #417
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: PatrickNo42 查看文章

而家又唔係食緊同一個餅,人地做雜會飯你唔駛死跟,認真plan好整個雜果賓治重好啦,好過而家買買下同你講聽日碟飯用豬肉代替牛肉,d人咪重唔慣~

舊 12-08-17, 03:38 PM   #418
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 王小虎 查看文章
砍掉重練呢樣Marvel最耍家?願聞其詳。
蜘蛛人REBOOT佐三次?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-17, 04:31 PM   #419
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: david 查看文章
蜘蛛人REBOOT佐三次?
spider-man reboot 係關sony事, 唔關marvel事.

我估佢係講marvel漫畫不斷reboot, 而且電影同漫畫都唔係一樣.

舊 12-08-17, 06:40 PM   #420
信長
The Flash

如果Flashpoint 仲有Batfleck...ending 比完信比佢
Matt Reeves 版batman 又唔做,好怪姐

Barry allen 又f**kup timeline

舊 12-08-17, 07:00 PM   #421
T.S
君だけを…

引用:
作者: 信長 查看文章
如果Flashpoint 仲有Batfleck...ending 比完信比佢
Matt Reeves 版batman 又唔做,好怪姐

Barry allen 又f**kup timeline
其實而家係咪真係官方確認左肥ben唔做/做埋flashpoint唔到
有時睇關於DCEU的新聞/傳聞真係多到唔知真定假

「人不要臉,天下無敵。」

「鋒芒太露,樹大招風。」
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-17, 09:41 PM   #422
王小虎

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: wing 查看文章
spider-man reboot 係關sony事, 唔關marvel事.

我估佢係講marvel漫畫不斷reboot, 而且電影同漫畫都唔係一樣.
我就係想知Marvel漫畫點不停reboot。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-08-17, 09:57 PM   #423
信長
The Flash

引用:
作者: T.S 查看文章
其實而家係咪真係官方確認左肥ben唔做/做埋flashpoint唔到
有時睇關於DCEU的新聞/傳聞真係多到唔知真定假
variety 那篇好似最後一段有提,不過都係估估下咁

舊 02-10-18, 08:24 AM   #424
信長
The Flash

舊 03-23-18, 03:19 AM   #425
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
《正義聯盟》美國票房僅 18 億 DC 宇宙系列最低一部

https://unwire.hk/2018/03/21/justiceleague/movie-2/

上週《正義聯盟》 (Justice League) 正式在美國落畫,票房記錄僅有 2.29 億美元(約港幣HK$ 17.96 億),成為新 DC 系列中票房最低的電影。記錄亦讓不少評論大跌眼鏡,因為該電影是新 DC 宇宙中,第一部串連起多個英雄角色的電影作品。在上映前更被形容為 DC 版的復仇者聯盟。

《正義聯盟》緊接著《神奇女俠》推出,當時不少分析都指,《正義聯盟》將會延續《神奇女俠》的成功,但結果事與願違。單論美國票房,《正義聯盟》以逾 6,000 萬美元票房落後於 2013 年推出的《超人:鋼鐵英雄》,與 DC 系列最佳票房的《神奇女俠》更相差 1.83 億美元(約港幣HK$ 14.36 億)。《正義聯盟》的國際票房方面則有約 6.57 億美元(約港幣HK$ 51.53 億),雖然電影還在某些地方上映,但與其他 DC 電影如《超人:鋼鐵英雄》差距仍有逾 1,000 萬美元。

有評論指,造成票房滑鐵盧的主要原因,在於先前兩部多主角電影蝙蝠俠對超人及自殺特攻隊都表現欠佳,讓支持者失去信心。即使神奇女俠取得巨大成功,都無法帶動正義聯盟的票房成績。距離 DC 宇宙的下一部電影水行俠推出尚有近一年時間,由 James Wan 執導能否逆轉詛咒?就要留待今年 12 月揭曉了。

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
DCEU, Justice League, 正義聯盟

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[音樂碟] Justice Is What I Rap For -- Mastamic [Download 版已出] 信長 Neo Music UNIVERSE 2 10-18-12 01:32 AM
[動畫] 《正義聯盟》(Justice League):原來個故事幾好睇 天星碼頭高達 日本動漫畫討論版 58 06-15-07 03:08 PM
[PS2]J League Winning Eleven 10 + Europe League 06'-07' , 06年11月22日發售 6402oen 電視遊戲討論版 17 11-02-06 12:57 PM
求LEVEL JUSTICE同燐月的爆機檔~ 亞瑪迪拉 H-GAMEの部屋 8 03-15-05 12:07 AM
1/100 Justice Gundam Azusa 收藏品討論版 17 08-16-03 03:30 PM

現在的時間是 10:09 PM

手機版 | APP版