Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-15-17, 05:04 PM   #151
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 信長 查看文章
好似熱血過剛公佈,安心安心
有中文版嗎?

舊 09-15-17, 10:13 PM   #152
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
多左好多細節

https://imgur.com/ZrmlIqv

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-15-17, 10:28 PM   #153
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
但係個戰鬥...好似拖住隻寵物打交咁

冇左條線會好D

舊 09-16-17, 11:16 AM   #154
Amuro0093
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDgio0079
XBox Live GamertagSilentEagleF15N
今集冇得用Skells?
等XBCX port 算
Amuro0093 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-17, 07:08 PM   #155
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
歐版collector's edition好唔同美日版,
紅色底黑色blade...

此篇文章於 09-17-17 07:11 PM 被 MultiPASS 編輯。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-17, 10:09 PM   #156
96neko
Junior Member

註冊日期: Sep 2016
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
歐版collector's edition好唔同美日版,
紅色底黑色blade...

歐版個盒幾型
但本書少20頁?
唔知香港有無鋪頭有得訂?
96neko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-17, 01:44 PM   #157
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
http://www.nintendo.tw/pressrelease/..._20170920.html

遊戲名稱:異度神劍 2
預定台灣發售日 2017年12月1日
發行商 任天堂
支援語言 未定

各位中文派有希望了

舊 09-20-17, 03:50 PM   #158
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
其實真係咁吸引?依隻GAME?
我在WIIU時代買左1,見到自己AUTO打ARPG.....就無玩落去.
今集好似改了BATTLE方式?但同時變了更不討我喜歡人設畫風....

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-17, 04:42 PM   #159
天野

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: ai. 查看文章
我在WIIU時代買左1,見到自己AUTO打ARPG.....就無玩落去.
今集好似改了BATTLE方式?但同時變了更不討我喜歡人設畫風....
你冇認真咁玩者
Auto打其實可以好忙
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-17, 05:13 PM   #160
蒼之星雲
黑暗領域

註冊日期: Aug 2005
其實呢隻賣點係故事定戰鬥系統?
暫時見D Gameplay有D似online game玩法咁~
個人暫時觀感好似節奏有D慢
有無師兄可以分享下前幾作經驗?

舊 09-20-17, 05:20 PM   #161
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
引用:
作者: 天野 查看文章
你冇認真咁玩者
Auto打其實可以好忙
同意,呢個戰鬥系統反而係好忙
因為出必殺技要人手出指令,另外又要控制角色走位
我反而係唔like ARPG(動作苦手),但玩過X之後覺得呢個系統OK

利申:玩過X同1代3DS版

引用:
作者: 蒼之星雲 查看文章
暫時見D Gameplay有D似online game玩法咁~
個人感覺,玩落故事係大賣點
另外隻game好多秘景探索,玩到攰時停低睇下風景都幾治癒
節奏嘛......RPG節奏點快都有個譜,而呢個系列唔算特別慢,除非你主力打副線任務

此篇文章於 09-20-17 05:24 PM 被 Gundam MK-2 編輯。
Gundam MK-2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-17, 06:19 PM   #162
天野

引用:
第一集無論戰鬥系統同故事都係神作
戰鬥系統從1到x所見越來越成熟
今集如果唔係有lag問題應該不大
(我冇咩睇今集玩法既片)

故事就好難講會唔會好
因上集X爛左尾
今集點都會完整掛

呢個系列仲有一個賣點就係音樂好正
舊 09-20-17, 06:36 PM   #163
rayho
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: 天野 查看文章
第一集無論戰鬥系統同故事都係神作
戰鬥系統從1到x所見越來越成熟
今集如果唔係有lag問題應該不大
(我冇咩睇今集玩法既片)

故事就好難講會唔會好
因上集X爛左尾
今集點都會完整掛

呢個系列仲有一個賣點就係音樂好正
唔係Wii u既慘況,X應該有大型DLC
而家寄望出DX版

Origin ID : sleeperho
rayho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-17, 06:40 PM   #164
天野

引用:
作者: rayho 查看文章
唔係Wii u既慘況,X應該有大型DLC
而家寄望出DX版
應該會有
但咁就冇咁快有2
如果今集好賣
相信好快有完整switch版XBX
舊 09-21-17, 08:42 AM   #165
CardGameDan
蔬菜汁好味w

註冊日期: Jul 2006
引用:
兩邊都有,雖然我覺得故事唔係咁神

戰鬥雖然係AUTO但實際上齋AUTO攻擊係打唔贏
所以要用指令攻擊,1同X有8招,淨係揀邊招攻擊已經好忙,仲要走位
今集改左移動時冇AUTO攻擊,而且變成3*3=9招,可能仲忙過舊作

故事唔理1定係X我都覺得中上,但X的主線編排比1差,將其他種族的故事放左係支線,而1代就擺入主線

至於前幾作的共通弱點都係畫面比同世代的遊戲較差
而且齋睇片會覺得戰鬥好悶,要親身玩過先知道有幾好玩,同埋戰鬥時角色係咁出招講野好嘈

優點除左故事同戰鬥系統,上面都有人提左音樂係神級
另外就係地圖設計左好多好靚的景點出黎,個景係彌補左畫質一般的弱點
耐玩度我相信唔成問題,1同埋X我普通咁玩主線都要超過60小時先爆機

World of Tanks US:ID=CardGameDan、Clan=503rd Joint Fighter Wing Typhoon Witches<---現在主力
CardGameDan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-17, 09:16 AM   #166
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
呢隻明顯唔係ARPG喎CHING....
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-17, 09:24 AM   #167
Eking

註冊日期: Feb 2006
冇玩過之前作品, 只睇呢條片好似好悶.....

舊 09-21-17, 10:09 AM   #168
Fio

註冊日期: Dec 2001
戰鬥用tales of或者伊蘇果種全動作會吸引得多
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-17, 10:34 AM   #169
CardGameDan
蔬菜汁好味w

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: Eking 查看文章
冇玩過之前作品, 只睇呢條片好似好悶.....
好正常,所以呢個系列好難傳教,雖然當年1代我都係睇GAF板友好評我先落坑

World of Tanks US:ID=CardGameDan、Clan=503rd Joint Fighter Wing Typhoon Witches<---現在主力
CardGameDan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-17, 10:37 AM   #170
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
XBX 我有時都仲會開返 WIIU 玩, 因為實在太多野

唔好話香港工時長, 正常一個有生活既成年人都唔知一年玩唔玩得晒

此篇文章於 09-21-17 02:23 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-17, 10:40 AM   #171
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
Xb同xbx都係呢個世代最好的jrpg之一....

當然冇ff/dq/p/to咁吸睛,但係堅係有令人驚訝的內容、系統同故事

Sent from my iPhone using Gaforum
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-17, 11:25 AM   #172
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
同意,呢個戰鬥系統反而係好忙
因為出必殺技要人手出指令,另外又要控制角色走位
我反而係唔like ARPG(動作苦手),但玩過X之後覺得呢個系統OK

利申:玩過X同1代3DS版

個人感覺,玩落故事係大賣點
另外隻game好多秘景探索,玩到攰時停低睇下風景都幾治癒
節奏嘛......RPG節奏點快都有個譜,而呢個系列唔算特別慢,除非你主力打副線任務
呢個系列既戰鬥系統自動普攻從來都係配菜,主要都係手動出skill去打(skill唔會消耗任何野,而且CD完又可以再出過,呢方面就幾似OLG)
之前兩集會忙純粹係走位同用嚟揀招既掣都放左響同一邊,monolith都知道呢個情況所以今集先直接用唔同掣去出招

其實比起故事同戰鬥,無接縫開放式地圖同精心設計過既地圖配置先係呢個系列最大既賣點
呢間製作組有份整前排隻薩爾達,有玩過既應該知道佢地有幾一絲不苟
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-17, 05:51 PM   #173
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: lineage19 查看文章
Xb同xbx都係呢個世代最好的jrpg之一....

當然冇ff/dq/p/to咁吸睛,但係堅係有令人驚訝的內容、系統同故事

Sent from my iPhone using Gaforum
預期玩d 比人吹奏既"神作",我倒不如玩返呢D貫徹始終既日系RPG 算...

起碼我對monolith soft 有信心

fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-17, 06:12 PM   #174
天野

引用:
作者: Fio 查看文章
戰鬥用tales of或者伊蘇果種全動作會吸引得多
我反而唔係咁想玩動作
因指令式RPG賣少見少
舊 09-21-17, 09:11 PM   #175
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
係botw企上隻象既o個種感受
我係xb1體驗過無數次

都唔求會係神作,當隻值得玩既日系RPG就算

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Super Mario Odyssey|支援繁體中文︱發售中 MO 電視遊戲討論版 388 04-11-23 07:10 AM
[NS] いっしょにチョキッと スニッパーズ Snipperclips《你裁我剪》|支援繁體中文 MO 電視遊戲討論版 40 11-13-17 12:08 AM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 05:22 PM

手機版 | APP版