Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 245 295 335 339 340 341 342 343 344 345
電視遊戲討論版>Nintendo Switch 情報區 Vol 1
信長 05:59 PM 07-01-17
作者: outlineman2003:
請問大家個dock 係咪長插電?
我平時部機,冇關機,遊戲中停低,之後插dock, dock 長插電。

請問有冇問題?

交流下,謝!
長插電,唔玩出番home close game , 再sleep mode就得....
試過無close game , 再開機直接入game 的話,開頭少少窒, 所以close game 好D
Kaori Yae 06:29 PM 07-01-17
講番我部機...
用原廠牛差左成日電開番突然有番28%電
插住牛玩左兩場mk再放置一個鐘又變番100%電...
唔知係bug定部機就死
lodoss 07:41 PM 07-01-17
作者: Kaori Yae:
講番我部機...
唔知係bug定部機就死
佢d 電量顯示有時係怪怪地,
應該係bug, 更新左最新firmware未?
總之就唔好比舊電低過20%
赤武神 08:04 PM 07-01-17
我部機電量顯示一向都好正常,前幾日都試過玩到10%以下
冇發現有咩異樣
catho7 09:59 PM 07-01-17
作者: Kaori Yae:
講番我部機...
唔知係bug定部機就死
長開電量顯示
任何電子產品我都建議長開,因為食電
d電子產品預設唔開%顯示係有原因的
outlineman2003 12:09 AM 07-02-17
作者: 信長:
長插電,唔玩出番home close game , 再sleep mode就得....
試過無close game , 再開機直接入game 的話,開頭少少窒, 所以close game 好D
原來要close game... thanks

總之長插電,長插dock ok......

Thanks!
jyeung1 09:13 AM 07-02-17
其實NS 設計有D 古古怪怪
熜機joy-con charge 吾到電
要sleep Mode 先charge 到

同埋佢個dock如果用2.5A 轉插著吾到
要直插無fuse先得,仲插得好實
吾知係米水貨問題??

另外想問新個批joy-con解決左連接問題未??
想買多對,但吾急,所以未解決吾買住!
neo2046 10:45 AM 07-02-17
限定版特典附 OVA 動畫 DVD 以及廣播劇 CD!
《蒼藍雷霆 鋼佛特 強襲合輯》限定版特典內容公開
https://www.famitsu.tw/articles/2017/06/003938.html
outlineman2003 10:47 AM 07-02-17
作者: jyeung1:

同埋佢個dock如果用2.5A 轉插著吾到
要直插無fuse先得,仲插得好實
吾知係米水貨問題??

另外想問新個批joy-con解決左連接問題未??
想買多對,但吾急,所以未解決吾買住!
我覺得係:
你關左機,但一插dock, 就會自動開機,所以joy con 就叉到電
12號四分衛 01:09 PM 07-02-17
作者: jyeung1:
因為熜機真係熜左機
唔講Joycon,部主機熜機係唔會差電,你一落Charger佢會開番機
yuhchan5 02:08 PM 07-02-17
作者: 12號四分衛:
因為熜機真係熜左機
唔講Joycon,部主機熜機係唔會差電,你一落Charger佢會開番機
即係好似iphone咁?
半人馬-RigiL- 02:14 PM 07-02-17
作者: yuhchan5:
即係好似iphone咁?
Windows phone 一樣 haha
由手機版發出
lodoss 02:36 PM 07-02-17
因為熜機真係熜左機
主機熜機都會差電,不過係慢差
迪安大叔 03:14 PM 07-02-17
買 2手 switch 行貨
有咩要注意?
年輕所犯下的錯誤 03:19 PM 07-02-17
作者: 迪安大叔:
買 2手 switch 行貨
有咩要注意?
一定要試dock mode啦 無得試都好一定要有單有盒保養書呢d
12號四分衛 03:41 PM 07-02-17
作者: lodoss:
主機熜機都會差電,不過係慢差
你指主機定Joycon?
lodoss 04:56 PM 07-02-17
你指主機定Joycon?
當然係講主機啦,我都成日入dock之後關機都差到電
harakuma 05:07 PM 07-02-17
我筧得真係唔好買二手主機,

一有問題真煩死你.
12號四分衛 05:19 PM 07-02-17
作者: lodoss:
當然係講主機啦,我都成日入dock之後關機都差到電
你睇清楚個mon
你關機放落dock後,其實佢係會重新開機
Eking 06:46 PM 07-02-17
作者: outlineman2003:
原來要close game... thanks

總之長插電,長插dock ok......

Thanks!
一向冇CLOSE GAME, 未試過有事~
lodoss 08:05 PM 07-02-17
你睇清楚個mon
你關機放落dock後,其實佢係會重新開機
我係入左dock ==> 之後先關機

按手制home key唔會著機
WAL1 10:49 PM 07-02-17
入dock後強制著你部機總有原因,我唔會同本身個設計對着幹XD
由手機版發出
標籤:Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ
第一 ... 245 295 335 339 340 341 342 343 344 345

返回主題版面