Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 20  ... 最後
電視遊戲討論版>ドラゴンボール ファイターズ《DRAGON BALL FighterZ》| 2.5D 格鬥/ASW︱Switch版發售預定
jyeung1 06:04 PM 06-22-17
作者: 天恨情:
製作人答其實好曖昧
出唔出SWITCH版就未知之數
其實我相信一機雙打係有一定吸引力既
而且起碼佢話唔係機能問題
我就會相信D專業既
就算佢最後真係冇出我都唔會歸咎機能問題
你要明白,主要利益問題
PS4/XB1/PC/switch 同時出只可食其中一個客

相反switch 遲3-6個月先出,
有機會食多次PS4/XB1/PC已買既客,因switch 可以拿出街玩.

MWH係機能所限, switch,好難出到
但會吾會有MH5出在switch 都係睇銷量!!
赤武神 07:02 PM 06-22-17
第七個角色是大社 不過得一張圖個樣少少怪
赤兵尉SETH 07:43 PM 06-22-17
一格...

wing 08:38 PM 06-22-17
作者: Gundam MK-2:
點解我見到明明講到最死嘅先叫人唔好講到咁死?
係咪我有思覺失調?

其實我地無人係ns主機/game製作人,點估機能都無可能準確得過佢地......囉
而且好多野事在人為
當年SFC又係唔夠機能出街機版街霸,結果咪又係左縮縮右減減之下出左落SFC度......
話機能冇問題果D, 真係應該立此存照, 萬一真係有ns版, 到時睇下係咪真係100%移植, 唔駛cut呢樣cut果樣. 其實用腦都知, 製作人一定會話機能冇問題, 如果唔係, 令消費者對隻game有介心事少, 得罪任天堂分分鐘俾公司抄魷都似.

最實際唔係睇呢D PR說話, 係睇真係出來的成品. 依家有實物俾你睇的成品, 情況係點? 大家都知, 講得多都悶.

ns就算出到都絕對要cut呢樣cut果樣, 我話o既. 100%肯定.

請認為ns完全100%出到唔駛左cut右cut果D版友, 真係真係save 番呢幾版野, 唔該.
赤武神 08:59 PM 06-22-17
作者: wing:
話機能冇問題果D, 真係應該立此存照, 萬一真係有ns版, 到時睇下係咪真係100%移植, 唔駛cut呢樣cut果樣. 其實用腦都知, 製作人一定會話機能冇問題, 如果唔係, 令消費者對隻game有介心事少, 得罪任天堂分分鐘俾公司抄魷都似.

最實際唔係睇呢D PR說話, 係睇真係出來的成品. 依家有實物俾你睇的成品, 情況係點? 大家都知, 講得多都悶.

ns就算出到都絕對要cut呢樣cut果樣, 我話o既. 100%肯定.

請認為ns完全100%出到唔駛左cut右cut果D版友, 真係真係save 番呢幾版野, 唔該.
依家係講緊出呢隻game NS機能可以應付到冇話過隻game 100%同PS4版效果一樣 (話一樣連我都唔信)
內容一定會係一樣~~係差解像度之類會唔同 (睇到時開發部果邊可以做到點程度)

"之前係有人講過以NS機能連出都出唔到"

PS.睇外間既support我都有信心呢隻會有NS版推出
https://www.change.org/p/release-dra...intendo-switch
http://www.gonintendo.com/stories/28...terz-on-switch -外國"比達"配音員都報以支持
WAL1 09:05 PM 06-22-17
其實呢,從來冇人講過係100%移植
版友個例子都係當年街霸左縮右縮PORT落超任
唔知要SAVE低啲乜

同埋我自己都係傾向保守,製作人咁講唔代表會有NS版。
天恨情 11:04 PM 06-22-17

咪偷換概念啦
覺得機能足以移植唔等於覺得足以100%移植
同埋說話唔好講到咁死
呢度冇人係專業人士
唔知SWITCH既機能去到邊
之前D第三廠GAME根本唔代表D咩
應該話冇人知佢地究竟代表到D咩
你說話講到咁死
想必你係個好專業既遊戲製作人喇
未請教閣下出品過既大作

另外你既100%係點定義先
如果係成組程式碼完全100%一樣
白痴都知唔會啦...
wing 11:42 PM 06-22-17
作者: 天恨情:
咪偷換概念啦
覺得機能足以移植唔等於覺得足以100%移植
同埋說話唔好講到咁死
呢度冇人係專業人士
唔知SWITCH既機能去到邊
之前D第三廠GAME根本唔代表D咩
應該話冇人知佢地究竟代表到D咩
你說話講到咁死
想必你係個好專業既遊戲製作人喇
未請教閣下出品過既大作

另外你既100%係點定義先
如果係成組程式碼完全100%一樣
白痴都知唔會啦...
咦? 唔話ns機能夠力拿? 唔駛100%? 即係降下解象度 cut下特效又跌下frame再唔係cut埋partner
assist 都算夠力呀 ?Ok la , 咁即係wii都可能夠力囉
赤武神 11:49 PM 06-22-17
咦? 唔話ns機能夠力拿? 唔駛100%? 即係降下解象度 cut下特效又跌下frame再唔係cut埋partner
assist 都算夠力呀 ?Ok la , 咁即係wii都可能夠力囉
你不如話CUT到變2D
強化人間ですの~★ 11:49 PM 06-22-17
GB街霸2都移植到啦
機能唔係問題來既
天恨情 11:57 PM 06-22-17
搵D留言黎睇下幾時話要用PS4版完全一樣?
另外唔洗100%唔等於要跌到10%都接受到
唔好不斷滑坡啦
依家乜野都未出
出唔出都未知之數
而且連製作人都話唔係機能問題
你講咁多唔通你專業得過佢
SWITCH唔係高
但都冇必要低估
DBFZ係需要一定機能
但亦冇必要過份誇大
講到咁大到時真係出黎打臉就唔好啦
個個都話審慎樂觀既時候
你哪來咁專業判斷可行與否
定你覺得你對SWITCH既機能既判斷準確過製作人
我就唔信我自己有咩能力判斷到D咩既
呢度都冇咩人夠膽講自己有幾大能耐
最初講緊一隻半隻第三廠代表唔到D咩
因為背後佢究竟有冇用盡SWITCH機能根本冇人知
我唔敢話佢未用盡
你亦冇咩可能有資格話已經用盡
所以對我地非專業既玩家黎講
眼前既第三方方作品根本冇咩代表到
因為我地根本無從判斷
但你就好專業
所以我先想請教下你專業既見解
有大作比我地開下眼界就最好啦
wsx360 11:59 PM 06-22-17
作者: 強化人間ですの~★:
GB街霸2都移植到啦
機能唔係問題來既
呢D已經唔萛移植啦
Rance 12:37 AM 06-23-17
對一D唔存在o既野都可以嘈完又挖返出黎嘈
等真係有佢份先慢慢嘈啦
Dyhalt Rushifar 10:00 AM 06-23-17
雖然目前太少野睇冇咩其他野好講,不過你地真係樂此不疲
Thaws 05:16 PM 06-23-17
大杜預左一定有....睇落好似係ザマス篇大杜?
由手機版發出
Sar8 05:19 PM 06-23-17
唔係斯路篇大杜來咩
八仙果 05:42 PM 06-23-17
作者: Rance:
對一D唔存在o既野都可以嘈完又挖返出黎嘈
等真係有佢份先慢慢嘈啦
係等真係有佢份先再嘈過。
wing 06:03 PM 06-23-17
作者: Sar8:
唔係斯路篇大杜來咩
好似係斯路篇, 返未來消滅斯路果個pose?
HON HON 07:02 PM 06-23-17
好似係斯路篇, 返未來消滅斯路果個pose?
大杜張圖係咪指樓上嗰張???

睇落似係劇場版劇照???
wing 07:15 PM 06-23-17
作者: HON HON:
大杜張圖係咪指樓上嗰張???

睇落似係劇場版劇照???
#225果張
HON HON 10:28 AM 06-24-17
#225果張
哦, 嗰張明顯係返自己未來ko斯路last嗰下黎...

無追到post, 借問聲有無話除左vs外, 會唔會有story mode?
真!DC 10:54 AM 06-24-17
出咩機種係商業考量機能根本唔係大問題

睇gameplay 畫面好正,d回憶番晒
希望有story mode
如果淨得對戰就諗諗先決定買唔買
由手機版發出
HON HON 11:18 AM 06-24-17
作者: 真!DC:
出咩機種係商業考量機能根本唔係大問題

睇gameplay 畫面好正,d回憶番晒
希望有story mode
如果淨得對戰就諗諗先決定買唔買
由手機版發出
IF只得對戰都入啦, 真係好耐無見過龍珠GAME咁熱血...HAHA
信長 01:19 PM 06-24-17
人大左,再攞本龍珠睇, 都係咁好睇
無多餘線條,明明個個角色都成身肌肉,都係畫得好靚,好精準
打又打得好有動感,你睇佢住果幾格打鬥,真係好似會"郁"
D 招當年黎講好多都非常創新
經典畫面又多...
真!DC 01:37 PM 06-24-17
如果冇自閉STORY mode真係要諗諗
格GAME苦手

作者: 信長:
人大左,再攞本龍珠睇, 都係咁好睇
無多餘線條,明明個個角色都成身肌肉,都係畫得好靚,好精準
打又打得好有動感,你睇佢住果幾格打鬥,真係好似會"郁"
D 招當年黎講好多都非常創新
經典畫面又多...
細個時睇唔覺
而家睇番先發覺鳥山明畫功同分鏡都好強
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 20  ... 最後

返回主題版面