Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-05-17, 09:48 AM   #176
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
昨晚終於連線打到一次
個連線設計認真麻麻
入房後是一個對戰session全部members排隊等......
唔似GGXrd果種咁自由.....

今集既打法變得心理戰較重要
硬直差同T6完全不同了
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-17, 10:05 AM   #177
cat8642
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: cat8642 查看文章
我都係咁 ... 試過連吾同人好多之都係咁 .. 吾通個個都 reject 我 ....
昨晚試過開 quick tournament 房,但因無 set 連線標準,入左一堆歐洲人 .. 但delay到吾想打玩今晚set番再試過 ..
cat8642 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-17, 10:06 AM   #178
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
Player match 打 private 勉強打得既

http://gaforum.org/showthread.php?p=...1#post11485701

去攻略區番 ID 約戰
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-17, 12:37 PM   #179
Time
God of Gamer
AwAkE~!

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDTime-6RD-
RANKING連線問題睇來NAMCO要諗下計盡快搞掂佢...唔係真係關公災難

"の住人"
数えきれない…でも少しの歳月は流れ いったい君の事を
どれくらい分かってるのかな? 指先で地図辿るようには
上手く行かないね 気づいているよ不安そうな顔
隠してるくらい 急ぎ足の明日へと抵抗するように
駆け回っていても不思議なくらい… この胸は君を描くよ
見上げれば輝きは色褪せず溢れていた どんな時も照らしてる
あの太陽のようになれたなら
Time 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-17, 12:53 PM   #180
lwmanroy
秀茂坪快昇小王子

註冊日期: Feb 2014
PSN  IDlwm1975
XBox Live GamertagMAN1975
angry

引用:
作者: Time 查看文章
RANKING連線問題睇來NAMCO要諗下計盡快搞掂佢...唔係真係關公災難
直情白痴!!!!又唔的一次出都唔明點會出得咁奇怪。現在我係去到暖身度等人入,之後上網或打電話GAME有人入連到打,無就算,試過自己搵左半個鐘都連唔到,都廢事同佢浪費時間,打多一兩星期無改善就賣出Q左佢算
lwmanroy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-17, 12:55 PM   #181
sorido

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDsorido
引用:
作者: lwmanroy 查看文章
直情白痴!!!!又唔的一次出都唔明點會出得咁奇怪。現在我係去到暖身度等人入,之後上網或打電話GAME有人入連到打,無就算,試過自己搵左半個鐘都連唔到,都廢事同佢浪費時間,打多一兩星期無改善就賣出Q左佢算

死啦,仲買左deluxe 版,上網打唔到早知唔買繼續玩下去FIFA 算
sorido 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-17, 01:06 PM   #182
古烈特
Crazy Gamer
Kayser

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code4012 4383 5638
PSN  IDxalexw
online matching真係ggxrd做得好好多
就算你係香港lobby搵唔到人, 你都可以走去日本lobby到睇人打同matching
仲要唔lag個下先抵死

我都好耐冇玩TK, 我買黎唔係諗住玩單機, 係諗住上網俾人虐架
古烈特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-17, 01:31 PM   #183
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 古烈特 查看文章
我都好耐冇玩TK, 我買黎唔係諗住玩單機, 係諗住上網俾人虐架
player match冇問題連到喎

舊 06-05-17, 02:05 PM   #184
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
http://blog.esuteru.com/archives/20014368.html
更新大概係事在必行吧,不過PRO DELAY仲大鑊過薄機真係有D意外,雖然解象高D…

脷伸:冇玩~

舊 06-05-17, 02:41 PM   #185
Time
AwAkE~!

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDTime-6RD-
其實佢而家fd match同開房打係無問題既,佢ranking match道有事相信係要改返打之前有show到對手咩角色同段位比人reject先會搞成咁...有bug,我都希望佢搞得掂,因為實際入道game後打其實都好順下

"の住人"
数えきれない…でも少しの歳月は流れ いったい君の事を
どれくらい分かってるのかな? 指先で地図辿るようには
上手く行かないね 気づいているよ不安そうな顔
隠してるくらい 急ぎ足の明日へと抵抗するように
駆け回っていても不思議なくらい… この胸は君を描くよ
見上げれば輝きは色褪せず溢れていた どんな時も照らしてる
あの太陽のようになれたなら
Time 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-17, 12:12 AM   #186
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
官方終於表態

http://www.tk7.tekken-official.jp/sp/

利申:只打左story,仲未正式練對人...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 06-06-17 12:14 AM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-17, 09:48 AM   #187
wing
格鬥低手

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
官方終於表態

http://www.tk7.tekken-official.jp/sp/

利申:只打左story,仲未正式練對人...

練下la, 對人好玩好多~~~

舊 06-06-17, 11:04 AM   #188
古烈特
Crazy Gamer
Kayser

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code4012 4383 5638
PSN  IDxalexw
打PLAYER MATCH都唔係下下連到, 都係要搵多幾多人先有個中
古烈特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-17, 11:08 AM   #189
wing
格鬥低手

引用:
作者: 古烈特 查看文章
打PLAYER MATCH都唔係下下連到, 都係要搵多幾多人先有個中
我晚晚同friend玩player match又冇人話過連唔到woo..... 頂多係排好耐隊有D人唔耐煩會走law.

舊 06-06-17, 11:22 AM   #190
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: wing 查看文章
我晚晚同friend玩player match又冇人話過連唔到woo..... 頂多係排好耐隊有D人唔耐煩會走law.
尋晚你 invite 我一入room,見咁多人等唔到,反正 online hea 不如開多 d item 先。
由手機版發出
舊 06-06-17, 11:42 AM   #191
wing
格鬥低手

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
尋晚你 invite 我一入room,見咁多人等唔到,反正 online hea 不如開多 d item 先。
由手機版發出
之前好似只係同你隻曉雨打過一次?

你走寶la, 琴晚房內有billy.............. 即係同時間大大一齊上psn live果位上次香港冠軍~

舊 06-06-17, 01:06 PM   #192
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
之前好似只係同你隻曉雨打過一次?

你走寶la, 琴晚房內有billy.............. 即係同時間大大一齊上psn live果位上次香港冠軍~
咪上次同你打既曉雨 + Alisa 囉

吉光都有用,不過對入力要求高 d,online要另一套打法。

練多陣先
由手機版發出

此篇文章於 06-06-17 01:09 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 06-06-17, 01:20 PM   #193
wing
格鬥低手

引用:
咪上次同你打既曉雨 + Alisa 囉

吉光都有用,不過對入力要求高 d,online要另一套打法。

練多陣先
由手機版發出
下次再打你隻曉雨
我d friend冇人用曉雨同alisa, 所以好少打呢兩隻~

舊 06-06-17, 01:38 PM   #194
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
下次再打你隻曉雨
我d friend冇人用曉雨同alisa, 所以好少打呢兩隻~
Alisa 唔會少架?

雖然大賽好少見,但 online casual 咁佢同 lili 應該長期頭兩位曝光率 wor, 因為夠靚女
由手機版發出
舊 06-06-17, 03:07 PM   #195
wing
格鬥低手

引用:
Alisa 唔會少架?

雖然大賽好少見,但 online casual 咁佢同 lili 應該長期頭兩位曝光率 wor, 因為夠靚女
由手機版發出
alisa都少遇到..... lili就多.

不過我部xbox360兩年前壞左, 之後我買ps4, 所以基本上冇打兩年鐵拳.... 所以除左有friend用開所以成日遇果D角色之外, 好多其他角色都唔記得點打了.

舊 06-09-17, 02:10 AM   #196
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
D character ending 求其到呢....佢地睇返以前D CG片會唔會覺得慚愧....

舊 06-09-17, 06:38 AM   #197
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: Rance 查看文章
D character ending 求其到呢....佢地睇返以前D CG片會唔會覺得慚愧....
應該係因為d budget去晒main story度...
但main story演出係好, 但故事上都係太多位無疾而終 (豪鬼突然消失, 風間仁訓左全程, 記者特登唔出樣但完全唔知佢有咩用)
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-17, 08:06 AM   #198
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

劇情好明顯未完

Opening 有幕係 raven 用刀斬開大門,玩完都唔見有呢幕。

jin 叫做主角但竟然最後先出現。

豪鬼同一美有乜關係又唔知。

我估應該仲有一個 ver. 既 update加返 anna 同 lei
由手機版發出

此篇文章於 06-09-17 12:07 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 06-09-17, 09:35 AM   #199
wing
格鬥低手

引用:
作者: gingq7 查看文章
應該係因為d budget去晒main story度...
但main story演出係好, 但故事上都係太多位無疾而終 (豪鬼突然消失, 風間仁訓左全程, 記者特登唔出樣但完全唔知佢有咩用)
呢D main story其實都幾大而無當, DOA又好, SF V又好, TK呢個又好, 睇得出花左好多時間人力物力(即係$$), 個別場景係好睇, 但總體真係...我情願佢整個force mode好過.

CG ending 其實係好燒錢的, 雖然每個ending 短, 但人物多, 加埋都成粒鐘.

不過以前T6/TTT2睇得出個家用版的投入成本係高過T7, 但都越來越少.... T6有個新engine 做的force /story mode同cg ending, TTT2已經冇左個大budget額外mode但keep到cg ending, 然後加一堆人, 到左T7, 角色少模式少. 對causal來講冇左個大budget額外mode, 對hardcore來講又cut左咁多舊人, 真係有D令人失望的. 雖然的RA/RD/慢鏡我覺得真係幾好.

而且好多年冇加過一D用真實格鬥技做基礎的新角色了, 依家加果D全部老作, research都省番.

舊 06-09-17, 11:15 AM   #200
gingq7

註冊日期: May 2008
但做story mode的$$$係不能省的,
因為要靠單機mode(force mode / story mode)吸引一般人買, SF/DOA都是如此

要唔做單機mode應該就只能走基本免費路線, TK/DOA都試過, 但好似都係唔太work
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
鐵拳 6 / TEKKEN 6 [已售] 神祕人1號 電視遊戲討論版 1229 11-14-23 06:36 PM
鉄拳 Tekken 7 l AC 第8集202X年 武藤遊戲 街機遊戲討論版 576 10-22-23 05:32 PM
[多機種] Tekken Tag Tournament 2 破戒僧 電視遊戲討論版 560 03-12-15 09:10 AM
Tekken Tag Tournament 2 破戒僧 街機遊戲討論版 169 11-06-13 05:51 PM
[ETC]TEKKEN ?? neo2046 電視遊戲討論版 5 04-30-04 12:04 AM

現在的時間是 07:42 AM

手機版 | APP版