Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-05-17, 11:03 AM   #3326
ayane123
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2003
Nintendo Switch 情報區 1 | 發售中 | 港版 HKD2,340

引用:
作者: Kain 查看文章
其實解釋唔到點解得左邊有事

明顯係設計缺陷,你google下個制既拆制圖

佢左邊個制信號發射位係右邊中間位,同個左制測試發現信號明顯弱過右制

Sent from my iPhone using Gaforum

此篇文章於 03-05-17 11:11 AM 被 ayane123 編輯。
ayane123 目前離線  
舊 03-05-17, 11:21 AM   #3327
david
The One

註冊日期: Mar 2002
老任官方回應:

引用:
When we asked Nintendo for an update about the problem earlier today, they provided the following statement:

"We have received some reports and are looking into them. As with all Nintendo video game systems, we will continue to monitor the performance of Nintendo Switch hardware and software, and make improvements when necessary. For help with any hardware or software related questions, visit http://support.nintendo.com."

https://www.kotaku.com.au/2017/03/ni...res-aquariums/

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線  
舊 03-05-17, 11:54 AM   #3328
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: david 查看文章
老任QC一向係神級O架嘛,有咩可能係佢出問題?
好心你啦!想挑起事端!你唔滿意咪唔好買唔好入嚟啦!係咪要我想版主投訴你,你被人ban先安樂?

Sent from my iPhone using Gaforum

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 03-05-17, 11:57 AM   #3329
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 阿聰 查看文章
好心你啦!想挑起事端!你唔滿意咪唔好買唔好入嚟啦!係咪要我想版主投訴你,你被人ban先安樂?

玻璃心?....LOL

舊 03-05-17, 12:00 PM   #3330
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
Nintendo Switch 情報區 1 | 發售中 | 港版 HKD2,340

引用:
作者: Eking 查看文章
玻璃心?....LOL
我只係好討厭d人唔鍾意又要批評,joycon係有問題係事實,但果份為鬧而鬧真係好討厭。

你要知道有人發言係有弦外之音,否則我唔會咁反感!

阿聰 目前離線  
舊 03-05-17, 12:07 PM   #3331
Alpha2

註冊日期: Sep 2016
引用:
老任官方回應:
呢位版友幾廿歲人,仲好似D 腦荀未生埋D fanboy咁,入去對家forum 踩場搞挑撥,
以閣下咁o既年紀仲咁fanboy 上腦咁落力, 實在難能可貴, 不得不寫個服字

此篇文章於 03-05-17 12:17 PM 被 Alpha2 編輯。
Alpha2 目前離線  
舊 03-05-17, 12:08 PM   #3332
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
引用:
我只係好討厭d人唔鍾意又要批評,joycon係有問題係事實,但果份為鬧而鬧真係好討厭。

你要知道有人發言係有弦外之音,否則我唔會咁反感!

可能對家最近無game 啱佢玩,咪過黎擦存在感囉
你都係咪X理佢啦

你唔見上面一路都無人理佢X up咩
Terry仔 目前離線  
舊 03-05-17, 12:08 PM   #3333
阿聰

JOY-CON問題,老任真係要主動跳出來盡快解決!
真係唔得就成批幫人換,紅白機年代都試過係咁,全部回收。

阿聰 目前離線  
舊 03-05-17, 12:09 PM   #3334
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:

其實佢好慘,佢部愛機喺HK無乜人理...又無乜game比人討論...
就唯有終日就google/wiki 下Sony同老任有乜黑材料...
真係戥佢辛苦

由得佢啦
MO 目前離線  
舊 03-05-17, 12:12 PM   #3335
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
有時hater 比真係真金白銀比錢的用家更「關心」,不過各自洞機好唔同
玩家想打機,分享,
hater 就為落石,補刀, 用佢自己話說演繹老任的新聞,亂按D 任天堂無講過的「真心話」
無限放大負面野,
好不幸GAF 有巴打真係JC 有問題, hater 就不斷「關心」來抽水
當然老任有時係抵死,唔抵幫,不過都要D 時間比該巴打同港任接觸,可能換機換JC 就完美解決

我尼部機無事,不是講風涼話,我都想幫該巴打,可惜都愛莫能助
我開埋hater名 = David,

佢引用的news 的確有根有據,不過都係為落石,補刀,用佢自己話說演繹老任的新聞,亂按D 任天堂無講過的「真心話」,無限放大負面野
佢D 「引用」可以睇,不過佢動機係咩,大家心照

信長 目前離線  
舊 03-05-17, 12:15 PM   #3336
阿聰

引用:
作者: Terry仔 查看文章
可能對家最近無game 啱佢玩,咪過黎擦存在感囉
你都係咪X理佢啦

你唔見上面一路都無人理佢X up咩
引用:
作者: MO 查看文章
其實佢好慘,佢部愛機喺HK無乜人理...又無乜game比人討論...
就唯有終日就google/wiki 下Sony同老任有乜黑材料...
真係戥佢辛苦

由得佢啦
我原本都當佢透明,係之前舊THREAD辣著我,跟手我問D人先知道佢係鍾意踢館。
我已經忍咗佢一次,但我已經問過版主,如果再係咁可以投訴,佢好自為之啦。

佢自己本身動機不良,真係知情嘅有眼見。

阿聰 目前離線  
舊 03-05-17, 12:16 PM   #3337
MO

引用:
作者: 信長 查看文章
有時hater 比真係真金白銀比錢的用家更「關心」,不過各自洞機好唔同
玩家想打機,分享,
hater 就為落石,補刀, 用佢自己話說演繹老任的新聞,亂按D 任天堂無講過的「真心話」
無限放大負面野,
好不幸GAF 有巴打真係JC 有問題, hater 就不斷「關心」來抽水
當然老任有時係抵死,唔抵幫,不過都要D 時間比該巴打同港任接觸,可能換機換JC 就完美解決

我尼部機無事,不是講風涼話,我都想幫該巴打,可惜都愛莫能助
我開埋hater名 = David,

佢引用的news 的確有根有據,不過都係為落石,補刀,用佢自己話說演繹老任的新聞,亂按D 任天堂無講過的「真心話」,無限放大負面野
佢D 「引用」可以睇,不過佢動機係咩,大家心照
繼續打zelda啦
好過日日google...google....google...
MO 目前離線  
舊 03-05-17, 12:19 PM   #3338
阿聰

引用:
繼續打zelda啦
好過日日google...google....google...
值唔值得買住WII U版ZELDA打住先?我部SWITCH係3.17先出貨。

阿聰 目前離線  
舊 03-05-17, 12:19 PM   #3339
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: X&Y 查看文章
27UD88 個type c via DP input failed
剩係充到電,但mon顯示無signal
usb hubs位無反應
轉頭落黃金買隻轉頭試

舊 03-05-17, 12:30 PM   #3340
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Eking 查看文章
玻璃心?....LOL
我都係執口水尾之嘛...

https://screenshot.net/w1rvjh4

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線  
舊 03-05-17, 12:33 PM   #3341
MO

引用:
值唔值得買住WII U版ZELDA打住先?我部SWITCH係3.17先出貨。
值唔值睇你銀包鬆唔鬆動

Switch版有哂日英文,等下啦。
啲錢留黎買下其他game或配件好過。
MO 目前離線  
舊 03-05-17, 12:36 PM   #3342
阿聰

引用:
我都係執口水尾之嘛...

https://screenshot.net/w1rvjh4
老任好著重QC,但唔代表完全冇失誤。
你自己有弦外之音,你等被人ban啦!

引用:
值唔值睇你銀包鬆唔鬆動

Switch版有哂日英文,等下啦。
啲錢留黎買下其他game或配件好過。
OK,明白!

此篇文章於 03-05-17 12:38 PM 被 阿聰 編輯。
阿聰 目前離線  
舊 03-05-17, 01:10 PM   #3343
DreamyLuigi

註冊日期: Aug 2013
即係其實得好少人有問題
咁我拎返去維修睇佢換唔換算

DreamyLuigi 目前離線  
舊 03-05-17, 01:15 PM   #3344
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
我反而覺得唔只一個人
係有班鐵腳定時定候過嚟抽水
幾廿歲人仲玩討伐,仲有無幼稚啲
我唔係怕人批評,因為我有好多時都有份插
只係唔明白點解有人可以咁得閒去搵位插一件自己唔鐘意嘅玩具
GAF今時今日已經人丁單薄,仲搞咁多嘢
我而加只希望盡快交流下switch fd code 跟住少啲上嚟

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線  
舊 03-05-17, 01:23 PM   #3345
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
想問下, 老任個官方套跟套個要貼好唔好洗=W=

舊 03-05-17, 01:27 PM   #3346
芝麻糊

註冊日期: Oct 2006
點解我搵唔到俄羅斯方塊demo ?係咪有架?

舊 03-05-17, 01:46 PM   #3347
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
隻隻貼都話有問題,即係叫我求其買隻貼住先je...

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線  
舊 03-05-17, 01:56 PM   #3348
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
真相大白

我肯定唔關老任講既干擾事

我頭先去左荔枝角aeon, 佢地set左個switch試玩區、內有一張梳化 一部電視 一部switch連dock 相隔七八呎遠。
我問職員可否試試自己部switch落佢dock.
佢ok 咁我就拎自己部機組插入去。joycon離機後四呎就斷左綫閃燈 要行返兩呎先接到 全程只在home menu內。佢問我有冇充夠電 我入controller睇全滿
我再行到梳化位 左邊已經斷綫 右邊放在背後斷埋 咁我都廢事再試。我再問佢可否試你地果部機 佢話ok
插dock 我再企sofa位 左右放哂背後 完全無斷過 控制正常唔會自動連按十次。

真相大白,一定係部機有事 。 我連新買joycon都出事 應該唔關joycon批次問題

可惜我無時間再試自己joycon落佢部機。

明早 老任香港見

tylau 目前離線  
舊 03-05-17, 01:59 PM   #3349
WAL1
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: 芝麻糊 查看文章
點解我搵唔到俄羅斯方塊demo ?係咪有架?

日版eshop按入隻game度有得㨂demo
WAL1 目前離線  
舊 03-05-17, 02:03 PM   #3350
DreamyLuigi

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: tylau 查看文章
真相大白

我肯定唔關老任講既干擾事

我頭先去左荔枝角aeon, 佢地set左個switch試玩區、內有一張梳化 一部電視 一部switch連dock 相隔七八呎遠。
我問職員可否試試自己部switch落佢dock.
佢ok 咁我就拎自己部機組插入去。joycon離機後四呎就斷左綫閃燈 要行返兩呎先接到 全程只在home menu內。佢問我有冇充夠電 我入controller睇全滿
我再行到梳化位 左邊已經斷綫 右邊放在背後斷埋 咁我都廢事再試。我再問佢可否試你地果部機 佢話ok
插dock 我再企sofa位 左右放哂背後 完全無斷過 控制正常唔會自動連按十次。

真相大白,一定係部機有事 。 我連新買joycon都出事 應該唔關joycon批次問題

可惜我無時間再試自己joycon落佢部機。

明早 老任香港見

我今日都去左第到試. 左邊一樣好差
放上大脾, 打直個joycon 擺.. 用十分鐘左右就閃

成個forum 咁多用家得我同你2個有事
我真係希望聽日佢肯換比我
解決左件事算

DreamyLuigi 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5824 06-03-24 10:23 AM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 05:00 PM

手機版 | APP版