Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 
攻略及心得交流區>龍が如く 6 命の詩 攻略專區 再見(?),桐生一馬
鐵之侍 06:46 PM 12-06-16
日文攻略

http://spwiki.net/ryu6/

萬年老話:任何故事和後期情節上的劇透請隱藏,謝謝!
fufufu123456 10:20 PM 12-06-16
-del-
鐵之侍 07:02 PM 12-08-16
暫時去到第四章,之前體驗版升了一堆錢和經驗果然有用

提提大家到第二章結尾前記得買一個豬排便當,不然去到第四章有一個支線暫時應會解不到(中招的人)
Akira 明 08:24 PM 12-08-16
湊B真係考起,除了識日文好高好高個句之外
其他都唔知講咩,文字提示又無
有無人知其他三個日文講咩?
雪舟等楊 09:14 PM 12-08-16
想知神室町貓CAFE喺邊

見人玩玩吓行咗去附近DMM LIVE CHAT.....

BTW, 點賺錢買罐罐
鐵之侍 08:28 AM 12-09-16
作者: 雪舟等楊:
想知神室町貓CAFE喺邊

見人玩玩吓行咗去附近DMM LIVE CHAT.....

BTW, 點賺錢買罐罐
在麻雀館旁的大廈2 樓

一提貓要去到廣島才能遇上(位置不固定?)

錢打麻雀,去阿細亞街附近打中國黑幫可以刷錢或銀盤,去到廣島第4 章可以玩打魚遊戲賺錢

還有發覺去到廣島有些招人(棒球) 加入的條件要的東西都要神室町才有,所以真是沒先買就待後些才處理吧
pet3 08:57 AM 12-09-16
作者: 鐵之侍:
在麻雀館旁的大廈2 樓

一提貓要去到廣島才能遇上(位置不固定?)

錢打麻雀,去阿細亞街附近打中國黑幫可以刷錢或銀盤,去到廣島第4 章可以玩打魚遊戲賺錢

還有發覺去到廣島有些招人(棒球) 加入的條件要的東西都要神室町才有,所以真是沒先買就待後些才處理吧

直接說我知道

是不是遙+外人的種
不是桐生我會崩潰唔玩住
涅吉.水母 10:10 AM 12-09-16
今集少野玩到嘔...
藤原今年34歲 唉

真係完全唔接受只係一幕交代搭上事件
18歲生仔
完全感覺遙個角色好似用完即棄黎插個一家故事

以ero gamer角度真係拍碟寄返去(某處女廚)

pet3 10:38 AM 12-09-16
作者: 涅吉.水母:
今集少野玩到嘔...
藤原今年34歲 唉

18歲生仔

某一天我在信箱收到一隻BD..........
Jockey 11:26 AM 12-09-16
作者: Akira 明:
湊B真係考起,除了識日文好高好高個句之外
其他都唔知講咩,文字提示又無
有無人知其他三個日文講咩?
BB個頭會上下或左右搖~
Tdot 02:36 PM 12-09-16
玩到第四章, 感覺隻game 應該好快爆

上一集零好像好d
pet3 08:43 PM 12-09-16
http://homu.komica.org/19/index.php?res=923411

果然大家都崩潰
豪傑公子 09:00 PM 12-09-16
作者: 涅吉.水母:
今集少野玩到嘔...
藤原今年34歲 唉

18歲生仔

但個角色應該唔係34歲...
明明0個劇本咁好, 仲以為6嘅劇情會回勇,
點解要俾希望我...
小昭Teddy 12:44 AM 12-10-16
今日買左, 而家先開始
涅吉.水母 01:16 AM 12-10-16
作者: 豪傑公子:
但個角色應該唔係34歲...
明明0個劇本咁好, 仲以為6嘅劇情會回勇,
點解要俾希望我...
無交代年齡
但係點睇都30歲以上

小栗原來都33

----------

差最尾個side story + 2周目 就白金
lovexjapan2008 09:51 AM 12-12-16
6真係明顯地收錄內容唔夠多
故事完左,係主線未死的人,基本上係唔會出現,同佢地合作做支線都無
咁仲有咩可玩性

海底殺魚,我呢D唔鐘意睇魚的人,我無心情玩

以前有個鬥技場,都叫做有得打下交,而家,係街度打人就有份
VF5 FS得街機版,打六七關就完,不如正正式式出FS

基本上無左以前個種mini game快感
Dyhalt Rushifar 09:52 AM 12-12-16
今集虎落好似細力咗好多咁?
街邊D靚都唔可以一發收佢皮…
開埋COUNTER強化會唔會好D?

冇玩十年PUYO真係生疏晒,好彩30勝係累積唔係連勝
SunSunny 10:08 AM 12-12-16
而家Game Loading個符號Icon係咩黎?
鐵之侍 10:28 AM 12-12-16
作者: lovexjapan2008:
6真係明顯地收錄內容唔夠多
故事完左,係主線未死的人,基本上係唔會出現,同佢地合作做支線都無
咁仲有咩可玩性

海底殺魚,我呢D唔鐘意睇魚的人,我無心情玩

以前有個鬥技場,都叫做有得打下交,而家,係街度打人就有份
VF5 FS得街機版,打六七關就完,不如正正式式出FS

基本上無左以前個種mini game快感
完全同意,像3和5故事評價極端但遊戲性高會讓人玩很開心連主線也忘了打,但今集我基本是想快爆機算數

明明桐生最後故事就出多一些舊人(支線也好), 當然也可能是想留作之後的續篇出場也不一定啦。。。。。
pet3 10:42 AM 12-12-16
今集是否像4咁可以無腦白金
Tdot 10:49 AM 12-12-16
D 囡囡好感升爆都只係約出來玩飛鏢之後入返去俱樂部消費?
Tdot 02:03 AM 12-14-16
酒店小姐no.1, 做埋支線後無得叫出來?

咩玩法?
SunSunny 02:01 PM 12-14-16
其實尾道仁涯町參考廣島邊個地方?
小昭Teddy 02:44 PM 12-14-16
作者: SunSunny:
其實尾道仁涯町參考廣島邊個地方?
尾道
pet3 07:01 PM 12-26-16
那裡有警察 ?
我想做逃跑杯
1 2 3 

返回主題版面