Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 
電視遊戲討論版>Final Fantasy XII Zodiac Age (HD remaster) | | PS4, XB1, NS
Amuro0093 02:55 PM 06-07-16
今次等PC版﹐平好多.
aquarius 06:23 PM 06-08-16
ff12當時出得唔合時
因為11熱潮不減令到12頗受冷落
加上前段後段故事更換producer令到後段爛尾
但系統至畫面都是我杯茶
嗰陣ps3 60gb剛剛入手無game玩都係玩番12
所以ps4版都會是必入之作了
HM 07:43 PM 06-08-16
咁HD remaster即係唔會執下d故事啦
ipchow 08:07 PM 06-08-16
又睇下E隻load 唔load 到ps2個save
mrk 08:29 PM 06-08-16
作者: Lamsze:
點解最近我係YOUTUBE懷念既野都整出黎?
但得英文就PASS,佢應該唔會甘唔貼心吧
記得學2隻召喚獸有2倍MP,最多3倍
可能最近就黎E3,所以放左英文版trailer先囉!

PS: 冇PS3份唔意外,但連PSV都冇份就...T_T
Hello MiMi 08:48 PM 06-08-16
作者: 風間鈴木仁:
其實我想問 FF XIV 問題

我 PS4 有 FF XIV 但是未有 PSN

請問有辦法玩到 ? 要 比月費嗎?
要月費
無psn+ 應該ok
aquarius 10:10 PM 06-08-16
作者: Hello MiMi:
要月費
無psn+ 應該ok
應該要有PSN account
game跟account login的
aquarius 11:21 PM 06-08-16
作者: ShinDou:
國際版個新盤係幾好玩,真係要用腦打,仲要PLAN定點升點打,好過癮,不過第1次打分分鐘卡關完全過唔到

故事真係要搞搞佢,唔係真係幾難搵到人買
想問吓國際版嘅新盤係咪變咗無得轉職或無咗升status嘅自由度呢
ShinDou 11:34 PM 06-08-16
作者: aquarius:
想問吓國際版嘅新盤係咪變咗無得轉職或無咗升status嘅自由度呢
新盤分左職業,揀左冇得轉,LICENSE BOARD完全唔同,唔同職業學到既野好大分別,裝既武防都好大分別,所以要PLAN定,不過我覺得佢整得幾好,真係有諗過試過晒唔係亂咁SET,平衡得幾好,反而原版太屈,裝加AP野刷下就行晒個BOARD屈機
aquarius 02:52 AM 06-09-16
新盤分左職業,揀左冇得轉,LICENSE BOARD完全唔同,唔同職業學到既野好大分別,裝既武防都好大分別,所以要PLAN定,不過我覺得佢整得幾好,真係有諗過試過晒唔係亂咁SET,平衡得幾好,反而原版太屈,裝加AP野刷下就行晒個BOARD屈機
原來如此, 我還未接觸過國際版
原版感覺上似FF2, 自由度大但容易迷失
不過gambit其實可以將職能分野
變相有轉職的自由度感覺呢
風間鈴木仁 04:33 AM 06-09-16
作者: Hello MiMi:
要月費
無psn+ 應該ok
應該要有PSN account
game跟account login的
謝謝大家意見

咁就沒有辦法了

等待 FFXII 了
卡樂B 06:07 PM 06-09-16
作者: ipchow:
又睇下E隻load 唔load 到ps2個save
機會接近 0%
YeeeSSS 10:25 PM 06-09-16
逼人出機☹️
neo2046 06:56 PM 06-16-16
Final Fantasy XII: The Zodiac Age - E3 2016 Gameplay [HD]
https://www.youtube.com/watch?v=rsIyNMenBB4
作者: :

aquarius 08:37 PM 06-16-16
今集4個角色都有gambit
即係同時有四個角色可以用?
Squall-Lucifer 08:52 PM 06-16-16
今集4個角色都有gambit
即係同時有四個角色可以用?
應該是Event限定的臨時加入角色都可以給你設定gambit而已,團隊本身就6個常駐角色,所以通常都只是3人小隊啦
aquarius 08:57 PM 06-16-16
作者: Squall-Lucifer:
應該是Event限定的臨時加入角色都可以給你設定gambit而已,團隊本身就6個常駐角色,所以通常都只是3人小隊啦
不過示範中可以用到lamont嗰視點
以前original版唔可以用到guest的
ShinDou 09:11 PM 06-16-16
唔係新野黎,國際版已經可以SET GUEST既GAMBIT
Squall-Lucifer 09:40 PM 06-16-16
不過示範中可以用到lamont嗰視點
以前original版唔可以用到guest的
看來我在上一版說過的國際版和日(原)版分別之處沒人看....

唔係新野黎,國際版已經可以SET GUEST既GAMBIT

aquarius 09:57 PM 06-16-16
作者: Squall-Lucifer:
只是原本在日版的第4角色由NPC改成可以給玩家手動操縱吧?這好像當年國際版已經是的了
看回了 ^^;
看來國際版會給我另一種新鮮感w
艾哈撒 04:26 PM 07-14-16
無更新系統???
mrk 07:16 PM 07-15-16
作者: 艾哈撒:
無更新系統???
一定冇啦!

PS:呢緊動漫節會唔會公佈中文版呢??
enishi 10:10 AM 09-15-16
TGS Trailer

RPG之鬼 03:02 PM 09-15-16
係咪到依家為止都冇講會填補翻個故事?
咁樣真係炒冷飯
aquarius 09:07 PM 09-15-16
作者: RPG之鬼:
係咪到依家為止都冇講會填補翻個故事?
咁樣真係炒冷飯
除非請得番松野泰己
如果唔係都無可能補完故事
我覺得12故事嘅紥實只係去到風之神殿
1 2 3 4 5 6 7 8 

返回主題版面