Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-10-16, 01:32 PM   #51
KUTAR#
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: Akira 明 查看文章
俾$係咪所有信用卡都得?

細聲問:工口物都寄海外嗎?
細細聲:エロゲー的話Amazon 唔寄,但amiami肯寄
或者用getchu 經轉送網買
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 01:51 PM   #52
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
搭單問
PC software 寄唔寄到海外?
由手機版發出
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 01:54 PM   #53
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: Rance 查看文章
唔寄,書 BD GAME都唔會寄
書不給寄海外.......本來還打算看看角川本小說(香港出到第3期,日本出到第7期)
另外手提電腦之類的產品應該都是不行,和美國一樣要找集運的吧?

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 01:59 PM   #54
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
書不給寄海外.......本來還打算看看角川本小說(香港出到第3期,日本出到第7期)
另外手提電腦之類的產品應該都是不行,和美國一樣要找集運的吧?
角川有八口物?
你quote果個講緊八口物only喎

舊 03-10-16, 02:11 PM   #55
Leong
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
唔只Amazon JP, 連Amazon US都係, game可以送香港了, yeah!!!
Leong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 02:12 PM   #56
Squall-Lucifer
懶人一個

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
角川有八口物?
你quote果個講緊八口物only喎
不,而是普通的輕小說........比如陽炎拔錨第7期的特裝本.......

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 02:17 PM   #57
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: Leong 查看文章
唔只Amazon JP, 連Amazon US都係, game可以送香港了, yeah!!!
US 一向都得 有朋友前排訂LIFE IS STRANGE 限都係US
當年D3 果陣 如果你係英/美訂左一櫃過來 而家應該差唔多供完樓
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 02:18 PM   #58
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: HakiK 查看文章
其實至從上年年尾global海外配送改左運費計法之後,好多野都暗地裡送到海外,以家名正高順撈埋game就一流
(以家運費=底數+件數x3/400yen,以前係成張單計size/重量+手續費,以家集運其實慳唔到幾多)
底數係咩黎?

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 02:41 PM   #59
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
我第一樣都係諗到呢樣
靠開做水貨, 轉運真係應該最唔開心,

隨著越來越多"can ship international/oversea", 真正"使用式買家"喜訊,

依家仲有一個大堡壘------YJA, 如果連呢個都開放埋......

當然, 呢個該應有D難度, 因為收錢問題, 除非日文仔自己發展一個好似Paypal/支付宝咁既system比yja嚟用啦. 最重要係日本人要改變心態
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 02:50 PM   #60
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
作者: harakuma 查看文章
靠開做水貨, 轉運真係應該最唔開心,

隨著越來越多"can ship international/oversea", 真正"使用式買家"喜訊,

依家仲有一個大堡壘------YJA, 如果連呢個都開放埋......

當然, 呢個該應有D難度, 因為收錢問題, 除非日文仔自己發展一個好似Paypal/支付宝咁既system比yja嚟用啦. 最重要係日本人要改變心態
咩係YJA?

舊 03-10-16, 02:53 PM   #61
harakuma
Game Master

引用:
咩係YJA?
ヤフオク
舊 03-10-16, 02:56 PM   #62
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
ヤフオク
呢個萬一開埋,代購轉運一半以上摺得

舊 03-10-16, 03:05 PM   #63
harakuma
Game Master

引用:
呢個萬一開埋,代購轉運一半以上摺得
大跌九成都似

不過講開又講, YJA唔知發咩神經,

兩日前開始, 將D入札者名變晒做號碼, 之前只係顥示頭3個英文字母,

佢咁樣做表面好似保護入札者私隱,

但我覺得反而會多咗惡意入札eg賣家分身抽高個價....等等
舊 03-10-16, 03:09 PM   #64
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
不,而是普通的輕小說........比如陽炎拔錨第7期的特裝本.......
特裝本是出貨的,不過當時我是一早訂定
如果你要單,upload 俾你參考都得

但現在amazon 現在賣的特裝版,都不是amazon 自己的貨
是 marketplace 的寄售貨,shipping trems 有限制當然唔寄了
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 03:21 PM   #65
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
大跌九成都似

不過講開又講, YJA唔知發咩神經,

兩日前開始, 將D入札者名變晒做號碼, 之前只係顥示頭3個英文字母,

佢咁樣做表面好似保護入札者私隱,

但我覺得反而會多咗惡意入札eg賣家分身抽高個價....等等
丫烏d保護政策嘛
好唔好一回事,但的確好有心保護日本用家
亦因為咁而唔開放海外發行信用卡付款
短期內我都唔期望佢地會改

而且仲有個問題,一般放野上去嘅非商鋪用戶,唔想/唔識搞送海外嘛
又要再計運費俾人睇,又要去郵局/速遞搞,俾着我都覺得煩

舊 03-10-16, 03:55 PM   #66
LWF
Junior Member

天呀!點解香港得澳門唔得!!!
LWF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 04:02 PM   #67
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
唔知點解我試左好幾隻GAME都唔得......我試埋版友話OK既PSV GUNDAM都係唔得......

舊 03-10-16, 04:10 PM   #68
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
唔知點解我試左好幾隻GAME都唔得......我試埋版友話OK既PSV GUNDAM都係唔得......
発売元你要搵番amazon.co.jp 先得.

如以下就OK

この商品は、Amazon.co.jp が販売、発送します
http://www.amazon.co.jp/gp/product/B...=AN1VRQENFRJN5

咁就唔OK

この商品は、さくらACが販売し、Amazon.co.jp が発送します。
http://www.amazon.co.jp/gp/product/B...A1HYBLLRZ882EV
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 04:13 PM   #69
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
Search O個度TICK返GLOBAL就可以睇到邊D送

舊 03-10-16, 04:14 PM   #70
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
炒丫拿!炒丫拿!(大大力升炒game佬的臉)

舊 03-10-16, 04:15 PM   #71
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: Noi Aruto 查看文章
炒丫拿!炒丫拿!(大大力升炒game佬的臉)
冇咁理想的...好多都唔送海外

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-10-16, 04:16 PM   #72
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
都有八成GAME送啦

舊 03-10-16, 04:17 PM   #73
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
breaker 3?
試過得喎

舊 03-10-16, 04:20 PM   #74
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

引用:
作者: fami~yan 查看文章
冇咁理想的...好多都唔送海外
都滿意了
一直以黎得game要另搵轉運,而家係個好開始
而且amazon用DHL,好過大部分通販西用ems

舊 03-10-16, 04:24 PM   #75
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 真十人€ 查看文章
発売元你要搵番amazon.co.jp 先得.

如以下就OK

この商品は、Amazon.co.jp が販売、発送します
http://www.amazon.co.jp/gp/product/B...=AN1VRQENFRJN5

咁就唔OK

この商品は、さくらACが販売し、Amazon.co.jp が発送します。
http://www.amazon.co.jp/gp/product/B...A1HYBLLRZ882EV
引用:
作者: Rance 查看文章
Search O個度TICK返GLOBAL就可以睇到邊D送
終於得喇
唔該兩位

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 09:45 PM

手機版 | APP版