Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-31-15, 11:15 AM   #551
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
悟飯不嬲都想做學者,係讀者想佢變勁者
佢老豆復活左,仲有比達悟天同杜拉格斯18號布歐呢班勁人保護地球 (事但一個都打爆西都)
我又覺得佢弱化都好正路
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 11:29 AM   #552
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
再係咁落去,悟飯連老婆同個女都打唔贏...

咁不如索性搵個理由,唔好出場算啦
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 11:35 AM   #553
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
當佢係悲慘角色咁睇算啦, 無可能唔俾佢再出場既...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 11:41 AM   #554
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
做學者係佢老母屈佢做
唔係佢意願黎
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 11:45 AM   #555
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: HON HON 查看文章
當佢係悲慘角色咁睇算啦, 無可能唔俾佢再出場既...
或者會搵次劇場版係知識救地球呢
仲有翻身.....機會.....................掛.............

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 11:46 AM   #556
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Sar8 查看文章
藍髮我諗唔多唔少係因為原本神mode太普通(界王拳...),大家都係睇慣gei起哂個頭個look
明顯比達落來望住悟空死款果陣已經修練成功,話唔埋仲快過悟空

咁樣比達同悟空已經係同lv...加埋島山明認可劇場版,以後比達唔駛再活係悟空陰影之下

神vs神仲變到終極悟飯,結果down grade仲比人秒殺...魔童仲勁過佢...阿樂二世www

後邊有人講番

飯是普通模式被打倒,之後變超2秒殺 對方

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 11:51 AM   #557
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: pet3 查看文章

後邊有人講番

飯是普通模式被打倒,之後變超2秒殺 對方
不如講點解冇左能力解放....
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 11:59 AM   #558
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: 小嘉 查看文章
做學者係佢老母屈佢做
唔係佢意願黎
唔好咁黎屈芝芝
悟飯設定係愛好和平,生性善良
本身係鍾意學習

舊 03-31-15, 12:23 PM   #559
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
悟飯細個果時都係鐘意學習架啦 唔鐘意打架
習武講真亦明顯係因為就算佢唔想打人地都會囉佢黎搞 而且佢老豆同義父都係除左打就咩都唔識既人
為求父愛梗係要習埋武

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 12:28 PM   #560
Dom031059
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
悟飯係生性和平, 但唔代表唔打,佢係正義使者
只要有人危害地球就會出手
但布歐後作者似發髀氣式寫廢悟飯...結果依家連清卒都有難度
Dom031059 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 12:39 PM   #561
古鐵.巨人
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDterryho_PSNJP
引用:
作者: Dom031059 查看文章
悟飯係生性和平, 但唔代表唔打,佢係正義使者
只要有人危害地球就會出手
但布歐後作者似發髀氣式寫廢悟飯...結果依家連清卒都有難度
我覺得由斯路篇累死老豆已經出事,
咁交棒人氣唔插就有鬼
古鐵.巨人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 12:50 PM   #562
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
諗深一層
唔係悟飯變超2果陣中二上身悟空都唔會死
究極悟飯又係拿拿聲Ko布歐就冇之後咁多大頭佛
講到尾悟飯都係有撒亞人既劣根性,鍾意串人

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 03:37 PM   #563
Hello MiMi
Game Master

悟飯第一次出場個版頭佢自己已經話大個想做學者
其實打斯路個陣佢亦講過自己唔想打

到斯路遊戲完左,地球和平左佢先弱番 (因為讀書)
反而GIGI 係叫佢參加天下第一武道大會,因為悟空d 遺產已經洗得7788

之後能力解放打布毆佢都係要救地球,因為當時地球人已經滅絕,可以話唔打唔得
其實布歐篇悟飯打得仲少過娜美星同斯路篇
甚至乎漫畫結局之前個次天下第一武道會,佢都收左山,做觀眾了。
舊 03-31-15, 03:40 PM   #564
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: ouki 查看文章
不如講點解冇左能力解放....
無練太耐退化了

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 03:59 PM   #565
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
悟飯第一次出場個版頭佢自己已經話大個想做學者
其實打斯路個陣佢亦講過自己唔想打

到斯路遊戲完左,地球和平左佢先弱番 (因為讀書)
反而GIGI 係叫佢參加天下第一武道大會,因為悟空d 遺產已經洗得7788

之後能力解放打布毆佢都係要救地球,因為當時地球人已經滅絕,可以話唔打唔得
其實布歐篇悟飯打得仲少過娜美星同斯路篇
甚至乎漫畫結局之前個次天下第一武道會,佢都收左山,做觀眾了。
佢就算想打都唔打得啦
世界英雄撒旦既女婿,人地唔比佢參賽簡直係合理到不能再合理

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 04:09 PM   #566
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
佢就算想打都唔打得啦
世界英雄撒旦既女婿,人地唔比佢參賽簡直係合理到不能再合理
話不能這樣說
阿班 (撒旦個孫) 係有參加既

布歐時期,撒旦個女都有參加 (撒旦個陣時已經係救世主)
就算悟空都係有親屬關係 (親家)
舊 03-31-15, 04:10 PM   #567
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
其實正常唔係話潛能解放唔洗變身咩
就係因為長期保持最佳狀態先至話將潛能發揮到極限就已經係最強(我仲好似記得界王神講過話唔洗再練功)

終極悟飯只係遊戲上對呢個形態既悟飯既角色名

舊 03-31-15, 11:26 PM   #568
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
ももクロがフリーザ化!衝撃ビジュアルがサイト乗っ取り http://t.co/6dc9ve0l4e

此篇文章於 04-01-15 02:08 AM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-15, 11:51 PM   #569
money
◆.西野司命.◆

舊 04-01-15, 02:08 AM   #570
money
◆.西野司命.◆

http://www.toei.co.jp/release/public/1205559_1140.html

フリーザ軍では、「F」の復活を機に、私たちと一緒に進化し、ともに成長してくれる新たな戦闘兵および幹部候補を募集しています。

どうかな、私の下で働いてみる気はないか?

募集要項
採用職種

総合職(主に戦闘)
応募資格

以下の条件を共に満たす方
・戦闘力 不問
・出身星 不問
※または、名前のどこかに冷蔵庫で保存が出来る名前の持ち主。

勤務地
全宇宙

服装
戦闘服(支給)

福利厚生
メディカルマシーン完備

舊 04-01-15, 11:10 PM   #571
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: money 查看文章
ももクロがフリーザ化!衝撃ビジュアルがサイト乗っ取り http://t.co/6dc9ve0l4e

http://www.momoclo.net/
已換回普通版
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-15, 06:01 PM   #572
money
◆.西野司命.◆

舊 04-08-15, 11:53 PM   #573
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: money 查看文章

桃色幸運草Z做了桃白白的弟子
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-15, 07:45 PM   #574
money
◆.西野司命.◆

舊 04-09-15, 07:50 PM   #575
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
與其話藍髮,不如話似銀髮多D

標籤
ドラゴンボール, 鳥山明, 龍珠

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
麻枝准「Charlotte-シャーロット-」最終巻第7巻にはTV未放送特別篇収録されます | 麻枝准:アニメで終わりです supermanlady 日本動漫畫討論版 340 11-29-17 05:51 PM
TVアニメ「VALKYRIE DRIVE -MERMAID-」始動丨監督:金子ひらく シリーズ構成:黒田洋介 money 日本動漫畫討論版 25 01-01-16 10:44 PM
山形石雄「六花の勇者」第十二話 (終)「解明の時」 supermanlady 日本動漫畫討論版 107 10-06-15 10:32 PM
藍「ミリオンドール」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 4 06-19-15 11:26 PM
鳥山明 新作連載開始 money 日本動漫畫討論版 29 04-01-14 06:39 PM

現在的時間是 10:37 AM

手機版 | APP版