Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 07-25-13, 09:07 PM   #76
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
引用:
作者: 涅吉.水母 查看文章
唔記得用編輯orz

重點4技
1.ネックスブリッター(空中回轉)
2.ブランディッシュ (4下普攻,+1回轉攻擊)
3.バーサーク
4.オーバーラップ

1lv受流無敵
1lv分身(可考慮升爆)
1lvhp低攻擊力上升

汎用技
1lv執錢補血(可考慮升爆)
1lvhp增加
1lv食物回復量

PK向有第二種玩法XD
PK有無盃?
無盃我就唔玩鳥

reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-13, 09:40 PM   #77
涅吉.水母
Insane Gamer
地下&アイドル住人

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code2019 9684 7465
PSN  IDOonegaxxoO
XBox Live Gamertagnegaxx
引用:
作者: reiyaw 查看文章
PK有無盃?
無盃我就唔玩鳥
可以開自己人物4打
有盃都好易洗
涅吉.水母 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-13, 10:00 PM   #78
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
試左個防彈飛配腎上腺素真係有升到攻
不過イモータル係keep住效果時間內扣血
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-13, 10:07 PM   #79
haluforever

註冊日期: Jul 2007
Nintendo Switch ID0208-7629-1209
PSN  IDHalu6_6
搵唔搵到有以前街機feel?
haluforever 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-13, 10:09 PM   #80
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
開隻戰士打下,用番啲高lv NPC都清mission清得幾快。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-13, 10:33 PM   #81
涅吉.水母
地下&アイドル住人

引用:
作者: BlackWing 查看文章
試左個防彈飛配腎上腺素真係有升到攻
不過イモータル係keep住效果時間內扣血
有錢可以打無敵藥+加攻藥+分身+ルナティック
前提無左一堆裝

防彈飛個人覺得無乜用
亞馬招空中回轉攻擊夠曬避招

武器連防具都5個位
淨低2格要好好諗清楚

3招技實用性高得 分身/ルナティック
但ルナティック要扣血

此篇文章於 07-25-13 10:36 PM 被 涅吉.水母 編輯。
舊 07-25-13, 10:34 PM   #82
BlackWing
World Order
↘本氣度0

宜家d女神真係識搶錢....
救完佢加新野貴過原本果d好多

引用:
有錢可以打無敵藥+加攻藥+分身+ルナティック
前提無左一堆裝

武器連防具都5個位
淨低2格要好好諗清楚

3招技實用性高得 分身/ルナティック
但ルナティック要扣血
道具位可以擴張架者..不過要skill point
同埋要開咁鬼多道具又要學減cd time....都係要skill point,所以食藥就算啦..

同埋樓上我都講過啦...防彈飛唔係要佢防彈飛個效果...係要佢扣血

此篇文章於 07-25-13 10:53 PM 被 BlackWing 編輯。
舊 07-25-13, 10:52 PM   #83
涅吉.水母
地下&アイドル住人

唔夠打hard mode last boss...
投降 繼續升

引用:
道具位可以擴張架者..不過要skill point
同埋要開咁鬼多道具又要學減cd time....都係要skill point,所以食藥就算啦..
d skill point其實超緊張

目前60lv
加錯左1招技3lv
幾招無用既技1lv

ブランディッシュ
バーサーク
オーバーラップ
係得呢3招升爆

ネックスブリッター都淨係升到3lv

此篇文章於 07-25-13 11:07 PM 被 涅吉.水母 編輯。
舊 07-25-13, 11:23 PM   #84
AthrunZala
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
有冇人知爆99LV係咪所有SKILL都可以學哂?
定係永遠D SKILL PT都COVER唔到所有SKILL?
AthrunZala 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-13, 11:24 PM   #85
涅吉.水母
地下&アイドル住人

引用:
作者: AthrunZala 查看文章
有冇人知爆99LV係咪所有SKILL都可以學哂?
定係永遠D SKILL PT都COVER唔到所有SKILL?
65lv頂
65一定學唔曬
只能升爆4-5招主技

-------
除非...爆hard mode後仲有 lunatic
舊 07-25-13, 11:27 PM   #86
AthrunZala
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
65lv頂
65一定學唔曬
只能升爆4-5招主技

-------
除非...爆hard mode後仲有 lunatic
咁就大鑊
我亂升D SKILL
順帶一問,我係GATE到開咗ONLINE MODE, 點先可以搵人JOIN 我一齊打?

此篇文章於 07-25-13 11:30 PM 被 AthrunZala 編輯。
AthrunZala 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-13, 11:34 PM   #87
涅吉.水母
地下&アイドル住人

引用:
咁就大鑊
我亂升D SKILL
順帶一問,我係GATE到開咗ONLINE MODE, 點先可以搵人JOIN 我一齊打?
ps3流程
開online>係gate到按start>
第一個係加入隨機場
第二個係加入好友場

如果人地要入黎
要對方選擇加入已登錄好友 既場
舊 07-25-13, 11:53 PM   #88
BlackWing
World Order
↘本氣度0

ノーマル>ハード>インフェルノ嘛
hard之後緊係仲有
舊 07-26-13, 12:01 AM   #89
涅吉.水母
地下&アイドル住人

引用:
ノーマル>ハード>インフェルノ嘛
hard之後緊係仲有
岩岩望完盃表
的確有
舊 07-26-13, 12:10 AM   #90
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
B線好多都好短

舊 07-26-13, 12:20 AM   #91
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
作者: Sar8 查看文章
B線好多都好短
還好啦 之後仲有個混沌慢慢打

舊 07-26-13, 12:30 AM   #92
steve
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
參考攻略網

http://www.4gamer.net/games/134/G013480/FC20130718003/
steve 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-13, 12:56 AM   #93
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
魔法師應該修隕石雨先定即死技先好D?/
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-13, 01:53 AM   #94
涅吉.水母
地下&アイドル住人

有忘卻的秘藥

此篇文章於 07-26-13 02:02 AM 被 涅吉.水母 編輯。
舊 07-26-13, 01:56 AM   #95
steve

集完 9 粒野 之後打個 boss 點打...?
我 lv 27 都唔夠打,死左又唔俾復活.....
steve 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-13, 02:03 AM   #96
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
感謝大家GE解答

大家玩咗一陣,有冇咩心得分享下?
我家下玩女巫, 唔敢升佢D SKILL廢時升錯,只係鑑定到自己LV GE A級以上GE 武器.
有無試過係迷宮中死哂3次會有咩後果?要係SAVE開始返定係會係寺到復活再投入戰場?
(暫時都未陣亡過)
普攻回MP同集氣儲MP一定要升, 空中飛屈機.
大魔法我用雷雲, 爆發力低但中晒都好大力. 而且雷雲你可以一路做其他野一路等佢打XDDD

引用:
作者: kamkw 查看文章

請問呢個任務應該去邊度解?
同埋要點做?
thanks~
俾石像boss果度D狗打中5下

舊 07-26-13, 02:33 AM   #97
涅吉.水母
地下&アイドル住人

引用:
作者: steve 查看文章
集完 9 粒野 之後打個 boss 點打...?
我 lv 27 都唔夠打,死左又唔俾復活.....
真係唔夠打升到35LV NORMAL頂再打

要習慣佢攻擊模式同避大技
唔係到HARD MODE再戰就...
舊 07-26-13, 02:58 AM   #98
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

忍唔到手買左psn版...
正準備玩ELF~

舊 07-26-13, 03:10 AM   #99
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

引用:
真係唔夠打升到35LV NORMAL頂再打

要習慣佢攻擊模式同避大技
唔係到HARD MODE再戰就...
normal果隻搏血都打得贏

舊 07-26-13, 03:16 AM   #100
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
想問下psv版日服psn既save可唔可以過落ps3版港服到用?
另外ps3版4人打果陣會lag嗎? psv 4人lag到我玩唔落,,,
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] ヴァニラウェア作品攻略區 武藤遊戲 攻略及心得交流區 1943 05-21-24 02:15 PM
[多機種] Dragon's Crown / ドラゴンズクラウン l PS5 Switch 完全版未定 待機 武藤遊戲 電視遊戲討論版 937 11-03-17 11:18 AM
[多機種] SUPER Street Fighter IV 系列討論區 Vol.3 八仙果 攻略及心得交流區 257 06-07-14 08:21 AM
[多機種] SUPER Street Fighter IV 討論區 Vol.2 八仙果 攻略及心得交流區 1753 06-05-14 06:23 PM

現在的時間是 06:28 AM

手機版 | APP版