Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後
~清談館~>[ERROR]忽上腦人格分裂 概念689梁匪振英: 努力讓市民生活完全恢復"正常"
神秘過客 01:02 AM 06-21-13
作者: ZlWS:

條廢柴癲完未

港大民意研究計劃最新調查發現,港人對「一國兩制」的信心淨值,跌至零的新低。行政長官梁振英回應,外界不能憑空評價「一國兩制」,需看《基本法》落實情況。他又謂,如有人認為「一國兩制」落實有問題,特區政府會多做一些關於《基本法》內容的宣傳工作。

梁振英又係咪「憑空」認定其他人憑空評價?

【梁振英:外界不能憑空評價「一國兩制」】
http://bit.ly/11AwBLn
689 o既思維真係非一般人能夠理解

一國兩制有無真正落實到,香港人有眼睇兼親身感受到....
任何一個香港巿民都有資格去評論一國兩制o既落實問題....
就算基本法寫得再好, 共慘黨落實唔到就係落實唔到
佢家陣仲要走黎話加強宣傳基本法o既內容, 咁咪即係變相再進一步話俾港人知一國兩制名存實亡
再者, 家陣係話緊你係落實方面o既問題, 而唔係本基法o既問題,
就算俾佢宣傳到本基本法曉飛都無用, 根本上就都九唔搭八, 連問題重點係邊都唔知

唔知自己乞人憎都唔該出少句聲當幫忙啦
鈴蘭 01:05 AM 06-21-13
佢既支持度就真係憑空左啦
香港人每日都感受緊呀,憑空

特首呢個位睇黎真係會天魔付體
選緊果時佢都仲叫口才好過唐唐
一上左就連野都唔識講
神秘過客 02:42 AM 06-21-13
其實唔係佢口材好, 只係唐唐太弱雞至顯得佢口材唔錯......
家陣無人墊佢底, 即時原形畢露啫
你要知道佢係政府撈左十幾年都無人數得出佢一項功績, 就知道佢絕對唔係一顆省油o既燈啦
小嘉 03:10 AM 06-21-13
比D錢宣傳幾次就可以令人有番信心

咁使你689做特首咩

個個都做得啦
N0T51B 06:06 AM 06-21-13
使乜咁在意佢嘅BS
而家社會討論緊嘅係佢應該幾時下台
"一國兩制信心", "佢嘅誠信", "佢應唔應該繼續做特首" 都唔係今時今日嘅689有資格去討論嘅題目
HM 07:28 AM 06-21-13
689你點講都好,71都係上硬街架啦
尼路 08:29 AM 06-21-13
佢曲線支持七一上街ja。
亍 ◣ 08:33 AM 06-21-13
作者: 平山深雪:
689你點講都好,71都係上硬街架啦
咁多優惠,點會唔出
ZlWS 10:11 AM 06-21-13
作者: 尼路:
佢曲線支持七一上街ja。
每日一金句激發巿民思維

真用心良苦
ZlWS 10:14 AM 06-21-13
作者: 神秘過客:
689 o既思維真係非一般人能夠理解

一國兩制有無真正落實到,香港人有眼睇兼親身感受到....
任何一個香港巿民都有資格去評論一國兩制o既落實問題....
就算基本法寫得再好, 共慘黨落實唔到就係落實唔到
佢家陣仲要走黎話加強宣傳基本法o既內容, 咁咪即係變相再進一步話俾港人知一國兩制名存實亡
再者, 家陣係話緊你係落實方面o既問題, 而唔係本基法o既問題,
就算俾佢宣傳到本基本法曉飛都無用, 根本上就都九唔搭八, 連問題重點係邊都唔知

唔知自己乞人憎都唔該出少句聲當幫忙啦
基本法 本身都係為土共舖路, 有理本地港人咩
只看雙非事件就知乜事
ZlWS 10:25 AM 06-21-13
梁振英:CEPA體現國家支持

2013年06月20日
行政長官梁振英表示,《內地與香港關於建立更緊密經貿關係的安排》(CEPA)聯合工作小組兩天前在廣州開會,並指CEPA一直以來體現國家對香港經濟發展的關懷和支持,使香港的工商、金融和專業服務業,在內地有更大更好的發展機會,有更大的發展舞台。

梁 振英今天(6月20日)會見傳媒時說,在使用CEPA條文的過程中,特區業界、當地政府和中央政府對條文可能有不同的詮釋和理解,因此他在政綱中主張成立 聯合工作小組,避免香港業界要在中央、地方和特區政府三者之間兩頭跑,中央政府亦同意讓特區政府參加由中央和地方政府三方面共同主持的聯合工作小組。

http://www.news.gov.hk/tc/categories...0_193844.shtml
ヨコ男 10:36 AM 06-21-13
《基本法》落實「一國兩制」的
無睇《基本法》就話「一國兩制」有問題, 原則上係憑空評價

但剩係講普選特首
阿爺加句愛國愛港我已經唔知點落實
ZlWS 10:42 AM 06-21-13
作者: ヨコ男:
《基本法》落實「一國兩制」的
無睇《基本法》就話「一國兩制」有問題, 原則上係憑空評價

但剩係講普選特首
阿爺加句愛國愛港我已經唔知點落實
屍:兩制 就係 愛國&愛港

上面d人只可以愛國,好唔同啊
Rance 12:52 PM 06-21-13
作者: N0T51B:
使乜咁在意佢嘅BS
而家社會討論緊嘅係佢應該幾時下台
"一國兩制信心", "佢嘅誠信", "佢應唔應該繼續做特首" 都唔係今時今日嘅689有資格去討論嘅題目
我諗唔係討論幾時下台囉,係應該討論點樣趕佢落台
香港人做被動永遠都只會能做一隻共產黨養O既豬
鈴蘭 12:53 PM 06-21-13
屍:兩制 就係 愛國&愛港

上面d人只可以愛國,好唔同啊
咁都實現唔到囉
你邊忽睇得出689愛港a
魔璃 12:57 PM 06-21-13
作者: Rance:

原來我地有豬咁高級??

我以為系連蟻民都不如
keijoey 01:38 PM 06-21-13
作者: 魔璃:

原來我地有豬咁高級??

我以為系連蟻民都不如
呢期好多人覺得自己似「進撃的巨人」入面d調查兵團
可惜, 個人覺得香港人比較似「人在野」入面d蛋白質
由手機版發出
ZlWS 02:22 PM 06-21-13
作者: 魔璃:

原來我地有豬咁高級??

我以為系連蟻民都不如
蟻 識團結喎
豬只識玩泥乍

作者: 鈴蘭:
咁都實現唔到囉
你邊忽睇得出689愛港a
愛港! 愛到以為香港得佢一人話事,得佢一人為香港好,搞CEPA令到港幾威威呀!~多左好多自由(狗?)呀, 金行藥房幾豐收!~
knight-philip 02:38 PM 06-21-13
作者: Rance:
趕落台?
不是最終目標直接拆走這個台嗎

蟻 識團結喎
豬只識玩泥乍

愛港! 愛到以為香港得佢一人話事,得佢一人為香港好,搞CEPA令到港幾威威呀!~多左好多自由(狗?)呀, 金行藥房幾豐收!~
豬好有智慧的(好像有3歲智商)
反而螞蟻主要只是靠本能
...雖然香港人連反抗的本能都不知去了哪裡去

CY的說話就算了吧
上次去美國不也是前一句"香港作為連接中國的xxx",後一句"透過香港,可以和中國xxx"
魔璃 03:25 PM 06-21-13
你睇漏左3隻字

蟻民都不如
N0T51B 06:17 PM 06-21-13
咁又唔好咁悲
真係蟻都不如就索性剷平香港
使鬼徙咁多時間金錢溫水煮蛙咩
如果香港人真係團結啲企出嚟就一定得
不過而家....
ZlWS 07:39 PM 06-21-13
咁又唔好咁悲
不過而家....
剷平到的話, 就world war III了
小草 12:05 AM 06-22-13
作者: 神秘過客:
其實唔係佢口材好, 只係唐唐太弱雞至顯得佢口材唔錯......
家陣無人墊佢底, 即時原形畢露啫
你要知道佢係政府撈左十幾年都無人數得出佢一項功績, 就知道佢絕對唔係一顆省油o既燈啦
對我黎講唐唐係跳船多過口材唔好

689 知道自己時日無多,所以日日出黎吠兩聲俾主人知佢有做野同好忠心,順手挑戰緊港人底線
某F 11:55 PM 06-23-13
咁又唔好咁悲
不過而家....
門面野一定要做

等如中共成日話反貪呢d一樣

點解大陸人仲信香港
睇怕你同好多香港人都唔知香港有乜可貴之處(已消失當中)
亍 ◣ 08:24 AM 06-24-13
忘了講
0.00

作者: :
市民對兩制信心零淨值

星島日報

(綜合報道)(星島日報報道)港大民意研究計畫最新一項調查顯示,各項港人信任及信心指標均全面下跌,其中,市民對中央的信任程度更跌至十四年以來低位。市民對一國兩制的信心淨值跌至零,是回歸以來首次。

港大民研上星期以電話訪問了過千名市民,受訪者對特區和中央政府的信任比率分別為百分之三十二及百分之二十五,較三個月前同樣下跌十二個百分比,令信任淨值跌至負數,分別為負五和負二十個百分比。其中,市民對中央的不信任比率上升十三個百分比,至百分之四十五,是九七年二月以來新高。

若從受訪者年齡來分析,年屆十八至二十九歲的受訪者最不信任特區及中央政府,比率分別為百分之五十四及百分之六十七。

另外,市民在各項前途信心的負面比率亦創新高。香港前途信心負面比率為百分之四十二,升至○三年六月以來新高;中國前途信心負面比率則為百分之二十七,是回歸以來新高;市民對一國兩制的信心出現「零淨值」,較之前大跌二十一個百分點。

標籤:689
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後

返回主題版面