Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-09-12, 12:10 PM   #1951
naytk
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDfatyan
3DS Friend Code4511 0437 1153
PSN  IDyanchimkay
XBox Live Gamertagktyan
引用:
作者: 八仙果 查看文章
[IGN] 10 Things We Want From Wii U

全文:http://ap.ign.com/en/feature/3947/10...ant-From-Wii-U

1 – Better Loading Times
2 – Operating System
3 – Streamlining Friends, Adding Parties
4 – Some Sort of Voice Chat
5 – Customizing Miiverse and Profiles
6 – Folders (Again!)
7 – A Matte Finish
8 – Confirmations of Metroid, Mario and Zelda
9 – A New Virtual Console
10 – Nintendo Network IDs That Work
總覺得任記咁多年黎都唔明白user想要D乜,冇錯遊戲係有創意,但操作系統上真係好落後,明明遲過PS360幾年出,應該係睇住人黎食,都出到一pat屎咁…
naytk 目前離線  
舊 12-09-12, 12:12 PM   #1952
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
我想問GAMEPAD係未要用火牛叉電?
甘未又要買多一個變壓器?

舊 12-09-12, 12:20 PM   #1953
naytk
Crazy Gamer

引用:
作者: 1515 查看文章
若果wii 資料 > WiiU ,
請問Wii 係咪要上網更新?
不過, 我部Wii 日版,
咁我買WiiU 美版.....我諗過唔到資料吧!
bingo,不同區不能過。
不過過唔到都唔係咩損失,因為過左之後wii同wiiu嘅資料都係河水不犯井水,你用膠紙將兩部機黐埋都有同樣效果
naytk 目前離線  
舊 12-09-12, 12:20 PM   #1954
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
mh set + 雙出變壓+保護貼入手4500..030|

今天更新不用1小時啊030

舊 12-09-12, 12:21 PM   #1955
naytk
Crazy Gamer

引用:
作者: ist 查看文章
有D牛係一開二。
naytk 目前離線  
舊 12-09-12, 12:21 PM   #1956
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:

唔係我都唔駛花錢換過隻牛
野良猫 目前離線  
舊 12-09-12, 12:23 PM   #1957
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: naytk 查看文章
總覺得任記咁多年黎都唔明白user想要D乜,冇錯遊戲係有創意,但操作系統上真係好落後,明明遲過PS360幾年出,應該係睇住人黎食,都出到一pat屎咁…
不知是否他們不想投資或是技術有限,
由 friend code 時開始,一直都畀人插。

所以我明白 XBOX360 點解要收錢,
亦都很明白係畀得值。

最不滿意是過資料、買了的 download 遊戲不是跟 account 等。

引用:
所以大家都買一出二以上的變壓器。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線  
舊 12-09-12, 12:24 PM   #1958
八仙果
youtube 頻道

Nintendo Switch ID3414-6520-7624
wink

引用:
作者: naytk 查看文章
bingo,不同區不能過。
不過過唔到都唔係咩損失,因為過左之後wii同wiiu嘅資料都係河水不犯井水,你用膠紙將兩部機黐埋都有同樣效果
而且可以用埋所以 wii 的周邊,包括 GC 手掣。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線  
舊 12-09-12, 12:37 PM   #1959
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
引用:

亦都很明白係畀得值。

最不滿意是過資料、買了的 download 遊戲不是跟 account 等。

所以大家都買一出二以上的變壓器。

求推薦一隻好用的,最好吾太熱,旺角買得到的就更好
只要型號就得,其他資料我自己搵
thx

舊 12-09-12, 12:38 PM   #1960
An0raku
Insane Gamer
速報Glutton

註冊日期: Sep 2009
請問日版Wii U Pro手掣可唔可以用喺美版機度? Thanks!
An0raku 目前離線  
舊 12-09-12, 12:52 PM   #1961
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:

亦都很明白係畀得值。

比起 Sony, MS, 任記無其他寫 OS 嘅經驗, 以前 console/handheld 功能少, OS 簡單, 所以技術肯定落後好多
enishi 目前離線  
舊 12-09-12, 12:59 PM   #1962
Takushi
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: yuchai 查看文章
gamepad 有 region locked?
咁普通wiimote 有無?
Just the wiiU pad, normal controllers are fine,

I think the pad has a firmware of its own (Us in English and Japs in japs)
Takushi 目前離線  
舊 12-09-12, 01:00 PM   #1963
Takushi

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: An0raku 查看文章
請問日版Wii U Pro手掣可唔可以用喺美版機度? Thanks!
I think so just the wiiU pad can't, others should be ok

此篇文章於 12-09-12 01:22 PM 被 Takushi 編輯。
Takushi 目前離線  
舊 12-09-12, 01:07 PM   #1964
Navism
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code0860 3619 1923
引用:
作者: enishi 查看文章
比起 Sony, MS, 任記無其他寫 OS 嘅經驗, 以前 console/handheld 功能少, OS 簡單, 所以技術肯定落後好多
佢呢d唔係技術問題, 係心態問題.
呢係日本人出唔到國際既原因.
就算日本本身有類似facebook既平台, 也是諸多限制.

手制都分區係一件無意義既事.
所以全日本真係只有sony既思維比較開放.
人地韓國samsung勁到入埋日本手機橫掃,
日本廠重傻下傻下.
Navism 目前離線  
舊 12-09-12, 01:09 PM   #1965
wongdee

註冊日期: Jun 2011
引用:
thx
CT-500
wongdee 目前離線  
舊 12-09-12, 01:14 PM   #1966
naytk
Crazy Gamer

引用:
作者: Navism 查看文章
佢呢d唔係技術問題, 係心態問題.
呢係日本人出唔到國際既原因.
就算日本本身有類似facebook既平台, 也是諸多限制.

手制都分區係一件無意義既事.
所以全日本真係只有sony既思維比較開放.
人地韓國samsung勁到入埋日本手機橫掃,
日本廠重傻下傻下.
不能同意更多!
naytk 目前離線  
舊 12-09-12, 01:37 PM   #1967
verdy_returner
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDverdy
XBox Live Gamertagalex2102
引用:
Confirmed...
WiiU controller have region lock.
(Both US & JP console owner)

17-40mm F4.0 L USM
70-200mm F2.8 L IS USM
verdy_returner 目前離線  
舊 12-09-12, 01:45 PM   #1968
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
我所有100V 機都係用美式三脚插

100V 變壓牛 > 美式三脚插拖版 > 所有100V 電器

引用:
thx
去SSP 永盛電子................旺角鴻光商場d 電子零件舖星期日休息的

頽頽地買隻super 得架啦, 只form 一部家用機的話300w 都卓卓有餘

如要比音響用就買隻500w~800w 同有濾波既就好d.................

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 12-09-12 01:53 PM 被 HAKAIDER 編輯。
HAKAIDER 目前離線  
舊 12-09-12, 01:47 PM   #1969
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
wiimote 沒有,
美版的日版 Wii U / Wii 都通用。

八仙果 目前離線  
舊 12-09-12, 02:07 PM   #1970
taichu2
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
黃金 MH SET $4100.

跌多些。
taichu2 目前離線  
舊 12-09-12, 02:26 PM   #1971
knob

註冊日期: Nov 2008
Nintendo Switch IDSW-5440-9442-2919
PSN  IDKnob_SW
XBox Live Gamertag4k blu-ray only
今日美版有跌嗎?
如果想出美版機出信和抵d定ssp抵?
knob 目前離線  
舊 12-09-12, 02:33 PM   #1972
陳永仁

註冊日期: Jan 2004
部電視有D飛邊既現象,部機又冇得較細D個畫面,激死!
陳永仁 目前離線  
舊 12-09-12, 02:35 PM   #1973
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: 陳永仁 查看文章
部電視有D飛邊既現象,部機又冇得較細D個畫面,激死!
我都有呢個情況, 美版機出左咁耐有冇人講過?
定係個別牌子電視先會咁?

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線  
舊 12-09-12, 02:48 PM   #1974
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
日版多人買好多

但我真心鐘意美版多d
Hello MiMi 目前離線  
舊 12-09-12, 02:49 PM   #1975
陳永仁

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: W!LL 查看文章
我都有呢個情況, 美版機出左咁耐有冇人講過?
定係個別牌子電視先會咁?
我嗰部係sony,試過用色差,hdmi 又降解像度都唔得!
陳永仁 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
Nintendo Wii 癮君子FC & 操作吸毒區 Vol.2 [Wii 機主集中地][邪道免問] antony chan 攻略及心得交流區 879 02-19-11 04:31 PM
GameCube交流區~Wii機主的另一好去處~Vol.4(注目作品推介、用Wii玩GC game、GC玩GBA、GBC、GB game簡介) IDGAF 攻略及心得交流區 383 06-11-09 06:33 AM
Wii等於一台DSstation,DS遊戲可以通過Wii進行擴展,充當Wii控制器 Netnet 手提遊戲機討論版 19 06-09-06 01:18 AM

現在的時間是 06:43 PM

手機版 | APP版