Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 85 135 175 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 195 235 285  ... 最後
手提遊戲機討論版>Nintendo 3DS 綜合情報討論區 xx || 超任版 N3DSLL 已經出貨
Super Bus 06:42 PM 11-28-12
作者: Suda:
玩唔到,你想玩日版game就要買日機
由手機版發出
老任幾時惡到咁o架? 到 DSi 時代都未有分區嘅...
咁即係要一區一機, 要入兩架 3DS...??
風無霜 06:46 PM 11-28-12
作者: Suda:
玩唔到,你想玩日版game就要買日機
由手機版發出
點解我今日行過188見到有一間話行版機玩到日版game?
Suda 06:49 PM 11-28-12
作者: Super Bus:
無錯,老任呢個世代倒退晒
日後都唔洗旨意買老任行game,除非你想買多部港版機
由手機版發出
enishi 07:06 PM 11-28-12
作者: Super Bus:
DSi 都有分區,不過好少 game 係 DSi 專用
由手機版發出
W!LL 07:06 PM 11-28-12
作者: 風無霜:
係玩到日版DS Game
風無霜 08:03 PM 11-28-12
作者: W!LL:
係玩到日版DS Game
哦...明白了
八仙果 01:32 AM 11-29-12
作者: 風無霜:
我第一次在遊戲店睇到呆一呆。
神名レオ 01:43 AM 11-29-12
之前買左PXZ都忍到,但入埋雷頓逆轉就頂唔住
今日入左日版藍黑真3DS~~
雖然之前都玩過下朋友個部,但當自己真係拿上手玩返未玩完隻PXZ
睇下啲轉好嘅3D片....
只係大左啫,點解好似玩緊第二隻GAME咁,打機都有心機好多!
Suda 01:52 AM 11-29-12
作者: 李奧涼介:
雖然之前都玩過下朋友個部,但當自己真係拿上手玩返未玩完隻PXZ
只係大左啫,點解好似玩緊第二隻GAME咁,打機都有心機好多!
我都係藍黑機主,部機真係好靚,手感又正

玩某啲game嘅分別好大,eg. PXZ, 光神話, BH
最正係逆轉有大大個異議あり
ZOMA 04:11 PM 11-29-12
唔係點叫真3DS
我都有呢個感覺..只係個MON大左je...
之前都冇乜心機開3DS, 入左LL後即刻玩多左..
(當然一來多左game玩)
DQGUNDAM 04:14 PM 11-29-12
係law,個mon大左姐,但唔知點解個feel係唔同左
carychow 01:07 PM 11-30-12
刷到個行貨機, 我部日版機 Mii 廣場入面顯示冇地圖, 得港版台版先有?
katoru 01:20 PM 11-30-12
行機無地圖
Super Bus 03:16 PM 11-30-12
今日行商場見到有個任天堂攤位展示 3DS, 3DS XL,
Wii U 同相關嘅新遊戲,
我亦走去同D人員查詢相關問題,
睇嚟 Region locked 呢樣野真係冇得攪,
唔似D DVD 同 Blu-ray 咁可以有全區碼機解救,
除非考慮 "一區一機", 即係一架日版 3DS 玩日版機,
另一架就玩美版, 不過亦冇可能咁做, 亦唔化算,
除非你真係可以有米到咁, 冇理由為左玩一兩隻 Game 走去買分區機...

D職員仲同我講, 新出嘅 Wii U 一樣有 Region locked,
老任實在太惡啦...

Rance 03:39 PM 11-30-12
作者: DQGUNDAM:
我覺得d掣都好按D,大部D又揸得無咁攰
teealpha 03:51 PM 11-30-12
作者: ZOMA:
唔係點叫真3DS
我都有呢個感覺..只係個MON大左je...
之前都冇乜心機開3DS, 入左LL後即刻玩多左..
(當然一來多左game玩)
作者: Rance:
本來我玩3DS覺得LL只係大左個芒冇乜大分別唔駛考慮轉LL,繼續玩3DS自我感覺良好
直到我玩Super魂斗羅時上芒連粒子彈都幾乎睇唔到……
DQGUNDAM 04:04 PM 11-30-12
唔知個mon色水係咪唔同,所以個feel係唔同左

而家返唔到轉頭,玩番細機好似玩緊迷你版咁

係個喇叭真係渣左
teealpha 04:07 PM 11-30-12
唔知個mon色水係咪唔同,所以個feel係唔同左

而家返唔到轉頭,玩番細機好似玩緊迷你版咁

係個喇叭真係渣左
色水其實冇變化,不過反光少左感覺上光左就真
至於芒size就好似用慣左5.3"手機用唔返4.3"手機一樣道理
Y.Bird 07:10 PM 11-30-12
作者: Rance:
大部係好揸手好多,
而且個東菇制沒咁滑手。
PaulPaul 11:49 PM 12-01-12
終於由美版3DS轉做3DSXL真係好正!
人大左少左打機, 日版專用games PXZ, 機戰, GG, DQ真係有心無力
美版機玩任記自家games就夠

不過而家多左部美版舊機, 唔知有無人有部日版舊機有興趣想換呢
神名レオ 01:11 AM 12-02-12
作者: PaulPaul:
終於由美版3DS轉做3DSXL真係好正!
人大左少左打機, 日版專用games PXZ, 機戰, GG, DQ真係有心無力
美版機玩任記自家games就夠

不過而家多左部美版舊機, 唔知有無人有部日版舊機有興趣想換呢
喂,我正正係日版舊機喎!
係咪換!!??幾時都得!!
PaulPaul 10:50 AM 12-02-12
喂,我正正係日版舊機喎!
係咪換!!??幾時都得!!
我地再PM傾

其實呢個換機法幾好, 應該好多人由3DS轉同區XL/LL,
部舊機用黎同人轉另人區既機, 咁就可以月用黎做backup,
唔洗食之無味, 棄之可惜, 我見放出去都係得6百蚊度
如果日版機主部舊機轉美版專玩美版games, 年中省回不少
神名レオ 12:42 PM 12-02-12
已PM回覆左你~~PM繼續傾~
本來諗住賣比朋友,但與其幾舊水比人,換返部美版機玩下又確係正!
但有冇人知,如果我日版玩GAME(例如孖車),美版DL PLAY玩唔玩到??
tung999 03:58 PM 12-02-12
已PM回覆左你~~PM繼續傾~
本來諗住賣比朋友,但與其幾舊水比人,換返部美版機玩下又確係正!
但有冇人知,如果我日版玩GAME(例如孖車),美版DL PLAY玩唔玩到??
DL PLAY都有分區 玩唔到架
神名レオ 02:25 AM 12-03-12
作者: tung999:
DL PLAY都有分區 玩唔到架
任記呀任記,用左大機後都冇乜野好插你
但鎖區呢樣野真係太反智喇……
第一 ... 85 135 175 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 195 235 285  ... 最後

返回主題版面