Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 8 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 28  ... 最後
Neo Entertainment TREND>The Walking Dead
kain_plus 09:20 PM 11-19-12
作者: 機場美少年:
可能有劇透。

S3E6,
估唔到有床戲…

整體進度方面,反而唔算有乜進展,
最多只係"相遇"。

第一季的時候就算比喪屍抓傷都會變喪屍,
雖然宜家講咗基本上全部人都已經受感染,死咗無被咬過一樣會變喪屍。
但係今集黑妹Michonne本身已經有槍傷,
佢揮刀劈喪屍,搞到自己成身屍血同內臟的時候,
個傷口應該會比感染吧?

但佢好似乜事都無,係一日之內(純粹靠估,因為片中一直是有日光的時間)步行到兩個"相遇"地點,
太神奇了吧…其實Michonne已然變種~!
(就像電影版Resident Evil系列的Alice一樣已經同病毒成功融合有超能力…)

電話果PART真係比我估中…只係一個電話

失蹤人口事件終於有人跟進了…
Daryl 英雄救美(阿婆)
姣婆Andrea 真係守唔到寡

Michonne 吸晒血都冇事, 唔通已經成為新一代walker女王?

Merle阻人扑o野係會被燒袋袋
Anson225 10:08 PM 11-19-12
i don't think michonne will turn, i think u will only turn 1)when u get bitten 2)when u die
anyway i wonder what would happen when Merle finally meets Daryl
Suda 12:32 AM 11-20-12
Andrea條線好鬼煩,成日發姣勾佬

Maggie唔通會代替Michonne...
朔望~ 01:31 AM 11-20-12
其實一直都有呢個BUG
人人都已感染 所以死後(沒死腦幹)會變喪屍
咁點解咬一下手/腳就會變喪屍
咬一下手/腳應該唔會致死先係
如果話因為從未感染過被咬後會變就唔出奇
但前提係已感染都無發病致死黎變屍
咁再咬多一啖都一樣唔會變吧

所以有傷口再被淋一身屍血都唔變亦都唔出奇
Nicklaus 03:51 PM 11-20-12
頭兩季都係求生為主, 今季變左做互相殺戮咁, 已經唔在意walker
玄武 06:33 PM 11-20-12
作者: Suda:
Maggie唔通會代替Michonne...
咁季尾點收科?Governor會俾邊個
作者: Nicklaus:
頭兩季都係求生為主, 今季變左做互相殺戮咁, 已經唔在意walker
回歸原作囉~
kain_plus 10:31 PM 11-20-12
作者: 朔望~:
其實一直都有呢個BUG
人人都已感染 所以死後(沒死腦幹)會變喪屍
咁點解咬一下手/腳就會變喪屍
咬一下手/腳應該唔會致死先係
如果話因為從未感染過被咬後會變就唔出奇
但前提係已感染都無發病致死黎變屍
咁再咬多一啖都一樣唔會變吧

所以有傷口再被淋一身屍血都唔變亦都唔出奇
諗諗下, 可能只係D 牙同指甲先會有菌導致即刻感染
Sar8 07:34 AM 11-21-12
作者: Nicklaus:
到監獄出走之前都冇咁多求生
IDGAF 05:05 PM 11-22-12
作者: kain_plus:
諗諗下, 可能只係D 牙同指甲先會有菌導致即刻感染
聽完你咁講我直頭覺得TWD入面的喪屍設定似傳統吸血殭屍,
當你係食糧時可以吸晒你D血(喪屍就食晒你D肉),
要增加同類時就感染你咁。
Suda 08:26 PM 11-26-12
S3E7

好彩冇搞Maggie
不過俾Governor知道左底細仲大鑊,預告監獄出事

下集開戰,舊人重逢實好精彩

IDGAF 08:32 PM 11-26-12
可能有劇透。

S3E7,
The Governor見到Maggie年輕貌美,果個表情…
比我的感覺係Andrea即時失寵了。
另外,無網友推斷的劇情,女X3 Maggie及Glenn"失手"…

Rick咁快相信Michonne的?
Michonne甚至無提過Andrea的事,
唔怕中伏?

旅途中為避開喪群咁"利用"果間屋仔的主人…

期待下集有槍戰等大場面,因為播完呢集,應該要2013年2月先有得繼續了。
(=v=)b 08:40 PM 11-26-12
下集戲玉啦~
今季有幾多集呀~?
Anson225 08:52 PM 11-26-12
作者: (=v=)b:
下集戲玉啦~
今季有幾多集呀~?
16, next week is the mid season finale (ep 8)

see u in 2013 after next week

can't wait for the war in woodbury
Dangerous-boy 10:20 PM 11-26-12
這幾天才開始追漫畫,怎麼故事、人物的性格與遭遇,完全是兩碼子的事....
遊戲人間 01:29 AM 11-27-12
劇情好緊湊,可惜下集咁快就mid season finale...><
少少劇透....?
唔知Rick會唔會好似漫畫咁,嚮呢一役....

btw,最近幾集喪屍的化妝求其左好多,這方面有點失色.
Dangerous-boy 03:42 PM 11-27-12
今集睇見木屋主人的遭遇,現在我已分不清Rick和Governor邊一面係忠、邊一面係奸了....
Sar8 04:17 PM 11-27-12
已經冇奸定忠好耐
王小虎 05:36 PM 11-27-12
漫畫近期都好精彩

now_loading 05:48 PM 11-27-12
最近先一口氣睇到S3E5

呢套劇想起 Biohazard OB

一時d 喪屍獵犬咁快,一時就慢到比你玩
但整體都唔錯,好過d bio 系列電影好多
Eking 06:36 PM 11-27-12
作者: Dangerous-boy:
今集睇見木屋主人的遭遇,現在我已分不清Rick和Governor邊一面係忠、邊一面係奸了....
其實同忠奸有乜關係, rick 都講左出面有walker 叫佢唔好嘈...佢重要傻咁想出去....冇理由一鑊熟架嘛.....而且殺佢都唔係rick, 佢死左最後都係變walker 架啦~
烈海王 08:20 PM 11-28-12
作者: Sar8:
已經冇奸定忠好耐
回歸原始社會,邊仲有忠定奸呢D人為概念,只有生存。
ryuka 07:18 PM 12-03-12
終於睇完8
最尾好緊張,正
不過要到Feb先復播...

劇透

今集carl好型,夠冷靜
仲有黑妹要殺人,有刀在手都仲要特登走去箍頸....真係睇到爆晒粗

IDGAF 07:46 PM 12-03-12
可能有劇透。

S3E8,
果然世界的東西都係由韓國人發明的,
今集Glenn就地取材發明了喪屍骨刀~!

The Governor:「Michonne多謝你…宜家我睇唔到3D電影了!」

Michonne,殺人唔係咁殺的…

又有第3批人加入,但只係出一出鏡咁。

Shane幻象現出果下,似X-MEN個狼人~!!!

要等到下年2月先有第9集…明明預告劇透已經拍好晒咁。
(=v=)b 08:23 PM 12-03-12
作者: 機場美少年:

又有第3批人加入,但只係出一出鏡咁。
唔知係咪為左有人可以比Governor殺呢~
Suda 08:49 PM 12-03-12
黑人唔長命,話咁快又引入兩個新T-dog

八婆Andrea
第一 ... 8 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 28  ... 最後

返回主題版面