Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 
02專區>土星出現長達50000公里的太空船
shuzi 12:55 AM 10-19-08
作者: kog:
天外有天,人外有人,
VV Cephei 生物眼中(如有),人類可能還細過微生物....
唔好話人類,成個地球都細粒過微生物
川上双葉 01:15 AM 10-19-08
作者: 龍寶寶:
係某D地方睇到,話目前已知星體當中,VV Cephei只係第三大,仲有兩個大過佢,不過搵唔到有呢兩個星體資料,所以唔知係咪真係有<--實際上無咩點搵過

找到其中一個:VY Canis Majoris
WOH G64
ALEX CHOW 01:21 AM 10-19-08
係某D地方睇到,話目前已知星體當中,VV Cephei只係第三大,仲有兩個大過佢,不過搵唔到有呢兩個星體資料,所以唔知係咪真係有<--實際上無咩點搵過

找到其中一個:VY Canis Majoris
只係第三大
ALEX CHOW 02:42 AM 10-19-08
OGLE TR 122b, proxima, Regulus A , pistol star, SONNE, Gliese 581, Teide 1, K-Stern, Zeta Ophiuci, Zosma, Prokyon A, My Velorum, Nair al Saif, Deneb, Mira A, Rho Cassiopeiae........................

http://brentano321.blogspot.com/2008...ajoris-vy.html
尼路 11:42 AM 10-19-08
作者: HONDA:
船体 船身由同1個粒子構成、理論上非常堅固
無記錯那科技可以改變物理定律的……根本已經係魔法……
超合Game魂 05:23 PM 10-19-08
macross祖拿達軍
ZlWS 06:25 PM 10-19-08
作者: HONDA:
OGLE TR 122b, proxima, Regulus A , pistol star, SONNE, Gliese 581, Teide 1, K-Stern, Zeta Ophiuci, Zosma, Prokyon A, My Velorum, Nair al Saif, Deneb, Mira A, Rho Cassiopeiae........................

http://brentano321.blogspot.com/2008...ajoris-vy.html

VY Canis Majoris
特超巨星

sun: 1px
Sam=R 07:29 PM 10-19-08
見好多網站都有講呢個,所以都轉貼一下,外星人真正的母艦比地球直徑還要大
人類已經無處可逃
沒名字的?君 11:00 PM 10-19-08
作者: Sam=R:
人類已經無處可逃
朋友好快會成立宇宙防衛隊保護我地
Oruma 12:45 AM 10-20-08
外星人發現地球無機械人軍團﹐失望而回
Ho1982 12:58 PM 10-20-08
作者: :
http://zh.wikipedia.org/w/index.php?...&variant=zh-hk

巨大恆星列表
大犬座VY 1800-2100
WOH G64 ~2000
仙王座VV 1600-1900

大犬座VY (VY CMa) 是一顆位於大犬座的紅色超巨星,距離地球5000光年,視星等7.95。據推測,其值量約為30~40倍太陽質量,直徑約有1800~2100倍太陽直徑,超越土星軌道,是目前已知的恆星中最大的。大犬座VY不僅巨大,光度也有太陽的50萬倍之多,因此也被歸為特超巨星。

大犬座VY處於恆星演化階段的末期,正以龐大的速率噴出大量的氣體。未來也許會引發超新星爆炸。

不過大恆星唔一定大質量
有d比大犬座VY仲要大質量

作者: :
http://zh.wikipedia.org/w/index.php?...&variant=zh-hk
海山二(Eta Carinae)西方稱為船底座η星,是一個質量非常高的特超巨星,可能是一個雙星系統。目前估計海山二的質量約在太陽的150倍左右,亮度則約是太陽的400萬倍。

草薙さん 10:15 PM 10-20-08
個Topic名好爆
Tano 10:57 PM 10-20-08
係土星觀光,考察

以地球人思維推斷

有能力製造恆星間航行宇宙船的科技
如果又極舉侵略性的話
好難唔自己人打自己人先
ZlWS 12:05 AM 10-21-08
其實有冇人睇左WALL-E
Wtak 12:21 AM 10-21-08
會唔會係觀光團,係超遠距離觀察地球既eco-tour
加瑪 01:35 AM 10-21-08
作者: Ho1982:
不過大恆星唔一定大質量
有d比大犬座VY仲要大質量
雙星好多時都係中子星
所以大質量好正常

大犬座已經就死...唔怪得咁大個啦

作者: Tano:
係土星觀光,考察

以地球人思維推斷

有能力製造恆星間航行宇宙船的科技
如果又極舉侵略性的話
好難唔自己人打自己人先
所以倪康講過日類一日唔擺脫會侵略性o既話地球人係唔可能進行"星間飛行"
因為o係發展到o個個level之前已經死哂
而且會o黎地球o既外星人同樣都唔會以侵略o既方式到訪
用返倪生o既講法係
"o者係就好似一隻兔仔驚葡萄牙戰艦會入侵佢生活o既樹林"(但係人類就係會咁做...睇下我o地點對個地球就知...)
我好同意ga
新堂愁一 02:55 PM 10-21-08
作者: Oruma:
外星人發現地球無機械人軍團﹐失望而回
本身係想會下一眾使用各種不同超能量驅動既機人, 點知原來係假既
ELT 02:57 PM 10-21-08
外星人以為地球有高達, 點知失望而回
mihimaru GT 10:00 PM 10-22-08
其實果個咁大既星好易撞埋黎ja wor.......果粒星仲可能乜事都無....
龍寶寶 10:04 PM 10-22-08
作者: mihimaru GT:
其實果個咁大既星好易撞埋黎ja wor.......果粒星仲可能乜事都無....
VV Cephei的話,任何野撞埋佢最多等如係地球跌粒石仔落來,無影響
細路翔 08:37 AM 10-23-08
外星人以為地球會有一眾巨乳女坐住機人同佢地玩妖精打架

點知落到黎得件綠川光失望而回
龍寶寶 10:34 PM 10-23-08
宇宙有幾大可以睇下佛教的宇宙觀參考一下
http://www.ss.ncu.edu.tw/~calin/article2008/4h.pdf
CCemi 05:53 PM 10-25-08
其實..5萬公里長既太空船..可能只係坐得落幾個既外星人
Vanessa 02:40 PM 10-29-08
你唔講, 我覺得幅圖似某生物響牆壁上留低既排泄物...........
辦公室潛水專家 04:30 PM 11-04-08
悟空超三都打唔爆啦
1 2 3 4 

返回主題版面