Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 
電視遊戲討論版>電子競技將成為 2022年 亞運會正式比賽項目
安安 02:20 PM 04-19-17
https://unwire.hk/2017/04/19/esport-.../game-channel/

作者: :
亞洲奧林匹克理事會(OCA)今日正式宣佈,2022 年
於中國杭州舉行的亞運會會將電子競技納入為比賽項目。
在正式成為運動項目之前,電子競技在 2018 亞運會上
會先以示範活動的方式登場,而4年後則會正式成為官方賽事之一。

DevilElvis 03:11 PM 04-19-17
運動變成手部活動……
wing 03:26 PM 04-19-17
作者: DevilElvis:
運動變成手部活動……
打機同射擊之間的差別, 我覺得好細, 遠遠細過射擊同籃足排或者跑步跳高之類全身活動的差別.
鈴蘭 03:50 PM 04-19-17
作者: DevilElvis:
運動變成手部活動……
都係競技
其實兩者要落既努力唔見得好有差別
電競選手一樣要操體能,梅原都要每日去gym啦
新月 03:54 PM 04-19-17
作者: 鈴蘭:
都係競技
其實兩者要落既努力唔見得好有差別
電競選手一樣要操體能,梅原都要每日去gym啦
究竟人體fps極限可以去到幾多?
小昭Teddy 12:45 AM 04-20-17
作者: 新月:
究竟人體fps極限可以去到幾多?
身體差精神力, 體力係應付唔到咁高水平既比賽. 而且身體健康D, 狀態都會穩定D.
qhxu 03:38 PM 04-19-17
咁亞運好像都有棋類既...
wing 03:46 PM 04-19-17
作者: qhxu:
咁亞運好像都有棋類既...
咦? 真係唔知喎
Sar8 04:05 PM 04-19-17
即係某登成日問點解高爾夫球能可以做當運動
s2001154 04:45 PM 04-19-17
在過去
打機唔做野既人都令社會非常頭痛
佢地可以足不出戶吃老
無經濟效應
社會想盡辦法拉他們出來
但今天社會思維是設立適合這班人的新經濟渠道
打得猛會有錢收
令這班人可以加入返人類經濟可以自力更生
有返自信
更可以解決大多社會問題
科技電子產業也能受惠
提出同接吶到呢樣野既人都好有遠見
亞運首先做左
看看能不能慢慢跟奧運看齊了
鈴蘭 04:49 PM 04-19-17
作者: s2001154:
在過去
打機唔做野既人都令社會非常頭痛
佢地可以足不出戶吃老
無經濟效應
社會想盡辦法拉他們出來
但今天社會思維是設立適合這班人的新經濟渠道
打得猛會有錢收
令這班人可以加入返人類經濟可以自力更生
有返自信
更可以解決大多社會問題
科技電子產業也能受惠
提出同接吶到呢樣野既人都好有遠見
亞運首先做左
看看能不能慢慢跟奧運看齊了
我想講足不出戶吃老果班 並唔係而家出到黎打比賽果班........
全部做電競既起碼都講緊正正常常 甚至有堆本來就已經做緊youtuber/係twitch度steam開
s2001154 04:52 PM 04-19-17
我想講足不出戶吃老果班 並唔係而家出到黎打比賽果班........
全部做電競既起碼都講緊正正常常 甚至有堆本來就已經做緊youtuber/係twitch度steam開
咁梗係唔係果班啦
但果班會覺得自己可以成為果班啦
正如你業餘玩開羽毛球都好勁下有機會想參加下公開比賽咁解
J+1 05:05 PM 04-19-17
重點打咩先
由手機版發出
一一 05:09 PM 04-19-17
作者: J+1:
重點打咩先
由手機版發出
除亞運會之外,今年舉行的亞洲室內暨武藝運動會(AIMAG)亦將會出現電子競技比賽,雖然暫時只知《FIFA 2017》必定會成為比賽遊戲之一,但據知當中還包括有大型對戰遊戲(如《LOL》及《Dota 2》等)及即時戰略遊戲(如《Starcraft II》)。
wing 05:14 PM 04-19-17
作者: 一一:
除亞運會之外,今年舉行的亞洲室內暨武藝運動會(AIMAG)亦將會出現電子競技比賽,雖然暫時只知《FIFA 2017》必定會成為比賽遊戲之一,但據知當中還包括有大型對戰遊戲(如《LOL》及《Dota 2》等)及即時戰略遊戲(如《Starcraft II》)。
有冇單人? 如果有, 可能格鬥game都有.
真!DC 06:07 PM 04-19-17
電競對戰同其他運動比賽一樣講戰略講team work反應心理戰等等
不過問題係同一隻game唔可以玩一世
Update左改左野出新版又要練過
普通運動同棋類規則唔會隨時間有太大變化
由手機版發出
001015 06:09 PM 04-19-17
作者: 真!DC:
電競對戰同其他運動比賽一樣講戰略講team work反應心理戰等等
由手機版發出
所以,我唔明LOL同埋FIFA點可以做到項目...你話俄羅斯方塊就話JE
鈴蘭 06:11 PM 04-19-17
作者: 真!DC:
由手機版發出
咁只係因為近年無大變化姐
籃球都改過例,又加過三分線啦
由手機版發出
wing 06:23 PM 04-19-17
咁只係因為近年無大變化姐
籃球都改過例,又加過三分線啦
由手機版發出
籃球幾十年改一次, 你在改例前, 有幾年時間練.

game就完全唔同, 生命週期短好多.
鈴蘭 11:24 AM 04-20-17
作者: wing:
籃球幾十年改一次, 你在改例前, 有幾年時間練.

game就完全唔同, 生命週期短好多.
咁就當然有唔同了
我覺得要當轉game好似轉場地咁
信長 06:18 PM 04-19-17
個項目叫咩??? 電子競技-LOL 細項,FIFA 細項???
大覺屋師真 11:42 AM 04-20-17
整個十項全能
同一team人要玩各類型嘅game

真係估唔到有依一日, 香港終於有機會拎世界盃冠軍了!(如果入到奧運,FIFA20XX
HI_Ricky 12:51 PM 04-20-17
比賽乜先, 貪食蛇定俄羅斯方塊? XD
強化人間ですの~★ 12:52 PM 04-20-17
香港最有機會應該係KOF98/02入奧運
wing 02:38 PM 04-20-17
作者: 強化人間ですの~★:
香港最有機會應該係KOF98/02入奧運
冇咩可能夠中國鬥.

大陸先至係kof強國.
1 2 3 4 5 6 7 

返回主題版面