Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
電影版>ドラゴンクエスト ユア・ストーリー (AUG 2) | Dragon Quest: Your Story | 前売券発売中
david 08:16 PM 04-04-19

官網:https://dq-movie.com/index.html
前売券発売:https://theater.toho.co.jp/toho_thea.../dq-movie.html

aquarius 01:25 PM 04-10-19
聲優陣容強
但人物設定點解行外國路綫
真!DC 02:25 PM 04-10-19
作者: aquarius:
聲優陣容強
覺得似韓國卡通
不過怪物做得唔錯
由手機版發出
wing 06:04 PM 04-11-19
作者: aquarius:
聲優陣容強
官方話打歐美市場, 所以唔用鳥山明人設, 因為太Q的人設同打鬥冒險主題唔配合.

其實多鬼如, 鳥山明在歐美人氣高過你DQ唔知幾多倍, 而且話唔符合打鬥冒險主題, 依家D人設咪又係偏向Q版.

攞來講.
david 06:19 PM 04-11-19
作者: wing:
官方話打歐美市場, 所以唔用鳥山明人設, 因為太Q的人設同打鬥冒險主題唔配合.

其實多鬼如, 鳥山明在歐美人氣高過你DQ唔知幾多倍, 而且話唔符合打鬥冒險主題, 依家D人設咪又係偏向Q版.

攞來講.

鳥山明DB O個種人設美國應該仲受落,歐洲唔太清楚,我呢邊就一般...
真!DC 06:20 PM 04-11-19
而家哩種兒童向畫風仲Q吧
多鬼如+1
龍珠歐美咁高人氣
用番鳥山明人設班鬼佬宅一早高晒潮
由手機版發出
david 10:42 AM 05-31-19
<佐藤健コメント>

<有村架純コメント>

<波瑠コメント>

<山田孝之コメント>

david 10:45 AM 05-31-19
怪唔知DQ新作過幾日就會有生放送公佈會,應該係為電影打頭炮做勢。
Rance 01:59 PM 05-31-19
巴巴斯個款弱雞左咁多,因為無露乳?
ComeLOLoh 12:43 PM 06-02-19
唔用鳥山明重邊似DQ
Kain 12:06 PM 06-03-19
真人版搵山田孝之做主角我反而會睇
由手機版發出
david 05:20 PM 06-19-19

Eking 05:49 PM 06-19-19
D樣真係好韓國~
david 06:19 PM 06-19-19
勇者鬥惡龍 你的故事》是由《STAND BY ME 哆啦 A 夢》團隊打造的全 3DCG 動畫,以《勇者鬥惡龍 5 天空的新娘》故事為原案,原作及監修為《勇者鬥惡龍》之父堀井雄二,音樂為椙山浩一(すぎやまこういち)。總導演及腳本為《ALWAYS 幸福的三丁目》《永遠的 0》的山崎貴,導演為八木竜一及花房真。

劇中主角「琉卡(リュカ)」由當紅男演員佐藤健配音,兩名女主角「碧安卡(ビアンカ)」及「芙蘿拉(フローラ)」則分別邀請到有村架純、波瑠獻聲,王子「亨利(ヘンリー)」則是由坂口健太郎飾演,而曾飾演「勇者義彥」的知名男星山田孝之則是擔綱演出主角之父「帕帕斯(パパス)」。

製作概要

幕後同聲優陣都係信心保證,仲有DQ系列最新遊戲作品護航,其實暫時睇我係睇好佢O既。
iu fu pig 06:34 PM 06-19-19
有對白嘅DQ~~~哈哈
嘟嘟嘟⋯⋯嘟嘟嘟⋯⋯嘟嘟⋯⋯

預告後尾應該係裡boss吧,或者魔王嘅龍形態?
由手機版發出
Rance 06:24 PM 08-03-19
劣評如潮,同惡魔人真人版同級
Eking 11:02 AM 08-05-19
點劣評先? 好多人話唔好睇問題係個人身上唔係套戲~

返回主題版面