Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

主題工具 顯示模式
舊 07-07-15, 03:44 AM   #1
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
2015 香港高級視聽展 (7-9 Aug)

邁向國際頂峰 
《2015香港高級視聽展》
8月7-9日香港會議展覽中心

每年的8月,於亞洲地區—香港,一連三天將會舉行一場令國際音響界為之矚目的展覽盛會,《香港高級視聽展》一如既往將於香港會議展覽中心內的S2、S4會議室及Hall 3設立多個展示區,歡迎各界朋友蒞臨參觀。屆時,來自世界各地的音響品牌匯聚一堂,為音樂及音響愛好者帶來極富前瞻性的展覽活動,今年在場展出的各類型器材及技術皆是目前國際水準的頂級之作。

承接未來音響市場大勢,極致的黑膠重播系統,高規格數碼播放器材,直捲全球的杜比全景聲Atmos及Auro 3D多聲道影院重播系統,史上最強軟件載體玻璃CD碟,與及珍貴的原裝舊版黑膠唱片,悉數盡在《香港高級視聽展》向觀眾展示。

為顧及各階層觀眾需要,《2015香港高級視聽展》首天展覽時間比去年提早1小時舉行,8月7日及8日開放時間由早上10:00至晚上8:00,8月9日由10:00至黃昏6:00,參觀人士可憑價值港幣80元正之入場門票多次往返各展覽區,並欣賞各項精彩示範。展覽期間將有多場頂級器材示範活動,為免發燒友錯失欣賞的機會,大會特別製作智能手機流動程式,歡迎有興趣的朋友於Apple App Store 及Google Play Store免費下載,一經順利安裝後,用戶每天可收取到展會的最新通知,並可隨時查閱各參展商的相關資料,而各場表演的精華片段亦會及時上載,務求令大眾在場內或場外都可緊貼展會情況,了解更多。

今年展覽會共佔地超過一萬平方米,各國知名品牌將以不同形式於S2系列會議室( 10間會議室共1,532平方米 ),S4系列會議室( 9間會議室共1,263平方米 ),Hall 3展覽廳 (開放式空間佔地超過8,000平方米 )展出。其中大會更於展覽廳3內特別劃分出24間採用特別隔聲物料建構的「發燒房」、15個「特色主題展覽區」、「音響器材、線材及輔件專區」、「音樂軟件專區」,而近年於年輕消費市場大行其道的個人音響產品,諸如時款耳機、輕便耳擴及流動高清音樂播放器材均於同場展出,參展的代理商逾130間,合共展出的音響品牌亦超過1,000個,各式產品將會令參觀者感到目不暇給,滿載而歸。

為答謝各界人士對《2015香港高級視聽展》的支持,大會將向每位購票入場的觀眾送上《2015原音精選》雙層SACD/CD碟片乙張,藉此期望大眾在欣賞展會活動之餘,亦可享受到優質音樂SACD/CD所帶來豐富的聆聽享受。「原音精選」由音響技術執行編輯大草為樂迷挑選音效與內容同樣出色的十多首中外作品,並交由緯訊SACD製作中心黎承昌( SACD/CD版 )及雨果製作有限公司易有伍( LPCD 45 II版)負責母帶處理,以確保「原音精選」的音效能達至發燒級音色。SACD版「2015原音精選」於奧地利壓製並空運抵港,歷屆「原音精選」更成為音響業界廣泛使用作為測試器材音色效果的發燒碟,製作水準之高,音樂元素之全面性,均是有口皆碑,作為珍藏紀念或器材測試的軟件至為理想。

此外,一連三天的展覽期間,大會將與凌智有限公司合作,於會議展覽中心二樓演講廳內,以世界頂級品牌旗艦監聽器材,聯同本地及國內多位專業歌手及知名演奏家,為參觀展覽的人士帶來賞心悅目的多場表演。

http://www.audiotechnique.com/av_show/hifi_show.htm

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-15, 03:45 AM   #2
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

F02 Miro影音

大乱闘X
舊 07-07-15, 09:03 AM   #3
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
一年一度又黎啦

舊 07-07-15, 09:52 AM   #4
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: Marco 查看文章
一年一度又黎啦
今年我要拎櫈, miro應該大玩全景聲, 不容錯過

大乱闘X
舊 07-14-15, 11:04 AM   #5
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

今年有望入足3日

大乱闘X
舊 07-14-15, 04:52 PM   #6
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: W!LL 查看文章
今年我要拎櫈, miro應該大玩全景聲, 不容錯過
係咩?
今年又有櫈拎?
有冇詳情?

唔知今年拎邊部機黎試全景聲

舊 07-14-15, 10:17 PM   #7
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: Marco 查看文章
係咩?
今年又有櫈拎?
有冇詳情?

唔知今年拎邊部機黎試全景聲
上年都係last day可以拎櫈走
照計miro有參展就會咁

大乱闘X
舊 07-15-15, 02:02 PM   #8
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
上年都係last day可以拎櫈走
照計miro有參展就會咁
上年有咩?
點解我唔知的

舊 07-17-15, 03:41 AM   #9
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

今年原音精選SACD/LPCD內容
上傳的圖像
檔案類型: jpg 11174496_824030884332917_7937647628386618809_o.jpg (98.3 KB, 8 次查看)

大乱闘X
舊 07-17-15, 12:44 PM   #10
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

淨係學友一首怎麼捨得你都已經有入手既價值 xD

舊 07-18-15, 03:55 PM   #11
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

唔知今年參展商有冇SACD, 高清音源檔派呢

大乱闘X
舊 07-24-15, 11:11 AM   #12
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Hall3 E01 Westtone專業量度訂製服務
有專業器材完全度身訂造耳機, 只限視聽展3日

大乱闘X
舊 08-06-15, 11:14 AM   #13
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

聽日開波, 唔知今年有咩免費野派呢
上年拎過免費SACD, hi res 24/176音檔sd card, tee

大乱闘X
舊 08-06-15, 12:45 PM   #14
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

我都係留返最後一場先入去了

舊 08-06-15, 02:25 PM   #15
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
我反而想第一日入,假日怕佢多人外放工過去又方便....

不過斷估去到都係得個睇字sosad

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-15, 11:02 AM   #16
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

視聽展已開, 胡琳新曲加精選搶先發售

大乱闘X
舊 08-08-15, 10:21 PM   #17
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

最後都只係聽日先去得, 10點狗衝入去

大乱闘X
舊 08-09-15, 01:24 PM   #18
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Miro今年繼續15.2.10全景聲
引力邊緣, unbroken好鬼正~

大乱闘X
舊 08-09-15, 01:39 PM   #19
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

暫時試過慧嫻, 聲都ok
想試3萬銀嘅ak380, 不過剛剛無電
上傳的圖像
檔案類型: jpg 20150809_130414.jpg (50.3 KB, 2 次查看)
檔案類型: jpg 20150809_130907.jpg (37.9 KB, 1 次查看)

大乱闘X

此篇文章於 08-09-15 03:05 PM 被 W!LL 編輯。
舊 08-09-15, 06:20 PM   #20
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Oh no, 搶唔到鴨毛demo碟

大乱闘X
舊 08-09-15, 08:09 PM   #21
teamkiller
God of Gamer

註冊日期: Dec 2003
引用:
暫時試過慧嫻, 聲都ok
想試3萬銀嘅ak380, 不過剛剛無電
其實好一般....減個零我都未必買

暫時試過最正既phone-out係金菊
Line out就係 Aune M1金色版....

今年最失望既係買唔到Sukie隻黑膠....依家三百幾炒到千五

舊 08-09-15, 11:22 PM   #22
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: teamkiller 查看文章
其實好一般....減個零我都未必買

暫時試過最正既phone-out係金菊
Line out就係 Aune M1金色版....

今年最失望既係買唔到Sukie隻黑膠....依家三百幾炒到千五
撞到熟人响展區做promote, 專登開部新380出黎試左倫伯同蘇苪
可能隻倫伯唔多掂, 效果好趕客, 但到下午4點, 全場倫伯同慧嫻都俾人掃清光
Sukie隻膠好炒得, 頭兩日清哂喇
不過自己聽厭左翻唱, 無乜感覺
上傳的圖像
檔案類型: jpg 20150809_143821.jpg (65.3 KB, 1 次查看)

大乱闘X
舊 08-10-15, 12:02 AM   #23
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

竟然有林志美簽名, 事前唔知, bluray同sacd都無响身
不過佢化個妝勁似佢前經理人李C煙.....
上傳的圖像
檔案類型: jpg 11825925_10153057298756299_7059236915670632397_n.jpg (65.7 KB, 2 次查看)

大乱闘X
舊 08-10-15, 09:31 AM   #24
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

乜都搶唔到,淨係拎左張櫈走
做咩d人舉手咁快

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[業界] [E3 2015]訂定YouTube及Twitch的直播channel等睇E3 2015|#2各大Press Conference完整重溫 IDGAF 電視遊戲討論版 268 06-20-15 03:30 PM
[討論] 2014 香港高級視聽展 (8-10 Aug) W!LL 影音館 12 08-11-14 09:15 PM
[討論] 2013 香港高級視聽展 [9~11 Aug][入場跟一隻SACD精選] W!LL 影音館 19 09-13-13 05:22 AM
Guild Wars 2 (Vol. 2) - HEAD START (AUG 25-27) OFFICIAL LAUNCH (AUG 28) GET READY!!! david PC電腦遊戲討論版 1067 08-27-12 05:11 PM
[討論] 2012 香港高級視聽展 (Aug 10~12) W!LL 影音館 37 08-13-12 09:46 PM

現在的時間是 04:00 AM

手機版 | APP版