Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-13-08, 07:56 PM   #1
星野豪豬
Insane Gamer
怪物蠟燭匠

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDPorcupineHoshino
XBox Live GamertagPorcupinefox
中國還是有好村長的嘛

剛剛看到「改革開放三十年系列.中國新面貌」,發現中國還是有地方幹部為村民勞心勞力的說。

雖然大陸真係有唔少貪官污吏,但係好的官員,還是值得表揚的嘛。

以下是下東廓村沈村長的博客:
http://shen-k.blog.sohu.com/

ねここしゃん~~~~
星野豪豬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-08, 07:57 PM   #2
House
God of Gamer
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
呢個世界唔會全世界都係衰人或者全世界都係好人架

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-08, 09:10 PM   #3
abcdekfc
Game Master
乜都要學

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code0688 5224 4406
一樣米百樣人
[講笑]所以中國至少有13億/100個好人[/講笑]
abcdekfc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-08, 10:13 PM   #4
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
最估唔到佢係選出來的…

舊 09-13-08, 11:08 PM   #5
星野豪豬
怪物蠟燭匠

XBox Live GamertagPorcupinefox
引用:
作者: A HoManTin Work 查看文章
最估唔到佢係選出來的…
係...

從佢o既對話中得知,其實佢地條村..
都幾民主。

ねここしゃん~~~~
舊 09-13-08, 11:44 PM   #6
Qe1
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: 星野豪豬 查看文章
係...

從佢o既對話中得知,其實佢地條村..
都幾民主。
不過就好多屎鬼阻住哂 bb
Qe1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-08, 02:03 AM   #7
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
香港係咪好似有電視節目會講佢?
聽到講乜野村長網上宣傳引起關注既節目廣告(唔記得乜野台)
liar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-08, 02:11 AM   #8
YOSHIKI SNAKE
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
但係在時代潮流下,呢d人往往佢蔑視的。for example香港有呢d人往往唔會話你偉大,係比人潤你一句:「白痴仔。」

舊 09-14-08, 09:36 AM   #9
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: liar 查看文章
係!無線7點幾有個港台節目
佢為左條村o既發展,真係出好多工夫
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-08, 09:59 AM   #10
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: House 查看文章
呢個世界唔會全世界都係衰人或者全世界都係好人架
人唔會係100%好人
也不可能是100%壞人

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-08, 10:19 AM   #11
星野豪豬
怪物蠟燭匠

引用:
作者: liar 查看文章
引用:
作者: Terry仔 查看文章
係!無線7點幾有個港台節目
佢為左條村o既發展,真係出好多工夫
係....個節目名就叫
「改革開放三十年系列.中國新面貌」

睇完個節目,再睇返佢個博客,
真係感受到佢為左條村好,做左好多好多野。

ねここしゃん~~~~
舊 09-14-08, 10:32 AM   #12
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
村長有幾好都冇用
有好多既得利益者會阻礙佢嘅發展
中國就係一個咁嘅地方
你有料都冇用
上面有人會話你行得太快
係咁壓制你
你可以點......??

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-08, 10:38 AM   #13
abcdekfc
Game Master
乜都要學

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code0688 5224 4406
引用:
作者: 赤目黑龍 查看文章
村長有幾好都冇用
有好多既得利益者會阻礙佢嘅發展
中國就係一個咁嘅地方
你有料都冇用
上面有人會話你行得太快
係咁壓制你
你可以點......??
所謂做"適當 o既事"係指 0係適當的時間,適當的地點,對適當的人做正確的事情
abcdekfc 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 12:35 PM

手機版 | APP版